Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.09.2007 15:44 | Správy | Kultúra

Půldruhé hodiny zpoždění s Lasicom a Kolářovou

Půldruhé hodiny zpoždění  s Lasicom a Kolářovou
Štúdio L+S pripravuje na 27. septembra 2007 slovenskú premiéru francúzskej konverzačnej komédie Půldruhé hodiny zpoždění s Milanom Lasicom a Danielou Kolářovou.

Po tridsiatich rokoch manželstva je najvyšší čas veľa vecí zásadne zmeniť. Manželia Sansieuovci v hereckom duete Milana Lasicu a Daniely Kolářovej sa jedného dňa pokúsia o sexuálnu renesanciu, vzburu proti zavedeným manželským stereotypom a odstránenie nudy zo svojho života. Celý príbeh sa odohrá krátko pred odchodom na návštevu, keď manželka pocíti neodkladnú nutnosť riešiť partnerskú krízu. Tak vznikne 90-minútové meškanie, o ktorom hovorí aj názov hry.

Predstavenie Půldruhé hodiny zpoždění je koprodukčný projekt s Divadlom Studio Dva a bratislavského Štúdia L+S, ktorý obohatí kultúrnu ponuku v českej a slovenskej motropole a stane sa pravidelnou súčasťou repertoáru Štúdia L+S.

Réžia: Patrik Hartl
Preklad: Alexander Jerie, Milan Lasica
Hudba: Marko Ivanović
Scéna: Ivo Žídek
Kostýmy: Vlaďka Prudičová

Daniela Kolářová je od roku 1971 členkou Divadla na Vinohradoch, ale v poslednej dobe zbiera úspechy v hrách, ktoré na svojej materskej scéne nehrá. Za svoj herecký výkon v inscenáciíi U cíle Thomasea Bernhardta v pražskom Divadle Komédie získala koncom marca 2005 Cenu Alfréda Radoka za stvárnenie matky. Prvýkrát hrala v Štúdiu DVA v hre Ingmara Bergmana „Podzimní sonáta“. Zoznam jej filmových a televíznych úloh je veľmi dlhý – vo filme sme ju mohli po prvýkrát vidieť v roku 1967 v Soukromé vichřici, naposledy tento rok vo filme Vratné lahve.

Milan Lasica vyštudoval na bratislavskej VŠMU dramaturgiu. Prešiel niekoľkými scénami, bol spoluzakladateľom Divadla na Korze, kde pôsobil v rokoch 1967-1970, od roku 1972 bol členom Novej scény v Bratislave, v roku 1989 sa stal umeleckým šéfom Štúdia L+S. Diváci ho poznajú nielen z mnohých filmov a z televízie, ale tiež z jeho vystúpení s dlhoročným partnerom na scéne, Júliusom Satinským. Patrí dodnes k najobľúbenejším česko-slovenským hercom a v Prahe často hosťuje predovšetkým so Štúdiom L+S. Účinkovanie v inscenácii Půldruhé hodiny zpoždění je jeho prvá spolupráca so Štúdiom DVA.

Francúzsky herec, filmový scenárista a divadelný autor Jean Dell sa narodil v roku 1961. Najprv písal rozhlasové hry a potom sa začal venovať divadlu, filmu a televízii. Často spolupracuje s Géraldeom Sibleyraseom, s ktorým sa zoznámil vo francúzskej rozhlasovej stanici France Inter. Tento francúzsky scenárista, spisovateľ, autor dialógov a asistent produkcie sa narodil v roku 1961. Pôsobí v rádiu France Inter a má za sebou veľa scenárov pre celovečerné filmy.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?