Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.03.2008 18:10 | Šport | Hokej

Hala v nedohľadne: Dáme MS Fínom?

BRATISLAVA - Sen o organizovaní majstrovstiev sveta 2011 v hokeji na Slovensku sa začína rúcať! Výstavba haly v Bratislave je v nedohľadne a po viacerých zmenách lokality i samotného vzhľadu začína pochybovať už aj Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH). Podľa zákulisných informácií sa už dokonca uvažuje nad výmenou šampionátu na neskorší termín! Do úvahy pripadajú Fíni.

Plán výstavby multifunkčnej haly, podľa ktorého by sa s položením základného kameňa malo začať vo februári 2009 a skončiť v decembri 2010, je už poriadne našponovaný. Vzhľadom na problémy s vybranou lokalitou sú termíny ohrozené. A podľa doterajších skúseností s neustálym odďaľovaním dohodnutých termínov priam nereálne!

Už tento mesiac mal napríklad zväz zverejniť výsledky architektonickej súťaže, ako bude hala vyzerať. V stredu však oznámil, že prezentácia (vraj definitívna...) bude až na začiatku leta. Odborníci najmä z radov architektov navyše stále kritizujú výber lokality, kde je okrem problému so Základnou školou na Kalinčiakovej ulici podľa nich nedostatočne veľká plocha. Ďalším problémom bude aj mimoriadna dopravná vyťaženosť priľahlých ulíc.

„V areáli nezostane ani centimeter voľného miesta,“ priznal riaditeľ Marketingu SZĽH a predseda predstavenstva spoločnosti Arena 2011 Martin Ryba. Čoraz reálnejšia tak začína byť výmena šampionátu za neskorší termín. Hoci to zväz ešte oficiálne nepriznal, údajne už s takouto možnosťou kalkuluje a v talóne je pripravené Fínsko, kde majú byť MS 2012. K dispozícii má špičkové haly a navyše už má podobnú skúsenosť, keď v roku 2003 zaskočilo za Česko. „Máme ešte dosť času. Keď budeme vedieť, že plán nám nevychádza a halu nestihneme včas dokončiť, budeme konať,“ uviedol generálny sekretár SZĽH Igor Nemeček.

1. jún 2006

87572 Po priklepnutí MS 2011 zväzoví funkcionári snívali o hale podľa vzoru supermodernej SAP Arény v Mannheime. Vybrali jej miesto v Petržalke. 87575
2. september 2007
87574 Neskôr sa inšpirovali krásnou Hartwall Arénou z fínskych Helsínk. Zasadili ju na miesto súčasného cyklistického štadióna. Neskôr sa však ukázalo, že by sa tam nezmestila... 87571
3. marec 2008
84222 Ak by sa zrealizovala najnovšia, údajne iba pracovná vizualizácia, hala by určite nebola architektonickou ozdobou Bratislavy. Pri pohľade na nemodernú sklenenú kocku sa zdá, že autor hľadal inšpiráciu v známom skleníku z Ružinova. 87573

STANOVISKO SZĽH K NÁŠMU ČLÁNKU
Slovenský zväz ľadového hokeja dnes vydal stanovisko, na základe ktorého sa dištancuje od článku, ktorý vydal denník Nový Čas. Podľa ich stanoviska sa článok "Dáme MS Fínom?" nezakladá na pravde a redakcia dala „do úst“ predstaviteľom SZĽH vety, ktoré nepovedali.

Slovenský zväz ľadového hokeja vo svojom stanovisku ďalej tvrdí, že neoslovil Fínsku hokejovú asociáciou a ani neoficiálne neuvažuje o tejto možnosti a informácie zverejnené v článku ich prekvapili. Nový Čas sa k téme ohrozenia usporiadania majstrovstiev sveta 2011 na Slovensku venuje aj vo svojom sobotňajšom vydaní. V ňom sa dočítate ďalšie prekvapujúce skutočnosti!
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
S Aňou sa dojatý Mário stretol v Piešťanoch.
Mário s leukémiou prišiel o zuby: Onkopacientka Aňa chce mladíkovi vrátiť úsmev!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!
Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?
Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Bratislava (ilustračné foto)
Váš Tip
Bratislava má ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku: Je ňou TENTO chátrajúci objekt! Mesto ho plánuje obnoviť
Hollywoodsky herec Samuel L. Jackson ako Nick Fury.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO