Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.09.2007 15:21 | Šport

Henman na záver kariéry predsa triumfoval vo Wimbledone

Henman na záver kariéry predsa triumfoval vo Wimbledone
LONDÝN - Britský tenista Tim Henman uzavrel svoju kariéru triumfom vo Wimbledone, ale nie na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka.

Od 6. septembra 33-ročný rodák z Oxfordu na posvätnej a preňho individuálne "zakliatej" tráve londýnskeho All England Lawn Tennis and Croquet Clubu pomohol Britom k návratu do svetovej skupiny Davisovho pohára po prvý raz od sezóny 2003. Domáci zdolali v barážovom súboji Chorvátov 4:1. Držiteľom "šalátovej misy" 2005 chýbali chorý Ivan Ljubičič, s ramenom laborujúci Mario Ančič a štrajkujúci Ivo Karlovič.

Niekdajší štvrtý muž svetového renkingu Henman v piatok suverénne zvíťazil nad Rokom Karanušičom a v sobotu po boku Jamieho Murraya prispel k zisku rozhodujúceho tretieho bodu proti tandemu Marin Čilič, Lovro Zovko. "Nik by nedokázal napísať lepší scenár tejto rozlúčky," vyhlásil dojatý Henman, ktorému na adrese SW19 Church Road v britskej metropole aplaudovalo 11.400 divákov.

"Vždy som sa vyžíval v reprezentovaní svojej krajiny a účinkovaní vo Wimbledone. Na záver sa mi podarilo skĺbiť oboje a ešte úspešne, takže je to naplnenie nádherného sna," skonštatoval držiteľ 11 titulov. "Je to zvláštne, uvedomiť si, že takéto niečo už nikdy nezažijem, ale som vyrovnaný s rozhodnutím, ktoré som vykonal. Čas nezastavíte a ja mám v duši pokoj," povedal pravou rukou hrajúci vyznávač štýlu servis-volej a brilantný technik s jednoručným bekhendom. Henman napokon zastal na prahu okrúhleho počtu 500 triumfov. Na profesionálnej scéne ich od roku 1993 nazbieral presne 496 a zarobil 11 635 542 USD.

Henman oznámil ukončenie kariéry 23. augusta. Strieborný medailista v debli na OH 1996 v Atlante absolvoval posledné samostatné vystúpenie absolvoval na US Open, kde prehral v 2. kole s Francúzom Joom-Wilfriedom Tsongom. V Davisovom pohári odohral 54 stretnutí a dosiahol 40 víťazstiev. Vo Wimbledone štartoval 14-krát. V rokoch 1998, 1999, 2001 a 2002 sa prebojoval do semifinále. Tento rok sa lúčil už po 2. kole, keď v päťsetovej dráme zostal na rakete Španiela Feliciana Lópeza. Na úvod takisto v piatich setoch zdolal ďalšieho tridsiatnika Carlosa Moyu. Momentálne v rebríčku ATP Entry na 91. mieste figurujúci Timothy Henry "Tim" Henman je tento rok druhým popredným britským tenistom, ktorý sa rozlúčil v reprezentačnom tričku. V apríli v Birminghame proti Holandsku to bol kanadský rodák Greg Rusedski.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Keegan (v strede) chce s miliónom austrálskych dolárov pomôcť najmä svojej rodine
Foto
Rybár nemohol uveriť vlastným očiam: Z vody vytiahol úlovok za MILIÓN
Ilustračné foto
Foto
Takýto sendvič ste ešte nevideli: Jeho príprava trvala 100 hodín! Uvidíte FOTO, pochopíte
Vládcovo meno v preklade znamená „Amon je spokojný“
Foto
Tvár Tutanchamonovho deda ODHALENÁ: TAKTO vyzeral najbohatší faraón!
A flood warning sign, on a closed country road next to water logged fields in the Avon Valley, Hampshire, England. Flooded after an extreme amount of rainfall at the start of 2014
Nemeckom sa prehnali prudké lejaky: Voda sa valila mestami, ľudia brali len to najnutnejšie
Fotografie z miesta nehody.
Tragická nehoda v Žiline: Na križovatke vrazil 32-ročný motorkár do nákladného auta! Na mieste podľahol
Bojový dron
Ukrajina stupňuje útoky na Rusko: Ďalší výbuch pri vojenskej akadémii
Na snímke pápež František.
Pápež František poslal list Čaputovej: Týka sa premiéra Roberta Fica
(ilustračné foto).
Šokujúci nález v tele pacienta! Našli mu tam živého tvora: Ako sa tam dostal?!
MHD začína využívať čoraz viac cestujúcich.
Dráma v bratislavskej MHD: Muž škrtil ženu priamo v autobuse!
Bámján je zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO (ilustračné foto).
V známej turistickej lokalite zahynuli traja zahraniční turisti
(ilustračné foto)
Chlapec († 5) sa na dovolenke vykradol z izby, keď rodičia spali: Desivý koniec! Ako sa to mohlo stať?
Robert Kaliňák vo videu ohľadom aktuálnej situácií na Slovensku.
Robert Kaliňák sa vyjadril k situácií na Slovensku: Cesta k zmieru nevedie cez falošnú politickú korektnosť