Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.03.2008 07:00 | Šport | Hokej

Dušan Pašek: Čo sa dialo v posledných chvíľach jeho života?

Obdivovaný, uznávaný, milovaný. A už desať rokov mŕtvy. Majster sveta v ľadovom hokeji a v čase svojej smrti prvý muž hokeja na Slovensku Dušan Pašek († 38) podľa záverov polície 14. marca 1998 spáchal samovraždu.

Jeho druhá manželka Ľubica ani niektorí Pašekovi kamaráti však dodnes neveria, že sa zastrelil sám. Polícia ani po rokoch nechce odhaliť detaily vyšetrovania. Čo sa vlastne dialo niekoľko hodín pred Pašekovou smrťou? Aké nové fakty rokmi vyplávali na povrch?

Scenár posledných hodín života Dušana Pašeka nedával tušiť, že sa schyľuje k tragédii. Na sobotu 14. 3. 1998 mal vtedajší prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja a otec troch detí nabitý program. Okolo jedenástej odišiel zo svojho bratislavského bytu. Rozlúčil sa s manželkou Ľubou a s vtedy dvojročným synom Dominikom. Nevedeli, že ho vidia naposledy.

"Dušan mi ešte okolo poludnia zavolal. Mali sme ísť večer na ples do Trenčína. Dohodli sme sa, že sa medzi treťou a štvrtou popoludní stretneme doma. Musel ísť ešte na Slovan, kam si pozval daňovníčku, pre ktorú mal pripravené podklady," spomína manželka Ľuba Pašeková. Telefonovala s Pašekom od kaderníčky. Predtým odniesla syna varovať. V dohodnutom čase prišla domov a zabalila veci na cestu. Ale jej manžel neprichádzal. Snažila sa mu dovolať. Nedvíhal. Neskôr už ani nemal signál. To sa na Pašeka nepodobalo. "Ak mal meškať, vždy zavolal, že sa zdrží," zdôrazňuje Ľubica Pašeková. Neozval sa ako inokedy Znepokojená Pašeková obvolávala mužových kamarátov. Vladimír Paštinský sa ju snažil upokojiť. "Dávnejšie predtým robil také kúsky, že sa vybral s partiou kamarátov zahrať si karty. Boli mariášisti a niekedy sa pri kartách zabudli. Myslel som si, že je s tou partiou. Aj tak som však nechápal, prečo o tom nedal nikomu vedieť. Naozaj sa v takých situáciách vždy ozval," hovorí Paštinský, v tom čase generálny sekretár HC Slovan Harvard Bratislava. Všetci známi ju ubezpečovali, že netreba robiť paniku...

Ľubica Pašeková telefonovala aj do sídla Slovanu. Vrátnik ju ubezpečil, že Pašek nemá auto na parkovisku, tak sa tam nikto nešiel pozrieť. Až na ďalší deň, v nedeľu ráno, išiel s kolegom Miroslavom Králikom preveriť situáciu do Club hotela Slovan Vladimír Paštinský. "Zbadal som tam jeho auto. Recepčný bohužiaľ nevedel, že Pašek má nový Grand Cherokee. Predtým jazdil na bielom audi," vysvetľuje Paštinský.

Vonkajšie dvere boli riadne pozamykané, dvere na Pašekovej pracovni iba pribuchnuté. Keď do nej vstúpili, Paštinského kolega skolaboval. "Dušan sedel nehybne v kresle so zakrvavenou hlavou. Na stole rozlúčkové listy... Zavolal som políciu, s ktorou dorazili azda všetci vtedajší vysokopostavení funkcionári z ministerstva vnútra. Polícia so mnou urobila krátky zápis a viac ma už nekontaktovala," spomína Vladimír Paštinský.

ČÍTAJTE V NOVOM VYDANÍ TÝŽDENNÍKA NOVÝ ČAS NEDEĽA

 

87049 Celý článok o posledných chvíľach Dušana Pašeka nájdete v aktuálnom vydaní týždenníka NOVÝ ČAS NEDEĽA.
   

NOVÝ ČAS NEDEĽA už dnes v predaji na celom Slovensku!

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?