Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.10.2007 15:39 | Správy | Zahraničné správy

Vodič princeznej Diany nebol opitý

Vodič princeznej Diany nebol opitý
LONDÝN - Vodič, ktorého polícia obviňovala zo smrti princeznej Diany, bol na videozázname nakrútenom krátko pred osudnou jazdou pri zmysloch a na nohách.

Zábery z bezpečnostnej kamery v hoteli na žiadosť patológa, ktorý musí rozhodnúť, či tragédia z 31. augusta 1997 bola vraždou alebo nehodou, dnes v Londýne ukázali porote. Vodič Henry Paul, ktorý vtedy po boku Diany a jej priateľa Dodiho Fayeda takisto zahynul, si v krátkom zázname čupol vo foyer parížskeho hotela Ritz, aby si zaviazal šnúrky na topánkach, pričom prenáša váhu z jednej nohy na druhú a stabilne znovu vstáva. Nejaví žiadne známky toho, že by hladina alkoholu v jeho krvi prekračovala povolený limit. Tento názor zdieľajú pritom aj policajti z Veľkej Británie a Francúzska. Po obhliadke námestia Place Vendom oproti hotelu, kde paparazzovia čakali na Dianu, šofér takisto na zázname kráča hore po dvoch schodoch naraz.

Senzáciechtiví fotografi tam na princeznú s jej partnerom čakali až do polnoci, kedy mali podľa plánu vyjsť zadným východom. V takmer tom istom čase pár vyšiel z kráľovského apartmánu v hoteli. Kamera v zadnej časti Ritzu nahrala fotografov Segeho Benhamoua, Jacquesa Langevina a ostatných, ako sa zhromažďujú pri zadnom východe.

Tento záznam vznikol iba niekoľko minút predtým, ako známa dvojica vyrazila. Po asi pätnásťminútovej naháňačke, Paul vošiel do tunelu Pont d'Alma, kde s Mercedesom, ktorý šoféroval, vrazil do trinásteho pilieru. Jediný, kto ničivú búračku prežil bol Dianin bodyguard.

V stredu porota videla záznam, v ktorom milenci dorazili do hotela. Vidno na ňom Fayeda, ako sa autom vybral krížom cez Place Vendom do zlatníctva Repossi, odkiaľ sa vrátil s brošňou a manažéra Ritzu Claudea Rouleta, ktorý prichádza s niečím, čo opísali ako "vak s prsteňmi". Video Diany, usmievajúcej sa v hotelovom výťahu spolu s Fayedom o 16:35 spôsobilo menší mediálny rozruch.

"Jej posledný úsmev," písal v titulku denník The Sun. "Sužujúce obrázky šťastnej Diany iba hodiny pred tragédiou," hlásil The Daily Telegraph. Denník The Daily Mirror konštatoval, že zosnulá princezná bola iba na niekoľkých snímkach taká uvoľnená a šťastná. "Čo jej úsmev len mohol naznačovať?," pýtal sa na titulnej stránke.

Odpoveď na to, či plánovali 31. augusta oznámiť zásnuby, by mala poskytnúť porota. Platí to aj v prípade dohadov, či bola v čase nehody Diana tehotná. Obe tvrdenia sú súčasťou obvinení Dodiho otca, Mohameda al Fayeda, že pár sa stal obeťou sprisahania, ktoré viedol manžel britskej kráľovnej Alžbety, Princ Filip. Patológ Scott Barker dnes vypovedal, že Diana nebrala v tom čase antikoncepciu a takisto svojim priateľom ani nenaznačila, či je tehotná. Niekoľkokrát pritom poznamenal, že vtedy bol pár spolu iba šesť týždňov.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej
Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?
Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!
Bratislava (ilustračné foto)
Váš Tip
Bratislava má ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku: Je ňou TENTO chátrajúci objekt! Mesto ho plánuje obnoviť
Hollywoodsky herec Samuel L. Jackson ako Nick Fury.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
A shot of a young woman standing outdoors with her arms outstretched
Po 10 dňoch prichádza ZMENA: Takéto počasie si pre nás prichystal víkend!
Na archívnej snímke z 8. júla 2018 osobný vlak, ktorý sa vykoľajil v provincii Tekirdag,
Hrozivá nehoda vlaku po sebe zanechala 25 mŕtvych: Dočkajú sa pozostalí spravodlivosti?!
Na archívnej snímke z 12. mája 1986 helikoptéra  rozprašuje chemikálie na elimináciu radiácie.
Výbuch v atómovej elektrárni v Černobyle navždy zmenil svet: Tieto chyby sa už nikdy nesmú opakovať
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj mal na linke významných mužov USA: Okrem vďaky nezabudol ani na dôležitú výzvu
"Gera, Germany - September 29, 2012: empty banana cardboard boxes on a pile. Rest of a fleamarket. In this boxes were books for a fleamarket and now they are empty and on a pile for waste."
V prepravkách s banánmi objavili šokujúci náklad: Zamestnancom supermarketov takmer oči vypadli!
Ilustračné foto
Kyjev získa obrovskú podporu: Krajina sa rozhodla zvýšiť sumu na vojenskú pomoc
Polícia zadržala vnuka obete krátko po čine. Podľa susedov nejde o žiadne neviniatko.
Krvavý kúpeľ v Dlhej nad Váhom: Zabil Marek dedka Ernesta († 67) valčekom na cesto?!