Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.10.2007 07:00 | Šport | Futbal

Luhovému chýba Dušan Galis

Luhovému chýba Dušan Galis
BRATISLAVA - Ľubomír Luhový bol vždy výstredný v názoroch. Nesklamal ani teraz. Bývalý slovenský reprezentant reagoval na päťdesiatku najmocnejších mužov v slovenskom futbale, ktorých sme uverejnili vo včerajšom čísle Nového Času.

Podľa jeho názoru ozajstné osobnosti nie sú a na scéne mu chýba taký typ človeka, akým bol pred niekoľkými rokmi Dušan Galis. Kto je pre vás osobnosťou vo futbale? - Mal by to byť človek, ktorý veci rieši relevantne, odborne a s nadhľadom. Jeho záujmom by mala byť čo najširšia skupina futbalového diania. Čo si myslíte o tomto zozname osobností? - Mne to pripadá, že sa to robilo podľa výšky konta v banke a postavenia. V tom prípade tam nemám čo robiť... Ako by ste zostavili rebríček vy? - Prepáčte, ale z päťdesiatich mien necítim ani jedného, ktorého by som vnímal ako prínos pre slovenský futbal. Medzi týmito menami však figuruje aj vaše... - Seba hodnotiť nebudem. Mám sa síce rád, ale nie som narcis. Netúžim byť na čele nejakých rebríčkov. Mám však svoj názor a záujem, aby sa veci hýbali dopredu. Čo vám najviac prekáža? - Nejde sa ku koreňu problému. Slovíčkami vraj, možno, asi - sa ťažko pohneme dopredu. Sú ľudia, ktorí by privítali zmeny, ale mizivé percento z nich sa vyjadruje k veci. Akoby mali strach jasne formulovať, dávať podnety. Na futbalovom trhu je to tak, nepoviem radšej nič, lebo si poštvem niekoho proti sebe. Z čoho, podľa vás, pramení tá zbabelosť? - Šepká sa, že náš futbal riadi niekto mocný z úzadia. Ak je to pravda, nie je to podľa môjho názoru rozumný človek. Z jednoduchého dôvodu. Slovenský futbal upadá na klubovej i reprezentačnej úrovni, charakterovo ani nehovoriac. Nemyslíte si, že je to dané anonymitou lídra pomyselného rebríčka osobností? - Postavme to takto: Kto riadi slovenský futbal? Mal by to byť Slovenský futbalový zväz na čele ktorého je František Laurinec. Riadi slovenský futbal on, alebo niekto iný? Nikto to nevie, podobne ako sa nikto nedozvie, koľko peňazí dal generálny sponzor, koľko štát a koľko vyrobí marketingový partner... Zo zväzu sa stala inštitúcia neplniaca svoje poslanie a pripomínajúca bývalú štátnu bezpečnosť. A čo druhá alternatíva: zväz nie je nikým riadený... - V tom prípade je to pre neho ešte priťažujúca okolnosť. Vravíte, že základnou črtou osobnosti by mal byť charakter. Môže slovenský futbal viesť charakterný človek? - Mohol by taký, ktorý sa nenechá ovplyvniť. Priniesol by systém a poriadok, ale vydržal by krátko. Pamätáte si, že by v nedávnej minulosti taký človek v našom futbale pôsobil? - Chýba mi typ, ako Dušan Galis. Snažil sa hovoriť priamo, riešiť veci. Dnes mlčí, hoci postúpil vyššie. Keď to zhrnieme, podľa vás momentálne na Slovensku vo futbale osobnosti nie sú, však?! - Nech si každý urobí svoju mienku. Možno niekto ukáže na človeka, o ktorom povie: Nevidíš, veď toto je tá osobnosť, ktorá môže viesť slovenský futbal. Potom odpoviem: Prepáč, tohto som si nevšimol...

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

V koncerne VW pracoval niekoľko rokov v rámci rôznych značiek.
Foto
Jozef Kubáň prerazil vo svete automobilového dizajnu: Čínske fára bude navrhovať Slovák!
Zamestnanci RTVS protestovali v čiernom oblečení.
Nový zákon Šimkovičovej vyvoláva vášne: Zamestnanci RTVS protestovali v čiernom
Gukeš D sa počas Turnaja kandidátov snažil zachovať si chladnú hlavu.
Mladý Ind môže prepísať históriu šachu: Prefíkaná taktika ho dostala až k vrcholu!
Elle sa živí ako morská víla.
Foto
Kráľovský plat sexi morskej víly: Za jej služby sú ochotní zaplatiť astronomické sumy
Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!