Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.10.2007 14:15 | Správy | Peniaze

Súd zablokoval účty vydavateľa Trendu

Súd zablokoval účty vydavateľa Trendu
BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava II predbežným opatrením zablokoval účty a ďalší majetok vydavateľstvu Trend Holding, ktoré vydáva ekonomický týždenník Trend. Návrh podala investičná spoločnosť Bartolomei Finance, ktorá od vydavateľstva požaduje zhruba 140 miliónov korún ako ušlý zisk po zverejnení kritického článku. Vydavateľstvo sa voči postupu súdu odvolá.

"Toto rozhodnutie by pre vydavateľa Trendu mohlo znamenať zastavenie podnikateľskej činnosti, keďže konatelia firmy nemôžu disponovať s peniazmi na účtoch spoločnosti," uviedol Trend v stanovisku na svojom internetovom portáli etrend.sk.

Súd vydal predbežné opatrenie podľa Trendu ešte minulý týždeň. Vydavateľstvu zakázal akýmkoľvek spôsobom nakladať s peňažnými prostriedkami na firemných účtoch do celkovej výšky 140,138.962 Sk, s obchodnými podielmi firmy a ochrannými známkami.

Spor sa týkal článku z 22. januára 2004, ktorý varoval pred investovaním do Bartolomei Finance s odôvodnením, že spoločnosť neobhájila žiadosť o povolenie naďalej vystupovať ako obchodník s cennými papiermi. Správa tiež upozorňovala na údajné pochybnosti v imaní spoločnosti a jej vyhýbaniu sa finančnému dozoru.

Bartolomei Finance už na súde predtým dosiahla, že sa Trend musel ospravedlniť a zaplatiť jednu korunu. Trend tvrdí, že rozsudok akceptoval a ospravedlnenie uverejnil a zaplatil aj korunu a súdne trovy. Podľa predbežného opatrenia však vydavateľstvo verdikt súdu nerešpektovalo a "následným konaním" spôsobilo spoločnosti škodu. Trend namieta, že sa pri vydávaní opatrení nebral ohľad na podnikateľskú činnosť žalovaného, ako údajne stanovilo uznesenie Najvyššieho súdu z roku 1994.

Šéf Bartolomei Finance Andrei Bartolomei však namieta, že okrem nemajetkovej ujmy, do ktorej vraj patrí aj symbolická koruna, má spoločnosť nárok aj na stanovenú čiastku. "My máme ako spoločnosť poškodená vydavateľstvom Trend nárok na majetkovú ujmu," povedal Bartolomei ČTK.

"Vec rieši náš právnik, podáme odvolanie. Veríme, že súd to veľmi rýchlo zruší," povedal ČTK konateľ Trend Holding Oliver Brunovský. Skupina podľa neho prijala opatrenia, aby sa krok súdu nedotkol plnenia jej záväzkov voči obchodným partnerom a čitateľom.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste
Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia