Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.09.2007 17:08 | Šport | Futbal

Škrtel je už úplne fit, so Zenitom chce získať titul

Škrtel je už úplne fit, so Zenitom chce získať titul
PETROHRAD - Slovenský futbalový reprezentant Martin Škrtel sa už nevie dočkať svojho návratu na trávnik po viac ako šesťtýždňovej prestávke spôsobenej zranením hlavy a otrasom mozgu.

Dvadsaťdvaročný obranca (nar. 15. decembra 1984) ruského Zenitu Petrohrad je už momentálne v plnom tréningovom nasadení a nepociťuje žiadne zdravotné ťažkosti.

"Všetko je v absolútnom poriadku. Pred dvoma týždňami som bol na kontrolnom vyšetrení, ktoré potvrdilo, že hlava je už okej. Takže pred desiatimi dňami som začal naplno trénovať s mužstvom. Dokonca ešte aj po skončení tréningovej jednotky som zostával na ihrisku a po centrovaných loptách som si v šestnástke nacvičoval hlavičkovanie, aby som sa do toho dostal čo najrýchlejšie," povedal odchovanec prievidzského futbalu.

Smoly sa však najvyšší muž v kádri Zenitu (191 cm) nezbavil, pretože na minulotýždňovom tréningu pred štvrtkovým prvým stretnutím 1. kola Pohára UEFA 2007/08 na domácej pôde s belgickým Standardom Liége (3:0) sa zrazil s jedným zo spoluhráčov a tri dni bol mimo hry.

"Obaja sme išli do sklzu a on ma nešťastne zasiahol do lýtka. Prakticky do 10 sekúnd mi to celé opuchlo a na nohe sa mi vytvorila krvná zrazenina. Podrobné vyšetrenia však nepotvrdili nič vážne a teraz je už všetko v poriadku. Okrem zápasu so Standardom som však necestoval ani v nedeľu do Kazane, kde spoluhráči vyhrali 4:1. Naplno som sa opäť zapojil do tréningu až v pondelok, v utorok sme mali voľno," vysvetlil druhý najlepší futbalista SR za rok 2006 (za Róbertom Vittekom).

Škrtel stručne opísal aj chronológiu svojho liečenia: "Prvých štrnásť dní som musel len ležať bez akejkoľvek námahy. Potom som išiel na týždeň domov, kde som už absolvoval aj prechádzky. Po návrate do Ruska som začal s ľahším výklusom s naším fyzioterapeutom. Prakticky každý deň som strávil hodinu na ihrisku, aby som nestratil kondíciu a potom ešte ďalšiu hodinu v posilňovni. Ešte aj keď som nemohol trénovať naplno, náš kouč ma zapájal do rôznych hier, v ktorých nehrozilo zranenie hlavy. Samozrejme zo začiatku to boli zmiešané pocity, keď som mal opäť začať hlavičkovať, no po dvoch - troch tréningoch to už bolo dobré. Myslím si, že aj v zápase to v pohode zvládnem a akákoľvek nervozita sa rozplynie po prvom úspešnom súboji."

Práve po spomínanom víťazstve Zenitu v Kazani sa Petrohradčania usadili na prvej priečke ruskej Superligy, tri body pred Spartakom Moskva a štyri pred FK Moskva. Do konca súťaže zostáva odohrať už len šesť kôl a aj vzhľadom na tento fakt pri Neve už nehovoria o ničom inom ako o majstrovskom titule.

"Máme síce ešte náročný program, keďže okrem ligy musíme bojovať aj o postup do skupinovej fázy Pohára UEFA, no ligový titul by sme veľmi chceli získať. V sobotu privítame doma v šlágri kola CSKA Moskva a ja dúfam, že v tomto zápase už nastúpim a pomôžem Zenitu priblížiť sa k vytúženému cieľu. Uvedomujem si však aj to, že mužstvu sa darí, ja som bol dlho mimo hry, takže by sa mi nemuselo ujsť miesto v základnej zostave. Je to len a len na trénerovi, pre mňa by však určite bolo pozitívne, keby som čo najskôr získal zápasovú prax," vysvetlil Škrtel.

Vzhľadom k jeho dlhotrvajúcemu zraneniu nemohol byť k dispozícii reprezentačnému koučovi Jánovi Kocianovi v septembrovom kvalifikačnom dvojzápase proti Írsku (2:2) a Walesu (2:5). Rodák z Handlovej však oba duely sledoval na televíznej obrazovke: "Bol som rozčarovaný nielen z toho, čo som videl na ihrisku, ale aj z toho, čo sa dialo mimo neho. Mrzí ma, že chalanov neprišli povzbudiť slovenskí fanúšikovia a v hľadisku mali prevahu hostia. Všeličo sa o tom popísalo, ťažko povedať, čím to bolo spôsobené - či cenou lístkou, počasím alebo niečím iným. Najmä v súboji s Walesom, ktorý sme vôbec nezvládli, som chlapcov ľutoval. Ťažko povedať, či by som ja urobil niečo inak, keby som tam bol. Teraz je už neskoro o tom polemizovať. Musíme sa pozerať najmä do budúcnosti," dodal v súčasnosti pravdepodobne najlepší slovenský stopér.

Martin Škrtel sa zranil v prvom polčase stretnutia osemfinále Ruského pohára proti Dinamu Moskva (zápas sa hral 8. augusta a skončil sa divokým víťazstvom Zenitu 9:3) po hlavičkovom súboji s útočníkom hostí. "Išiel som do súboja, no hlavou som nezasiahol loptu, ale zátylok protihráča. Okamžite som pocítil bolesť a z ihriska ma museli vyniesť na nosidlách. Asi po piatich minútach som to skúsil znovu, no prakticky vzápätí prišiel ďalší hlavičkový súboj a už som vedel, že je zle," opísal vtedy kritické okamihy bývalý hráč Prievidze a Trenčína, ktorému vzápätí diagnostikovali zlomenú nadočnicovú kosť a ťažký otras mozgu.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.
Maďarsko spravilo kontroverzný krok: Týka sa to sexuálnych menšín
Ulicami Londýna sa preháňali splašené armádne kone.
Foto
FOTO Strach, krv a zmätok! Splašené kone spôsobili v Londýne horor: Ľudí museli odviezť do nemocnice
Princezná bojuje s rakovinou.
Kate sa počas boja s rakovinou dozvedela niečo nečakané: O TOMTO ani len nesnívala!
predseda vlády SR Robert Fico
Premiér: Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku 100-tisíc eur
Tunisia. Djerba island. Guellala village
Mrazivý objav: Pri pobreží obľúbenej dovolenkovej krajiny našli mŕtve telá
Peter Pellegrini
Aktualizované
Zmeny vo fungovaní Fondu na podporu umenia: Hlas chce prísť v koalícii s návrhmi
(ilustračná foto)
Počasie sa zbláznilo, bude SNEŽIŤ: V týchto krajoch platí výstraha!
Do Slava na motorke narazilo auto, prežil zázrakom.
FotoVáš Tip
Desivá nehoda na Považí: Slavov prvý výjazd na motorke skončil takmer tragicky! Čo mu zachránilo život?
Ondrej Lunter.
V Banskobystrickom kraji končia dve ambulancie: Hrozí urgentný nedostatok lekárov!
(ilustračné foto)
Inšpekcia zobrala súkromníkovi 3 tigrov! Znepokojivé, čo je za tým
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová.
Šimkovičová o detailoch STVR: Čo deklaruje nový názov a takto vznikne rada!
Zuzana Vačková ukázala svojho chlapa.
Foto
TRAPAS ako hrom: Vačkovej nového chlapa si ľudia mýlia s jej OTCOM! Naozaj sa podobajú?