Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.02.2008 18:40 | Šport

Cibulková podľahla Radwanskej v obrovskej dráme

Cibulková podľahla Radwanskej v obrovskej dráme
  Aktualizované DAUHA - Slovenská tenistka Dominika Cibulková podľahla v piatkovom stretnutí štvrťfinále dvojhry na prestížnom turaji WTA Tour Qatar Total Open v katarskej Dauhe šestnástej nasadenej Poľke Agnieszke Radwanskej v obrovskej dráme za 168 minút 4:6, 7:6 (1), 4:6.  

Cibulková mala zápas dobre rozohratý, v každom sete mala brejk k dobru, no koncovku lepšie zvládla 18-ročná Poľka, ktorá sa v semifinále stretne s víťazkou duelu medzi štvrtou nasadenou Ruskou Mariou Šarapovovou a Dánkou Carolinou Wozniackou. Cibulkovej maximom na podujatiach ženského profesionálneho okruhu zostáva semifinále z vlaňajšieho turnaja v čínskom Kantone, prienik medzi najlepšiu osmičku v Dauhe má však vzhľadom na kvalitné obsadenie turnaja ešte väčší cveng. Slovenská dvojka získala v katarskej metropole skalp Švajčiarky Patty Schnyderovej i bývalej svetovej jednotky Američanky Venus Williamsovej a za postup do štvrťfinále zinkasuje prémiu 54.870 dolárov. Vďaka zisku 110 bodov bude v pondelňajšom vydaní rebríčka WTA prvýkrát v kariére figurovať v najlepšej štyridsiatke.

Diváci v Dauhe boli od začiatku štvrťfinálového zápasu medzi Cibulkovou a Radwanskou svedkami dlhých výmen od základnej čiary plných topspinových úderov. Slovenka sa v úvode zápasu dokázala lepšie vysporiadať s chladným veterným počasím a po brejku v tretej hre sa ujala vedenia 3:1. Radwanská však v ďalších minútach pritvrdila na podaní i na returne a šnúrou troch gemov otočila na 4:3. Cibulková síce čistou hrou vyrovnala, no v desiatom geme za stavu 4:5 ju vo veternej lotérii nepodržalo podanie a Radwanská získala úvodný set vo svoj prospech.

Pred začiatkom druhého dejstva absolvovala Cibulková masáž chrbtového svalstva. Krátka prestávka jej pomohla a po návrate na dvorec začala predvádzať hru, vďaka ktorej zdolala Venus Williamsovú i Schnyderovú. V treťom geme Cibulková prelomila podanie Radwanskej, rovnaký kúsok sa jej podaril v piatej hre a vybudovala si náskok 5:1. Radwanská však nezložila zbrane, šnúrou štyroch gemov vyrovnala na 5:5 a napokon prišiel na rad tajbrejk. V skrátenej hre mala jasne navrch Cibulková, ktorá preukázala väčšiu úderovú istotu i pevnejšie nervy a za stavu 6:1 využila po úspešnom obhodení hneď prvý setbal.

Na začiatku rozhodujúceho dejstva mala Cibulková za stavu 2:1 a 3:2 dvakrát brejk k dobru, Radwanská však zakaždým oplatila rovnakou mincou. O osude stretnutia napokon rozhodol Tildenov gem, v ktorom Poľka za pomoci pásky prelomila podanie súperky. Radwanská už dotiahla zápas do úspešného konca, keď za stavu 5:4 premenila pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal. Poľka tak upravila vzájomnú bilanciu s Cibulkovou na 2:0, v roku 2006 ju zdolala v dvoch setoch na antuke v Budapešti.

Cibulková po zápase netajila sklamanie. "Mrzí ma, že som zápas nedotiahla do úspešného konca. V každom sete som viedla, no nedokázala som to využiť. Ku koncu zápasu som v dlhých výmenách už naozaj nevládala. Kondícia je pritom mojou veľkou zbraňou, ktorú často dokážem uplatniť proti súperkám. Bolo to spôsobené zrejme tým, že som v priebehu troch dní odohrala tri náročné zápasy. V koncovke mi dnes jednoducho chýbali sily," povedala pre TASR Cibulková, ktorá v treťom sete niekoľkokrát využila nové pravidlo o koučingu a nechala si poradiť od svojho trénera.

"Hovoril mi, že sa nám vrátiť k mojej taktike, topspinovať, rozhadzovať ju a ísť odvážne do toho. Nevládala som však a ťažko sa mi ukončovali loptičky. Proti súperkám, akou je Radwanská, sa hrá naozaj veľmi ťažko," dodala Cibulková, ktorá je napriek štvrťfinálovej prehre s celkovým vystúpením v Dauhe spokojná.

"Určite budem na tento turnaj veľmi dlho spomínať, veď sa mi prvýkrát podarilo zdolať hráčku z najlepšej dvadsiatky i hráčku z Top ten a špeciálne Venus Williamsovú. Nechcem si tento pocit ničím pokaziť. Určite som trochu sklamaná, ale keď si to zoberiem spätne, som veľmi rada, že som uhrala takýto výsledok. Dúfam, že má čaká ešte veľa úspešných turnajov," zakončila Cibulková, ktorá pre únavu vynechá najbližšie dva turnaje v Dubaji i Bangalore. "Po namáhavom programe sa cítim vyčerpaná, preto som sa rozhodla odhlásiť z Dubaja i Bangalore. Vrátim sa na Slovensko a budem sa pripravovať na prestížne marcové turnaje v Indian Wells a v Miami."

Dvojhra - štvrťfinále:
Agnieszka Radwanská (16-Poľ.) - Dominika Cibulková (SR) 6:4, 6:7 (1), 6:4 za 168 minút

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie