Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.10.2007 10:00 | Správy | Zaujímavosti

Celosvetový prieskum: Chceme vzrušujúcejší sex!

Celosvetový prieskum: Chceme vzrušujúcejší sex!
Podľa najnovšieho celosvetového prieskumu spoločnosti Durex sme so sexom čoraz nespokojnejší! Myslí si to totiž až 51 % populácie. Medzi najšťastnejších v milostnom živote nepatríme ani my Slováci. Najviac nám chýba romantika a prekáža stereotyp.

Odborníci radia: O svojich túžbach sa rozprávajte s partnerom čo najčastejšie! Problémom, prečo sex pre nás nie je vzrušujúci môže byť aj to, že ho praktizujeme málo. Aké máme v milostných radovánkach požiadavky a čo nás najviac vzrušuje?

Náš intímny život by mohol byť omnoho pestrejší. Ako ukázal celosvetový prieskum iba polovica z nás považuje sex za vzrušujúci. Najspokojnejší sú s milostnými hrami Nigérijčania (78 %) a najväčší problém s milovaním majú Japonci, ktorí sú s intímnym životom šťastní len na 10 %. Slováci a milovanie Podľa sexuologičky Danice Caisovej sa Slováci v tejto oblasti prikláňajú k tým nespokojnejším. „V praxi som sa veľakrát stretla s tým, že na spoločný sex hundreme, no čo konkrétne by sme zmenili, nevieme. Týka sa to rovnako mužov, ako aj žien. Potom zažijeme nejaký malý úlet a sme prekvapení, že ten mimopartnerský sex je oveľa lepší,“ hovorí Caisová. Východiskom by mohla byť podľa nej komunikácia. „Partneri by sa mali o svojich želaniach rozprávať čo najčastejšie. Pretože potom len čakajú, čo ten druhý urobí, lebo si myslia, že im vie čítať myšlienky, a nakoniec sú sklamaní. Takto to však nefunguje,“ radí sexuologička. Ako vylepšiť sex Jednou z možností, ako sa vzájomne uspokojiť je pozorovanie alebo dokonca navigácia. „V milovaní by mala fungovať súhra. Na základe pozorovania by sme mali zistiť, čo sa partnerovi páči. Na druhej strane sa ani vy neobávajte dať najavo svoje pocity. Môžete sa aj navigovať, často to pomáha. Pozor však na vhodné slová,“ upozorňuje sexuologička. Ani takúto komunikáciu by ste preháňať nemali. „Partner by to mohol vnímať ako diktovanie a čarovné spoločné chvíle by sa zmenili na nepríjemný zážitok,“ dodáva Caisová. VZRUŠUJÚ NÁS MASÁŽE A ORÁLNY SEX! Až 59 % populácie miluje erotické masáže, dokáže sa pri nich absolútne uvoľniť a naštartovať na ďalší „výkon“. Zo žien 58 % a z mužov 62 % priznalo, že sú tou najvášnivejšou predohrou. Svoju partnerku orálne uspokojuje 56 % milencov a také isté percento žien zase rado uspokojuje svojich miláčikov. Takže mýty o tom, že orálny sex ženy veľmi nemusia, sú zažehnané! A dokonca si ho s radosťou užíva aj staršia generácia. Prieskum ukázal, že 48 % ľudí vo veku nad 55 rokov si túto slasť rado dopraje! SLOVENKY SÚ ROMANTIČKY Až 75 % Sloveniek túži, aby sa k nim partner romanticky správal a dával im najavo lásku. „Prajeme si, aby muž vycítil naše potreby. Väčšina žien to považuje za prejav lásky,“ hovorí Caisová. Slovenskí muži si na nehu až tak nepotrpia. Podľa sexuologičky ide len o 25 % z nich. „Ukazuje sa to pri masáži. Často si však na partnerku sťažujú, že je necitlivá,“ mieni Caisová. VIAC HOVORTE O tom, že máme s komunikáciou problém, hovorí aj prieskum. Muži sú však podľa neho otvorenejší a až 62 % hovorí s partnerkou o sexe bez problémov a pravidelne. Zo žien je to 53 %. Najodvážnejší sú ľudia vo veku od 16 - 24 rokov (59 %), no a prekvapujúco sa radi rozprávajú aj tí, čo majú nad 55 rokov (až 55 %).

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!
Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?
Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Bratislava (ilustračné foto)
Váš Tip
Bratislava má ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku: Je ňou TENTO chátrajúci objekt! Mesto ho plánuje obnoviť
Hollywoodsky herec Samuel L. Jackson ako Nick Fury.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
A shot of a young woman standing outdoors with her arms outstretched
Po 10 dňoch prichádza ZMENA: Takéto počasie si pre nás prichystal víkend!