Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.10.2007 00:01 | Správy | Peniaze

Zvýšte si svoj investičný adrenalín s novými podielovými fondmi ING

Zvýšte si svoj investičný adrenalín s novými podielovými fondmi ING
Dobre investované peniaze dokážu zarábať. A výnosy môžu vysoko predbehnúť vaše očakávania – teda ak viete kam peniaze vložiť a nebojíte sa nových príležitostí. S fondmi globálnych finančných inštitúcií majú aj malí investori možnosť stať sa súčasťou sveta veľkých peňazí a zažiť investičný adrenalín na vlastnej koži. Tri nové fondy predstavené spoločnosťou ING predpokladajú výborné výsledky a sú veľkým pokušením ako pre skúsených, tak aj pre začínajúcich investorov.

Investičný adrenalín je jedna vec, konzervatívny slovenský investor vec druhá. Kolektívne investovanie predstavuje ideálnu možnosť pre tých, ktorí očakávajú nadpriemerné zhodnotenie, pričom nechcú bezhlavo riskovať a prípadné riziko si chcú rozumne rozložiť. Globálne spoločnosti ponúkajú nielen širokú paletu rôznych zaujímavých fondov, ale pre bežného človeka aj dostupnosť príliš vzdialených trhov. Oba tieto faktory prinášajú spolu s dlhoročnými skúsenosťami odborníkov na investície možnosti na oveľa bezpečnejšie a výnosnejšie zhodnocovanie peňazí.

Spoločnosť ING patrí medzi najväčšie finančné inštitúcie na svete, má za sebou dlhú históriu a skúsení správcovia portfólií dokazujú, že jej fondy patria medzi svetovú špičku. Veľkej obľube sa medzi investormi teší napríklad Višegrádsky fond, ktorý si svoje postavenie získal dosiahnutými výsledkami. Keďže ponuka ING fondov na Slovensku bola užšia ako v zahraničí, rozhodla sa spoločnosť oživiť ju predstavením troch nových fondov. Všetky reagujú na aktuálny vývoj na trhoch a ponúkajú možnosť investovania do perspektívnych oblastí a spoločností, v ktorých je potenciál zaujímavého zhodnotenia vložených prostriedkov. Všetky novo predstavené fondy sú akciové a ponúkajú tak agresívnejšiu, ako i konzervatívnejšiu stratégiu investovania. Všetky tri nové fondy majú úspešnú históriu a osvedčené postupy zhodnocovania vložených prostriedkov. Dokazuje to aj ich vysoké hodnotenie medzinárodnou renomovanou ratingovou agentúrou Mornigstar. Zaujímavá je aj výška vstupnej investície pri všetkých nových fondoch. Tá je v porovnaní s inými podobnými fondmi relatívne nízka - len 500 SKK.

Prvým z rodiny novo predstavených fondov je ING (L) Invest European Real Estate. Stavebný boom dáva dobré predpoklady na jeho úspech nielen v súčasnosti, ale aj v budúcnosti. Dôkazom správne namiešaného „koktejlu“ a dobrého zhodnotenia príležitostí je aj fakt, že fond má pätinu svojich aktív v anglických stavebných firmách. Tie majú vzhľadom na pripravovanú letnú olympiádu v Londýne v roku 2012 a s tým spojené obrovské výdavky na výstavbu všetky predpoklady na úspech. ING (L) Invest European Real Estate totiž nenakupuje priamo reality, ale investuje práve do akcií stavebných firiem, developerov alebo realitných spoločností.

Ďalšou zaujímavou novinkou je ING (L) Invest Energy, ktorý investuje predovšetkým do spoločností podnikajúcich v odvetví energetiky, ktoré vykazuje dlhodobý rast. Závislosť na energetických spoločnostiach rastie, to vidíme “v priamom prenose” aj doma na účtoch za elektrinu alebo za plyn. S tým, samozrejme, súvisí aj rast a profitabilita energetických spoločností, ktoré patria medzi najväčšie firmy na svete. Fond ING (L) Invest Energy dáva aj drobným investorom možnosť podieľať sa na úspechu týchto firiem a profitovať z ich rozvoja.

Konzervatívnejším investorom je určený tretí z novo predstavených fondov, ING (L) Invest Global High Dividend. Ide o akciový fond, ktorý prináša väčšie výnosy, ale je aj dostatočne konzervatívny. Patrí do rodiny fondov vysokých dividend – investuje do firiem, ktoré dlhodobo vyplácajú akcionárom relatívne vysoké dividendy a ak ich vyplácať prestanú, ich akcie sa z portfólia vylúčia. Táto stratégia, ktorú vytvorilo ING, slávi dlhodobý úspech. Pre bežného investora je zaujímavá aj tým, že ak akciové trhy klesajú, fond klesá relatívne pomaly a znižuje riziko strát. Pre konzervatívnejších investorov môže byť preto tento fond veľmi dobrá voľba.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?