Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.10.2007 11:27 | Šport

Ohlasy na Jonesovej priznanie

Ohlasy na Jonesovej priznanie
NEW YORK - Ohlasy na priznanie sa bývalej hviezdnej americkej šprintérky Marion Jonesovej ku krivej výpovedi federálnym agentom, ktorým klamala ohľadom užívania zakázaných prostriedkov z produkcie kalifornskej spoločnosti Bay Area Laboratory Cooperative (BALCO):

Výkonný riaditeľ americkej antidopingovej agentúry Travis Tygart: "Je to smutné. Kedykoľvek, keď sa potenciálny americký hrdina prizná k porušovaniu pravidiel a podvádzaniu fanúšikov, je to víťazstvo s horkou príchuťou. Športovci, ktorí súťažia poctivo, so cťou a neporušujú pravidlá, musia teraz cítiť pocit zadosťučinenia. Každý, kto podvádza, sa bude zodpovedať federálnej vláde a športovým orgánom."

Predseda Olympijského výboru USA Peter Ueberroth: "Po rokoch klamstiev sa pani Jonesová konečne rozhodla vyjsť s pravdou von. Jej priznanie však prišlo neskoro. Iba podčiarkuje hanbu a potopu spojenú s podvádzaním. Podobne ako ostatní športovci, ktorí porušili pravidlá, zaslúži si Jonesová si trest od súdu i od antidopingovej agentúry. Miera jej zodpovednosti nekončí dnešným priznaním. Jonesová by mala ihneď vrátiť všetky olympijské medaily, ktoré získala porušením pravidiel. Sama sa rozhodla a podvádzala svojich divákov, svoju krajinu, svoj šport i samú seba. Teraz má možnosť urobiť správnu vec, vrátiť medaily a nechať ich čistým športovcom."

Steve Riddick, Jonesovej posledný tréner: "Je smutné a ťažké pre všetkých, ktorí sú jej blízki a tiež pre celú krajinu, vidieť, ako sklamal jeden z našich najlepších športovcov. Chcel by som jej však pomôcť v tejto ťažkej situácii."

Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Jacques Rogge: "Je to smutný deň pre šport. Jediným pozitívom tohto prípadu je to, že jej priznanie bude pravdepodobne kľúčovým v afére BALCO. MOV sa už od roku 2004 pokúša vyšetriť, aký mala aféra dopad na olympijské hry. Naša disciplinárna komisia, ktorá na tomto prípade pracuje už niekoľko rokov, bude teraz spolupracovať s IAAF a USOC, aby definitívne vyriešila tento poľutovaniahodný prípad."

Zakladateľ firmy BALCO Victor Conte: "Necítim žiaden pocit zadosťučinenia. Je mi ľúto Marion i celej jej rodiny. Som si istý, že ich bolesť je obrovská, ale mali by jej odpustiť. Každý z nás spraví v živote zlé rozhodnutia a potom musí znášať ich následky. Marion nie je zlým človekom."

Výkonný riaditeľ Olympijského výboru USA Jim Scherr: "Aféra BALCO bola jedným z rozhodujúcich bodov v boji proti dopingu v športe, ale ešte sa to celé neskončilo. Ak existujú ďalší športovci, tréneri alebo ktokoľvek iný pohybujúci sa v športe, kto je spoluvinný v tomto prípade, tiež bude znášať dôsledky svojho konania. V tejto novej ére spolupráce medzi antidopingovými agentúrami a zákonnými zložkami už nie je otázkou, či niekoho prichytíme, ale skôr kedy a aké dôsledky budú nasledovať."

Výkonný riaditeľ Americkej atletickej asociácie Craig Masback: "Americká atletická asociácia odsudzuje užívanie zakázaných látok a sme veľmi sklamaní z toho, že Marion Jonesová klamala ohľadne užívania podporných látok. Jej bývalí súperi, tréningoví partneri a celý šport platí cenu za jej chybu a jej priznanie nemôže zmazať túto škvrnu."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou
Vďaka role Julesa v Pulp Fiction bol nominovaný na Oscara.
FotoVáš Tip
Do bratislavskej reštaurácie zavítal svetoznámy herec Samuel L. Jackson: Čo si objednal?
Withdraw cash from an ATM.
Neďaleko Bratislavy vykradli bankomat! Na mieste zasahuje polícia
Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
S Aňou sa dojatý Mário stretol v Piešťanoch.
Mário s leukémiou prišiel o zuby: Onkopacientka Aňa chce mladíkovi vrátiť úsmev!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!
Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!