Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.03.2008 16:55 | Šport | Futbal

Artmedia Petržalka - FC Senec 3:1

BRATISLAVA - Artmedia Petržalka - FC Senec 3:1 Góly: 7. Oravec, 22. J. Kozák (z 11 m), 51. Čišovský - 71. T. Medveď, ŽK: 43. Saláta - 21. Matej Kováč, 36. Ľ. Hanzel, 69. Knapp, 81. R. Konečný, rozhodovali: Kačenga - Klovanič, Petríček, 3200 divákov

Zostavy:
Petržalka: Kamenár - Čišovský, Dosoudil, Saláta, Čvirik - Guede, J. Kozák, Urbánek - Piroška (64. Obžera), Cleber Nascimento (73. Halenár) - Oravec (70. Zb. Pospěch)

Senec: J. Novota - Volf (46. T. Medveď), M. Drahno, R. Konečný, Ľ. Hanzel - Matej Kováč, Knapp - Pinte, Marek Bubenko (79. Kozár), Kuráň (46. Šlahor) - Botelho Gaucho

Futbalistom Artmedie vyšiel výborne vstup do zápasu - už v 7. min na Urbánkov rohový kop najvyššie vyskočil Oravec a preloboval zle vybehnutého brankára Senca Novotu - 1:0. Hostia v zostave už aj s bývalým Petržalčanom Romanom Konečným bojovali, no prevaha bola jednoznačne na domácich kopačkách. V 18. min mohol z ničoho nič vyrovnať Pinte, zblízka však nemieril presne. O štyri minúty neskôr bolo za Starým mostom už 2:0 - rozhodca Kačenga naletel Cleberovi na pád v šestnástke a Kozák sa aj napriek pošmyknutiu z bieleho bodu nemýlil . Špílmacher Artmedie poslal v 33. min dobrou prihrávkou do brejku Pirošku, po jeho strele sa však blysol Novota.

V ďalšom priebehu prvého dejstva viackrát zamotal hlavy hosťujúcej obrany Brazílčan Cleber, skóre sa však už do prestávky nemenilo. Do druhého polčasu nastúpil Senec s dvojicou nových útočníkov Šlahor - Medveď a rozhodcovská trojica v nových červených dresoch, keďže tie pôvodné značne splývali s čiernou kombináciou domácich hráčov. V 48. min mohol hlavou znížiť Gaucho, no zahrmelo až o tri minúty neskôr na druhej strane. Ďalšiu výborne kopnutú Urbánkovu štandardku zužitkoval tentoraz Čišovský - 3:0. V 70. min zažil svoj debut v drese Artmedie český legionár Zbyněk Pospěch. Už o minútu sa hosťom podarilo znížiť, keď loptu dotlačil do siete po Pinteho centri Medveď. Ani táto situácia však nezmenila priebeh duelu - Artmedia si vytvárala jednu šancu za druhou, ale Halenár a ani Pospěch v koncovke neuspeli. Artmedia si podľa predpokladov poradila doma so Sencom 3:1 a na vedúcu Žilinu tak opäť stráca len jediný bod.

Hlasy:
Vladimír Weiss (tréner Artmedie): "Dnes sme videli dva rozdielne polčasy. V tom prvom sme hrali veľmi dobre a štandardkami sme sa dostali do vedenia. V druhom, keď sme za stavu 3:0 mohli hrať pokojný futbal, sme nepochopiteľne spomalili a poskytli súperovi priestor. Ani striedajúci hráči nezapadli tak, ako som očakával. Spokojný som len s tromi bodmi. Celkovo musíme pridať, ak sa chceme porovnávať so Žilinou. Všetci hráči majú určite na viac."

Branislav Kriška (tréner Senca): "Chcem sa poďakovať Artmedii za korektné stretnutie a pogratulovať jej k víťazstvu. My sme dnes inkasovali zo štandardných situácií, na ktoré sme sa celý týždeň pripravovali. Petržalka bola v prvom polčase jasne lepšia, do druhého sme už nastúpili s tromi útočníkmi so snahou zvrátiť priebeh zápasu. Futbal sa musel divákom páčiť, hralo sa hore-dolu a bolo aj veľa gólových šancí."

FC ViOn Zlaté Moravce - ZTS Dubnica 0:0 (0:0) ŽK: 67. Adámik, 88. Bruško (obaja Dubnica), rozhodovali Vnuk - Rendko, Jankovič, 2086 divákov

Zostavy:
Zlaté Moravce: J. Skácel - M. Bednář, Klabal, Šlavka (58. P. Farkaš), Minarčík - Juska (70. Greguška), Hözl, Ujlaky, Pelegríny (85. Chren) - Bartoš, Miroslav Tóth

Dubnica: D. Perniš - Zimen, Adámik, Špendla, M. Ondráš - I. Obert (78. Lendvay), Držík, Chmelík (90.+ Matejov), Bruško - T. Zápotoka (83. Nosek), Seye

V úvodnom dejstve sa hral v Zlatých Moravciach sotva priemerný ligový futbal s minimom gólových príležitostí. V 5. min Bednář dlhou prihtrávkou vysunul Tótha, ten na malom vápne našiel Bartoša, jeho koncovka však bola nedôrazná. Už o minútu neskôr opäť Bednář našiel Tótha, ktorého strelu dubnický gólman Perniš vyrazil. V 11. minúte Ujlaky rozohral rohový kop, ale Klabalova prudká strela letela do nebies. Po polhodine hry sa osmelili aj hostia, ale Seyeho strele chýbala presnosť. Vzápätí Zápotoka nabil Ondrášovi, ktorého prudká strela letela nad bránku Zlatých Moraviec.

V závere polčasu mali šancu ešte domáci, ale Pelegrínyho strelu z priameho kopu Perniš vyrazil. Po zmene strán sa hra obojstranne zrýchlila. V 48. min na Bruškov rohový kop nabehol Špendla, no jeho strela skončila iba na brvne. Prebiehala 50. min, keď Juskov center našiel hlavu Bartoša, jeho hlavičke však chýbala presnosť. Už o minútu neskôr vyslal z dobrých 20 m štipľavý projektil Ujlaky, Perniš však jeho strelu vyrazil. V 56. min sa v dobrej pozícii ocitol Dubničan T. Zápotoka, ale z uhla nemieril presne. V 87. min rozohral striedajúci domáci Greguška štandardnú situáciu, jeho centrovaná lopta našla Farkašovu hlavu, no ani on nemieril presne a duel sa skončil remízou.

Hlasy:
Ján Rosinský (tréner Zlatých Moraviec): "Veľmi sme túžili dať víťazný gól, najmä Farkašova hlavička v závere po ňom priam volala. Kvalitne sme zahrali v strede poľa, kde najmä Ujlaky dobre režíroval našu hru. Hosťujúci brankár Perniš podal veľmi dobrý výkon, dnes bol jednoducho neprekonateľný."

Juraj Bútora (tréner Dubnice): "Získali sme bod, pre ktorý sme si v podstate aj prišli. Bol to zápas o jednom góle. Kto by ho dal, asi by vyhral. V závere sme sa o výsledok aj obávali, remízu považujem za spravodlivú a domov odchádzame veľmi spokojní."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



ilustračné foto
Tlak sa zvyšuje, napätie narastá: Čínske lode nemali na tomto mieste čo robiť!
Súčasný podpredseda exekutívy EÚ Maroš Šefčovič.
Maroš Šefčovič o najväčších povolebných výzvach inštitúcií EÚ: Nastolenie mieru a boj s konkurenciou!
Foto
Slafkovský sa doma dlho neohrial: Po príchode na zraz bol okamžite hlavnou hviezdou!
(ilustračné foto)
Počasie sa vyzúri: Bude to sila, v TÝCHTO krajoch platí výstraha!
Ilustračné foto
Nehoda na bratislavskej D1: Zrážka 3 áut s kamiónom!
Izraelská armáda vyzvala obyvateľov východného Rafahu na evakuáciu
Izrael udrel v noci a nekončí: Zastavenie prepravy humanitárnych zásielok?
K tragédii došlo v sobotu v jednej z hlohoveckých bytoviek.
Mrazivé DETAILY synovraždy v Hlohovci: Zabila Samuela († 19) láska k otcovi?!
Rozsiahly zásah polície: Výbušniny na školách nahlásili na veľkom území Slovenska!
"Lezec" dopadol na tvrdý betón.
Policajti v šoku: Keď je zlá hlava, trpí celé telo! Keby to nebolo na VIDEU, neverili by ste
Foto
Obranný pilier národného tímu Martin Fehérváry: NHL už neriešim, myslím len na medailu z MS!
Na satelitnej snímke mesto Rafah (uprostred) v Pásme Gazy 4. mája 2024. Izraelská armáda v pondelok 6. mája vyzvala obyvateľov vo východnej časti mesta Rafah ležiaceho na juhu Pásma Gazy, aby sa dočasne presunuli do "humanitárnej oblasti".
Je zo zlé, varuje už aj UNICEF: 600 000 deťom hrozí ďalšia katastrofa!
Na snímke pápež František.
Úsmevné slová pápeža Františka: Nezvyčajný príkaz najmenšej armáde sveta