Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.04.2024 00:00 | PR články
PR článok

Kaufland Krúžky varenia pre 25 základných škôl

Možno to budú práve vaše deti, ktoré si zo školy okrem vedomostí odnesú aj tipy na chutné a zdravšie recepty.

Viac ako 12-tisíc slovenských detí trpí v súčasnosti obezitou, podľa Národného centra zdravotníckych informácií je za tento stav zodpovedný aj sedavý spôsob života a nevhodná životospráva.  Používať čerstvé, lokálne a sezónne potraviny či preferovať zdravšie varianty jedál sa však nedá naučiť z učebníc. Varenie v školách preto môže byť tou správnou cestou, ako si žiaci prirodzene osvoja práve tie zručnosti, ktoré sa v dnešnej dobe ukazujú ako zásadné pre ich zdravý rozvoj a dospievanie.

Otvoriť galériu

Škola (plná) varenia

Aj preto známy reťazec aktuálne hľadá 25 základných škôl, ktoré disponujú funkčnou kuchynkou i ochotným pedagógom, ktorý prejde zaškolením a celý krúžok povedie. Vďaka Kaufland Krúžkom varenia sa žiaci z celého Slovenska budú môcť bližšie zoznámiť so zdravšími variantmi obľúbených potravín a osvojiť si také stravovacie návyky, ktoré ich pozitívne ovplyvnia aj v dospelosti.

• Spoločné varenie podporuje zdravšie stravovanie celej rodiny, žiaci si domov spolu s novými zážitkami odnesú aj recepty, ktoré sa rozhodne oplatí vyskúšať.
• Okrem toho sa naučia, že nájsť si čas na spoločné varenie a posedenie pri stole má pre naše zdravie a trávenie veľký význam.
• Školské krúžky varenia môžu deťom pomôcť prirodzene zvýšiť apetít, zároveň sa učia, ktoré jedlá sú pre nich prínosom a ktoré na ich tanier patria iba príležitostne.
• V spoločnosti spolužiakov celkom prirodzene ochutnajú aj také jedlá, ktorým by za bežných okolností vôbec nedali šancu.

Aj to sú dôvody, prečo sa v najbližšom školskom roku 2024/25 začnú desiatky žiakov v 25-tich slovenských základných školách učiť poctivo vyvárať. Obľúbený predajca potravín verí, že stravovať sa vyvážene bez varenia jednoducho nejde, aj preto s podporou svojho Nadačného fondu Kaufland pri Nadácii Centra pre filantropiu štartuje pilotný projekt „Krúžky varenia pre základné školy“.

„Kaufland dlhodobo buduje zdravšie stravovacie návyky a pozitívny vzťah k jedlu u detí. Počas piatich rokov fungovania úspešného projektu Čerstvé hlavičky sme tisíckam školákov a škôlkarov rozdali vyše 720 ton ovocia a zeleniny a zrealizovali množstvo vzdelávacích workshopov s cieľom zlepšiť ich vzťah k jedlu,“ hovorí Lucia  Vargová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland, v.o.s., a dodáva: „V našich aktivitách pokračujeme aj prostredníctvom „Krúžkov varenia pre základné školy“, voľnočasovej aktivite, ktorú v spolupráci s občianskym združením Skutočne zdravá škola realizujeme prostredníctvom poskytnutia metodiky ako krúžok viesť, receptáru, prvotným zaškolením, a tiež finančným príspevkom od nášho Nadačného fondu na nákup pomôcok a potravín.“

Otvoriť galériu

Kto sa môže prihlásiť?

Krúžok varenia pre svojich žiakov môže získať každá základná škola na Slovensku, ktorá spĺňa nasledujúce podmienky. Vo svojich priestoroch má plne funkčnú kuchyňu, aby v nej mohla menšia skupinka žiakov raz týždenne zdokonaľovať svoje gurmánske umenie. Na vedenie krúžku zabezpečí vlastného pedagóga alebo školského pracovníka a prihlášku vyplnenú oprávnenou osobou odošle poštou alebo emailom najneskôr 30. apríla 2024.

O výbere 25-tich výherných škôl rozhodne žrebovanie. Vyhrať môže každá bez ohľadu na počet žiakov alebo lokalitu, v ktorej sa základná škola nachádza. Výsledky budú zverejnené najneskôr do 17. mája 2024 na stránke www.kaufland.sk/kruzkyvarenia.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ich cesta sa rýchlo zmenila z dovolenky snov do nočnej mory.
Odleteli na dovolenku snov, domov sa vrátila iba ona: Jej manželovi teraz hrozí 12 rokov za mrežami!
Čínsky prezident Si Ťin-pching a jeho manželka Pcheng Li-jüan mávajú na schodoch lietadla po pristátí na parížskom letisku Orly.
Foto
Čínsky prezident po dlhšom čase opäť v Európe: Vieme, čo bude kľúčovou prioritou návštevy
Macron podporil Netanjahua uprostred náročných rokovaní: Ako to vyzerá so šancami na prímerie?
stará veštica
Predpovede Baby Vangy sa začínajú NAPĹŇAŤ: Ďalšia veštba sa SPLNILA!
Ilustračné foto
Vodiči, buďte opatrní: Na časti D2 bude prejazdný len jeden pruh
Helena Vondráčková.
Foto
Helena Vondráčková je v Bardejove! A takúto FOTO by ste od divy teda nečakali
Fanúšikovia jej často udeľujú titul najkrajšej ženy sveta.
Foto
Tá má teda guráž: Atlétka zverejňuje pikantné fotky, fanúšikovia sú do nej zbláznení!
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Na izraelskú vládu sa valí kritika: Porušuje ľudské právo?!
Pálenie záhy trápi mnoho ľudí.
Foto
Neustále pálenie záhy? Nezúfajte: 4 TRIKY, ktoré trápenie zastavia!
Na archívnej snímke z 25. apríla 2024 kamióny, ktoré privážajú humanitárnu pomoc pre obyvateľov Pásma Gazy
Humanitárna kríza v Gaze: Teraz to bude ešte horšie, aha, k čomu sa priznal Hamas
V Titanicu hral postavu kapitána "nepotopiteľnej" lode.
Foto
Zomrel kapitán († 79) z Titanicu! Na FOTO krátko pred smrťou bol na NEPOZNANIE
Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský.
Rázny krok z Česka! S tým Putin nebude spokojný: Znamená to len jednu vec