Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.11.2007 00:00 | Správy | Domáce správy

Lyžovať sa začína v ďalších lyžiarskych strediskách

Lyžovať sa začína v ďalších lyžiarskych strediskách
KOŠICE - Sneženie a chladné počasie umožní ďalším lyžiarskym strediskám na Slovensku otvoriť tento víkend lyžiarsku sezónu. Lyžovať sa začína na Donovaloch, pri Kremnici či Roháčoch, minulý týždeň už spustili lyžovačku vo Vysokých Tatrách. Na svahoch je od 40 do 80 centimetrov snehu. Vo väčšine stredísk sa sezóna v tomto roku začne rekordne skoro.

"Sezónu sme začali už predchádzajúci víkend, tento víkend otvárame ďalšie zjazdovky," povedal ČTK riaditeľ spoločnosti 1. tatranská Ján Gavalier. K svahu Interski v Štrbskom Plese pribudne Esíčko, kde je 75 centimetrov umelého a prírodného snehu. Množstvo snehu umožní aj otvorenie bežeckej trate. V Tatrách otvoria päťkilometrovú trať do Furkotskej doliny.

Lyžovať sa začne aj v Belianskych Tatrách v stredisku Skicentrum pri Ždiari. "Otvárame tri zjazdovky a dva vleky, v prevádzke zatiaľ budeme len cez víkendy," uviedol riaditeľ strediska Marián Bekeš. Na svahoch je 50 centimetrov snehu, podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré. Podobne ako v ďalších strediskách aj pri Ždiari sa na takýto skorý začiatok sezóny podľa Bekeša nepamätajú. Stredisko pod svahmi ponúka bezplatné parkoviská, celodenný lístok stojí 300 korún, detský je o 100 korún lacnejší.

Na Donovaloch pôjdu od soboty dva vleky a lanovka, otvorené budú tri zjazdovky. V stredisku v Nízkych Tatrách je 40 centimetrov snehu. Návštevníkov chcú v tejto sezóne prilákať aj na nočné sánkovanie alebo rozšíreným snowboardovým centrom, povedal ČTK marketingový riaditeľ Parku Snow Donovaly Miroslav Dobrota.

Prvé svahy otvorí aj stredisko Skalka pri Kremnici. "Taký skorý začiatok sezóny sme nečakali, už budúci víkend bude v prevádzke celé stredisko," uviedla vedúca strediska Viera Korchová. Tento víkend otvoria zatiaľ dve zjazdovky, na svahoch je 80 centimetrov umelého a prírodného snehu. Celodenný lístok stojí 490 korún, detský je za 330 korún.

Skorý začiatok lyžiarskej sezóny neprekvapil prevádzkovateľov strediska Zverovka - Spálená. "Sme stredisko, ktoré sezónu tradične otvára medzi prvými," povedala ČTK Veronika Riegerová zo spoločnosti Tatrawest. V stredisku je 40 centimetrov prírodného snehu. O lyžovačku je už na prvý víkend podľa Riegerovej veľký záujem, najmä zo strany Slovákov. Počas sezóny sem často prichádzajú turisti z Poľska. V prevádzke budú od soboty dva vleky a lanovka.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo