Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.10.2007 21:04 | Šport

Ritro: Rybáriková ide do štvrťfinále

Ritro: Rybáriková ide do štvrťfinále
BRATISLAVA - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji ITF Ritro Slovak Open v Bratislave (dotácia 100 000 USD, tvrdý povrch Premier Court).

Devätnásťročná rodáčka z Piešťan si v stredajšom stretnutí 2. kola v trojsetovej dráme poradila s Francúzkou Séverine Bremondovou za 119 minút 6:2, 3:6, 7:6 (5). Mladá Slovenka, ktorej patrí v rebríčku WTA Tour až 327. priečka, získala počas dvoch dní v Bratislave skalp už druhej hráčky z najlepšej svetovej stovky. Po Talianke Sare Erraniovej (72.) vyradila aj skúsenú 28-ročnú Bremondovú, ktorej patrí aktuálne 94. pozícia vo svetovom počítačovom poradí. Súperkou Rybárikovej v boji o postup do semifinále bude v piatok Ukrajinka Oľga Savčuková. Tá v stredu zdolala v súboji 2. kola Nemku Juliu Schruffovú 6:1, 7:6 (4).

Rybáriková začala stretnutie s favorizovanou Francúzkou výborne. Bola istá na podaní, málo kazila a najmä z obávaného forhendu súperku jasne prevyšovala. V šiestom geme štvrťfinalistku lanského Wimbledonu po prvý raz brejkla, od tohto okamihu už v prvom sete nestratila ani set a za necelú polhodinku vyhrala úvodné dejstvo 6:2.

V druhom sete Bremondová spresnila svoju hru, začala sa viac tlačiť na sieť a na jej konto začali pribúdať fiftíny. Obe súperky si držali svoje podanie do stavu 2:2, potom však zverenkyňa trénera Mojmíra Mihala nezvládla tlak a stratila svoj servis. Francúzska tenistka v ďalšom priebehu tohto dejstva potvrdzovala svoje rebríčkové postavenie, naďalej tvrdo útočila a druhý set napokon získala vo svoj prospech pomerom 6:3, keď v poslednej hre opäť prelomila Rybárikovej podanie.

Rozhodujúci set mohla začať Slovenka brejkom, ale dve možnosti pri podaní súperky nevyužila. Vzápätí prehrala svoj servis, ale to ju iba nakoplo k zlepšenému výkonu. Zakrátko vyrovnala na 2:2 a potom sa obe tenistky naťahovali gem po geme až do tajbrejku, keď spravidla zľahka vyhrávali svoje podania. Aj záverečný tajbrejk bol vyrovnaný a dramatický. Súperky si menili strany za stavu 3:3.

Potom Slovenka ušla Francúzke na 5:3, no rozhodnuté nebolo. K prvému mečbalu sa dostala Rybáriková až za stavu 6:5 a skončil sa úspešne, keď súperka zahrala pod tlakom z bekhendu do siete. Bremondová ani v Bratislave neprelomila tohtoročné prekliatie 2. kola, keď sa ani raz nedostala na turnajoch do ďalšej fázy. Rybáriková postúpila do štvrťfinále na tak dobre dotovanom podujatí v tomto roku po prvý raz.

Dvojhra - 2. kolo:
Magdaléna Rybáriková (SR) - Séverine Bremondová (Fr.) 6:2, 3:6, 7:6 (5)

Hlas Magdalény Rybárikovej: Magdaléna Rybáriková: "Hrala som dobre. Posledné dva zápasy na tomto turnaji patria medzi moje najlepšie v tomto roku. V druhom sete som to chcela mať príliš rýchlo za sebou a nevyšlo to. Boli tam aj nejaké problémy s rozhodcami, ale tým by som sa rozptyľovať nemala. Tretí set bol vyrovnaný, v závere som ani neverila, že som to vyhrala. Súperka ma prekvapila. Mala veľmi dobrý servis, nepríjemný slajz, ťažko sa obhadzovala a navyše sa tlačila k sieti. Nemyslela som si, že bude hrať až tak dobre. Teraz mám v pavúku Savčukovú, s ktorou som už raz hrala a prehrala na veľmi rýchlom povrchu v dobrom stretnutí 6:7 v treťom sete. Moje sebavedomie stúpa od zápasu k zápasu, ale ešte je čo zlepšovať."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva