Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.10.2007 17:00 | Prominenti

Adela Banášová: Chcela by som plávať s delfínmi

Adela Banášová: Chcela by som plávať s delfínmi
Pozor, testujeme úplnú novinku v slovenskej žurnalistike: samorozhovor! Povedané polopate: známa moderátorka ADELA BANÁŠOVÁ (26) si sama kládla otázky a potom na ne aj odpovedala.

Aký máte vzťah k novinárom po všetkom, čo ste v mediálnej sfére zažili? Vy ste mi napríklad mimoriadne sympatická, celkovo však negeneralizujem. Nepoviem, že mám rada všetky deti, ani všetkých starých ľudí, pretože v oboch skupinách sa nájdu aj nepríjemní ľudia, takže aj skupinu novinárov rozlišujem podľa sympatických a nesympatických jedincov.
Čo je náročné pri poskytovaní rozhovorov médiám? Náročné to majú hlavne novinári, pretože potrebujú z vlastne bežného života bežného jedinca vyžmýkať niečo, čo by rozhovor predalo. Nejakú senzáciu a tú naozaj neposkytuje každý. Často ich za to obdivujem. (Nakloní sa ku mne a nečakane ma chytí za ruku.) Už viem teda, že keď robím rozhovor a niekto sa ma opýta, či sa často smejem, tak z odpovede: „Smejem sa tak, že ma často bolieva brucho.“ - vznikne titulok: ,,Vážna choroba žalúdka?“

110262
Tak to skúsim zostra. Hovorilo sa veľa o očakávanom bábätku. Ako to prežívali vaši najbližší? Napríklad rodičia? Pravdou je, že moji rodičia sa veľmi tešia a už v týchto dňoch sa pripravujú na úlohu starých rodičov. Môžete dať na titulku text: Naši sa tešia, že konečne budú starými rodičmi. To by mohlo zafungovať, nie?
Uvidíme. Tak gratulujeme. Aký je to pocit? Som šťastná, ešte nikdy som nebola tetou a hlavne sa teším za svoju staršiu sestru, pretože bude prvýkrát mamou a to je super.
Čo robí vaša sestra? Pracuje v Mníchove na Európskom patentovom úrade a sama si dosť „fičí“ na rôznych patentoch. Napríklad má prístroj, ktorý exaktne uvarí vajíčka na tri želané možnosti tvrdosti.

110261
To je zaujímavá práca. Nemali ste chuť ponúknuť jej nejaký patent aj vy? Sestra vraví, že je to o obrovskej byrokracii. Patenty vlastne dokážu uplatniť len veľké a silné firmy, ktoré majú na to oddelenia. Obyčajný človek bez znalosti zákona na tom ešte prerobí. Ale keď som raz ležala v horúčkach, napadli mi prilepovacie okuliare na takej stonke, ktoré by sa nalepili na zrkadlo, aby sa mohli pohodlne líčiť aj ženy, ktoré nosia okuliare.
Čo vás v ostatnom čase potešilo z profesionálnej stránky? Veľmi nás s kolegom z Fun rádia Sajfom potešilo, že sme získali na festivale Kremnické gagy cenu Stana Radiča za objav roka za našu knižku Veci, o ktorých viete pomerne málo. Je to veľmi pekný pocit, keď vás ocenia osobnosti roky rešpektované, keď vám Tomáš Janovic povie, že sa mu kniha veľmi páčila, keď vám Iveta Radičová potrasie svojou sympatickou rukou, je to veľmi fajn.

110263
Prečo ešte stále robíte vo Fun rádiu? To sa vám chce každé ráno vstávať? Vstávať sa mi nechce, ale toto médium mi dalo a dáva priestor robiť, čo ma baví s ľuďmi, ktorých mám rada mne prirodzeným spôsobom. Hlavne ma baví vítať rôznych hostí, ktorých „spracujeme“ pre všetky vekové generácie. Zisťujem s úžasom, že príjemný rozhovor sa dá urobiť s úplne odlišnými typmi ľudí - s Robom Miklom, Danielou Hantuchovou, s Ladislavom Chudíkom alebo Milanom Lasicom.
Rozhovor s pánom Chudíkom Som teraz nedávno počula. Bolo to super. Každé ráno vstávam a počúvam vás. Ďakujeme. Odkážem Sajfovi. On sa veľmi tešil aj na Eriku Barkolovú. Tešil sa, že si konečne hosťa bude môcť aj chytiť, ale nedala sa. Raz nás však nechala Milka Vášáryová chytiť jej vlasy, lebo boli také pekné a lákavé. Inak sa hostí veľmi nechytáme. Sú plachí.
Televízia však stále ponúka väčší priestor... Ako v čom. Na rozhlase ma baví, že je to ešte stále médium, kde sa dá s hosťom rozprávať bez toho, aby musel v tých dvoch minútach, ktoré by dostal inak v televízii, povedať jednu vetu a popri tom si dať zmerať tlak, súťažiť v šúpaní jabĺčka a v závere tých dvoch minút ešte ochutnať to, čo popri ňom niekto iný navaril. Je to pre mňa prirodzenejší spôsob komunikácie. Ale to nie je vec televízie a rozhlasu, ale vec danej relácie či už tam, alebo tam.

110259
Poďme k SuperStar. Ako vnímate to množstvo mladých ľudí, ktorí sa hlásia? Akí vlastne sú? Sú veľmi nadaní a sú veľmi nenadaní. Majú odhad, alebo ho nemajú. Tých pozitívnych si budete môcť všímať v kolách pre „nadaných“, takže o nich hovoriť nemusím, ale pri ostatných ma dosť šokovala v tejto dobe dosť častá ambícia - dostať sa do televízie za každú cenu.
Ako sa to prejavovalo? Tak, že sa ukazovali všemožnými spôsobmi. Mladí ľudia stále viac zisťujú, že sa do televízie môže v podstate dostať hocikto s hocijakým „nadaním“. Dosť ma zarazilo aj to zvláštne sexuálno v ich mladých životoch. Riešili, či už mali sex, alebo nie, či im dosť vidieť to a ono - ja som v 15-tich mala iné problémy. Ale sexu sa všeobecne prikladá príliš veľký význam.

85492
Vy mu význam neprikladáte? Ale prikladám, lenže skôr obsahový. Význam sexu je dnes kvantitatívny. Kedy to bolo prvýkrát? Koľko som ich mal? Ako dlho vydržím? Koľko čísiel zvládnem? Ako dlho som to nerobil? Hlavne táto posledná otázka sa objavuje v bežných lifestylových časopisoch, robia sa rozhovory s ľuďmi, ktorí nemali sex pol roka, akoby to boli mimozemšťania. Pritom to vôbec nie je podstatné.
Môžem vám položiť dve najčastejšie kladené otázky? Vy môžete všetko.
Akú ľudskú vlastnosť nemáte rada? Nemám rada tú ľudskú vlastnosť, keď podaktorí na túto otázku odpovedajú, že nemajú radi ľudskú hlúposť. Lebo ňou, bohužiaľ, oplývame do istej miery všetci.
Čo by ste si vzali na opustený ostrov? Ja ale potrebujem vedieť, ako dlho tam budem a kedy po mňa niekto príde!

110264
Opustený ostrov na víkend. Vzala by som si jedlo, pitie a ocovu novú knihu Idioti v politike. Ešte som stihla len pár kapitol a takto by som konečne mala čas si to prečítať celé a povedať mu, čo si o tom myslím, lebo zatiaľ si myslím, že je to veľmi zaujímavé a príjemne vtipné. Inak, najčastejšie kladené otázky sú super. Momentálne boduje otázka: Tešíte sa na živé prenosy SuperStar?
A tešíte sa? Teším sa na to, keď budem vidieť, ako to dáva konkrétnym ľuďom konkrétne možnosti na sebe pracovať a splniť si sen.
Máte nejaký nesplnený sen vy? Okrem mojej budúcej zdravej šťastnej rodiny mám aj jeden „odvecácky“. Chcela by som niekde plávať v mori s delfínmi. Chcela by som sa ich chytiť a vidieť úplne zblízka. Potom by som chcela asi na nejaký čas žiť v zahraničí, naučiť sa nejaký ďalší jazyk. Ešte snívam o tom, že patrím ku generácii, ktorá nezažije v našej zemepisnej šírke nijakú vážnu katastrofu, lebo sa mi často sníva o jadrových výbuchoch. To je kategória sna, ktorá by sa mi splniť nemusela.

110260
var div = document.getElementById('div_2'); var a = div.getElementsByTagName('A'); a[1].onclick = function() { return false }; var imgs = div.getElementsByTagName('IMG'); for (i = 0; i < imgs.length; i++) { imgs[i].oncontextmenu = function() { return false }; imgs[i].galleryimg = 'no'; }

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




"Gera, Germany - September 29, 2012: empty banana cardboard boxes on a pile. Rest of a fleamarket. In this boxes were books for a fleamarket and now they are empty and on a pile for waste."
V prepravkách s banánmi objavili šokujúci náklad: Zamestnancom supermarketov takmer oči vypadli!
Ilustračné foto
Kyjev získa obrovskú podporu: Krajina sa rozhodla zvýšiť sumu na vojenskú pomoc
Polícia zadržala vnuka obete krátko po čine. Podľa susedov nejde o žiadne neviniatko.
Krvavý kúpeľ v Dlhej nad Váhom: Zabil Marek dedka Ernesta († 67) valčekom na cesto?!
Zviera skrýval pod sakom a počas prejavu ho pustil do rokovacej sály.
Najprv prevážal guľovnicu, teraz vypúšťa holubicu mieru v europarlamente: Odborníci reagujú na Radačovského
8:48 hod. Zakrátko vyšiel a veľmi mu nebolo do reči.
Foto
Na súd s Černákom prišla aj jeho krásna priateľka Monika: Mikuláš povedal len 2 strohé slová
V koncerne VW pracoval niekoľko rokov v rámci rôznych značiek.
Foto
Jozef Kubáň prerazil vo svete automobilového dizajnu: Čínske fára bude navrhovať Slovák!
Zamestnanci RTVS protestovali v čiernom oblečení.
Nový zákon Šimkovičovej vyvoláva vášne: Zamestnanci RTVS protestovali v čiernom
Gukeš D sa počas Turnaja kandidátov snažil zachovať si chladnú hlavu.
Mladý Ind môže prepísať históriu šachu: Prefíkaná taktika ho dostala až k vrcholu!
Elle sa živí ako morská víla.
Foto
Kráľovský plat sexi morskej víly: Za jej služby sú ochotní zaplatiť astronomické sumy
Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život