Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.10.2007 19:55 | Šport | Futbal

Panathinaikos nedal Artmedii šancu

Panathinaikos nedal Artmedii šancu
ATÉNY - Futbalistom petržalskej Artmedie sa nepodarilo otočiť nepriaznivý vývoj dvojstretnutia 1. kola hlavnej súťaže Pohára UEFA 2007/2008 s Panathinaikosom Atény a po prehre v utorkovom odvetnom zápase 0:3 (0:2) sa definitívne rozlúčili s účinkovaním v tohtosezónnej edícii európskeho pohára č. 2.

Prvý zápas sa pred dvoma týždňami v Bratislave skončil víťazstvom Grékov 2:1 a pred odvetou na horúcej balkánskej pôde sa tak často skloňovalo slovo zázrak. Ten sa však napokon nekonal, keďže úradujúceho slovenského vicemajstra "zarezal" Papadopoulos dvoma presnými zásahmi (prvý bol z jedenástky) pred koncom prvého dejstva. Tieto okamihy navyše znamenali aj červenú kartu pre stopéra Buráka a pred druhým polčasom tak stála pred oslabenými zverencami trénera Vladimíra Weissa ťažká úloha streliť až tri góly. Ich nádeje definitívne zmaril opäť Papadopoulos z ďalšieho, veľmi prísne nariadeného pokutového kopu v 74. min. Skúsení hráči Panathinaikosu si nadobudnutý náskok už s prehľadom postrážili a môžu sa tak tešiť na zaujímavé duely v skupinovej fáze Pohára UEFA.

Panathinaikos Atény - FC Artmedia Petržalka 3:0 (2:0)
- prvý zápas 2:1, do skupinovej fázy Pohára UEFA postupuje Panathinaikos

Góly: 45., 45.+ a 74. Papadopoulos (prvý a tretí z 11 m), ŽK: 18. Roméro, 69. Nilsson - 26. Čišovský, 28. Obžera, 73. Hýll, ČK: 44. Burák (Artmedia), rozhodovali: Serge Gumienny - Walter Vromans, Mark Simon (všetci Belg.), 6197 divákov

Zostavy:
Panathinaikos: Malarz - Vindra, Sarriegi, Morris, Nilsson - Karagounis (71. Ivanschitz), Tziolis - Dimoutsos, Roméro (62. Šerič) - N´Doye (63. Mantzios), Papadopoulos
Artmedia: Hýll - Čišovský, Burák, Dosoudil, Urbánek - Guédé - Obžera (65. Patrik Mráz), J. Kozák, Fodrek (77. V. Gajdoš) - Piroška (46. Pavol Farkaš), Halenár

Už pred prvým hvizdom stretnutia bolo jasné, že pôvodné správy o bojkote priaznivcov Panathinaikosu z dôvodu nezhôd s prezidentom klubu Argyrisom Mitsouom boli pravdivé a celý zápas sa tak odohrával v komornej atmosfére. Už v 2. min sa do šestnástky predieral Roméro, no hlavný arbiter Gumienny na jeho pád nenaletel. Prvú strelu medzi žrde vyslal na druhej strane v 7. min Fodrek, ale jeho pokus z 25 metrov nemal potrebnú razanciu.

Na konci prvej desaťminútovky sa na tribúne strhla drobná šarvátka medzi domácimi fanúšikmi a usporiadateľmi, po pár okamihoch však bolo všetko zažehnané. Vzápätí bol v permanencii hosťujúci gólman Hýll, ktorý najskôr zlikvidoval strely spoza šestnástky v podaní Dimoutsosa a N´Doyeho a neskôr sa vyznamenal aj pri prieniku Nilssona.

V 19. min výborne unikol po pravej strane Obžera a svojou dravosťou si vypýtal priamy kop a aj žltú kartu pre Roméra. Pri realizácii štandardky Kozák priťukol Urbánkovi, ktorému však strela nesadla a v následnej veľmi dobrej pozícii netrafil dobre loptu ani Fodrek. V týchto momentoch boli Petržalčania lepším mužstvom, od polovice prvého dejstva však opäť začali dominovať "zeleno-bieli".

V 29. min výborne vystrelil Tziolis, Hýll s námahou vyrážal na rohový kop. O štyri minúty neskôr Roméro krásne vysunul Papadopoulosa, krížna strela kanoniera domácich však išla tesne vedľa. Aktívny Obžera dokázal v 38. min zachytiť rozohrávku Panathianikosu, po spolupráci s Kozákom sa dostal až do šestnástky domácich, no v záverečnej fáze mu lopta ušla od nohy.

Posledné minúty úvodného dejstva však priniesli dva tvrdé údery do radov úradujúceho slovenského vicemajstra. Najskôr stiahol Burák v čistej šanci N´Doyeho a aj keď hlavný arbiter váhal s rozhodnutím, druhý asistent Simon mu svojím pohybom jasne naznačil, že išlo o nedovolený zákrok. Okrem pokutového kopu, ktorý Papadopoulos bez problémov premenil, videl navyše stopér Artmedie červenú kartu a duel sa pre neho predčasne skončil. To však ešte nebolo pred odchodom do kabín všetko, pretože v nadstavenom čase zakrútil Karagounis priamy kop na bližšiu žrď a Papadopoulos svojím druhým presným zásahom - tentoraz hlavou - poslal Petržalku do kolien.

Do druhého dejstva poslal tréner Artmedie Weiss namiesto útočníka Pirošku stopéra Pavla Farkaša, ktorý sa postavil na pozíciu vylúčeného Buráka. Oslabení hostia sa však z pochopiteľných príčin nedokázali vyrovnať s aktivitou hráčov Panathinaikosu. Tí mali väčšinu druhej štyridsaťminútovky pred sebou mužstvo bez útočníkov, keďže Halenár sa stiahol do stredu poľa a Artmedia tak hrala systémom 4-5-0.

V 73. min sa rútil striedajúci Šerič sám na gólmana Hýlla, ktorý sa pri jeho kľučke síce dotkol lopty, ale Gumienny opäť ukázal na biely bod. Loptu si znovu postavil Papadopoulos a svojím tretím gólom v stretnutí nielen skompletizoval svoj hetrik, ale zabil aj posledný klinec do petržalskej rakvy. V posledných minútach duelu sa obe strany snažili ešte čo-to vymyslieť, no na konečnom skóre sa už nič nezmenilo a po záverečnom hvizde vypukla pochopiteľná a zaslúžená radosť domáceho mužstva.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány
Policajti v Ružomberku žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody.
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vodič narazil do stromu! Muži zákona sa obracajú na verejnosť