Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.04.2024 12:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Futbalistka Lilla († 17) odpadla na zápase, o 3 dni zomrela: Dramatický boj o život a odkaz do neba

Obrovská dráma s tragickým koncom! Futbalový turnaj v Dunajskej Strede mal byť bežným športovým zápolením medzi školami. Kolaps Lilly († 17) z Komárna prišiel ako blesk z jasného neba. Hoci sa ju záchranárom podarilo oživiť, po 3 dňoch v nemocnici zomrela.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

V slzách sú rodičia, spolužiaci aj spoluhráčky z KFC Komárno, za ktoré usmievavá študentka hrávala. Svedok pre Nový Čas opísal, čo sa dialo v osudný okamih a ako sa ju všetci všemožne snažili zachrániť. To, čo milovala najviac na svete, sa jej stalo osudným. Pre Lilly, ako jej všetci hovorili, bol futbal vášňou, pre ktorú žila.

Na turnaj gymnázií s vyučovacím jazykom maďarským, ktorý sa konal minulý utorok v Dunajskej Strede, sa veľmi tešila. Počas zápasu jej však náhle prišlo zle. „Spočiatku bola pri vedomí, aj komunikovala,“ opísal nám dramatické dianie na ihrisku svedok.

Napriek tomu okamžite zalarmovali aj záchranku, ktorá vyrazila na pomoc. „Potom však náhle prestala dýchať, preto sme volali záchrannú tiesňovú linku znova,“ uviedol účastník podujatia. Cez telefón dostali inštrukcie k oživovaniu. Zdalo sa, že všetko bude v poriadku...

Robili, čo mohli

Ako hovorí Imre Andruskó, riaditeľ gymnázia, ktoré Lilla navštevovala, na takýchto turnajoch sa študenti zúčastňujú aj vo volejbale či v basketbale. Ani teraz nič nezanedbali a na športovom podujatí boli zdravotníci. Toto sú však chvíle, keď ani záchranárom nie je všetko jedno.

„Operačné stredisko záchrannej služby Slovenskej republiky vyslalo na miesto ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci a záchranársky vrtuľník. Operátor linky tiesňového volania vykonával asistovanú neodkladnú resuscitáciu až do príchodu záchranárov na miesto. Po úspešnej resuscitácii bola pacientka letecky transportovaná do detskej nemocnice na Kramároch,“ povedala hovorkyňa záchranárov Petra Klimešová. Všetci verili, že Lilla svoj najťažší životný zápas zvládne. Svoj boj o život však napriek snahe lekárov v piatok prehrala.

Viac sa dočítate na druhej strane 

pokračovanie
Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: mf, kuk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ruský prezident Vladimir Putin na návšteve v Číne.
Foto
FOTO Putin s kyticou červených ruží: Kam mal namierené? Znepokojujúce prísľuby hlavy štátu
Close up of a calculator and euro money in a financial analyzing concept
Výška minimálnej mzdy porastie: Kedy a o KOĽKO by sa mala zvýšiť?!
Tokyo, Japan – January 2, 2019: In Japan, New Year's celebration ceremony will be held at the Imperial Palace in New Year. That day is January 2.Many citizens gather there and celebrate with the Emperor and the Royal Family. People will shake a lot of national flags and pray for happiness. Current Emperor retires April 30, 2019. On May 1, the Crown Prince attends the Emperor. ‘Heisei’ of the Japanese era will change to a new era.
Japonsko môžu čakať historické zmeny: Trvalo sedem rokov, kým o tom začali diskutovať!
ilustračné foto
Foto
Šokujúca smrť! Zomrel len 47-ročný kaskadér známeho hollywoodskeho herca
Na snímke minister obrany SR Robert Kaliňák.
Kaliňák reaguje na pozvanie prezidentky: Prehovoril aj o premiérovi Robertovi Ficovi
Pellegrini po útoku navštívil premiéra v nemocnici.
Pellegrini: Premiér si z atentátu pamätá všetko, o TOTO ma prosil
Bojový dron
Ukrajina útočila na Kryme: Rusi sa z výsledku nepotešia! Prišli o dôležité stroje
Policajti zabili ozbrojeného muža, ktorý chcel podpáliť synagógu.
Šialenec chcel zapáliť synagógu, postihol ho fatálny osud: Nové zistenia! Takýto príkaz ho čakal
Na snímke zľava vicepremiér a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD), predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) a podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom
Vláda pokračuje v práci bez premiéra: Kto povedie zasadnutie?
Z miesta streľby v Handlovej Fica odnášal záchranársky vrtuľník.
Odborníci vysvetľujú: Čo (ne)robiť, ak máte po útoku na premiéra ťaživé pocity
Vodiči stojaci v kolóne neboli nadšení z manévru ďalšieho šoféra.
Váš Tip
Šoféra stojaceho v kolóne skoro porazilo, keď to uvidel: Hrozná drzosť, ktorá dvihne tlak aj vám!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Aktualizované
Premiér Robert Fico absolvoval chirurgický zákrok