Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.09.2007 19:00 | Šport | Hokej

L. Mikuláš vyhral nad Kežmarkom, Žilina zdolala Skalicu

L. Mikuláš vyhral nad Kežmarkom, Žilina zdolala Skalicu
BRATISLAVA - Súhrn výsledkov slovenskej hokejovej Slovnaft extraligy po 8. kole sezóny 2007/2008:

MHk 32 Liptovský Mikuláš - SkiPark MHK Kežmarok 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) Gól: 11. Róbert Huna (Richard Huna, Kriška), 27. Pupák (Pohanka, Marek Hovorka), 31. Róbert Huna (Kriška), 44. Holečko (F. Zúbek) - 48. Gábriš (Bartečko, Šechný)
Vylúčení: 10:8 na 2 min, navyše: Kuric (L. Mikuláš) na 10 min + DKZ za nešportové správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Šefčík, Junek, 1420 divákov

Zostavy:
L. Mikuláš: J. Laco - Petran, M. Školiak, M. Grman, D. Rehák, Rúfus, M. Droppa, Hyben - Kriška, Róbert Huna, Richard Huna - F. Zúbek, Holečko, Bulík - Pohanka, Marek Hovorka, Pupák - Macík, Kuric, M. Oravec
Kežmarok: Klempa (44. J. Kučera) - Strapko, Gábriš, Petrina, Brincko, Sadiki, Žemba, Kall, Brejčák - Frank, Šechný, Bartečko - Pavol Segľa, Palovčík, Zlocha - Martin Slovák, S. Pavličko, Drotár - Slaninák, Fedor, Miloš Bednár

Obojstranne opatrný poznávací úvod prerušila až v 11. min blesková presilovková súhra elitného útoku Liptákov. Po osi Kriška - Richard Huna - Róbert Huna skončil puk za chrbtom bezmocného Klempu. Hru vo svojej moci však mali zväčša Kežmarčania. Paradoxne domáci vyťažili z minima maximum. Na začiatku druhej tretiny hostia pár krát ohrozili Laca, ale všetko podstatné sa dialo na druhej strane.

V 27. min Pohanka počas presilovky ideálne našiel voľného Pupáka, ktorý nechytateľne zasunul popri Klempovi. V polovici duelu bolo už 3:0. V útočnej tretine stratil puk Bartečko a Róbert Huna si v rýchlom protiútoku vymenil puk s Kriškom. Domáci kapitán ho od modrej čiary nahodil pred bránku hostí, kde ho vo vzduchu majstrovsky tečoval Róbert Huna. Zaskočený nováčik mohol o chvíľu znížiť, ale Bartečka v čistej šanci vychytal sústredený gólman Laco.

Posledné dejstvo začalo v štýle hore-dolu. V 44. min vyhnal Klempu na striedačku nekompromisnou ranou po zemi Holečko. V kežmarskej bránke od tohto momentu nastúpil Jozef Kučera, ktorý už neinkasoval. Naopak v 48. min zrušil Lacovu črtajúcu sa nulu v presilovke obranca Gábriš. V závere sa viac vylučovalo ako hralo. Hostia sa už nezmohli na súvislejší tlak, takže Liptáci si zaslúžene vychutnali cennú výhru.

Hlasy:
Ján Majdek (tréner Lipt. Mikuláša): "Teší ma, že sme dokázali hrať naplno celých 60 minút a podľa plánu odstaviť údernú prvú lajnu súpera. Vydarili sa nám presilovky, čo prakticky rozhodlo o výsledku. Nasadenie a bojovnosť našich chlapcov eliminovali nesporné kvality hostí."

Ján Vodila (trénera Kežmarku): "Upustili sme od nášho jednoduchého hokeja a začali veľmi profesorsky. V ponúknutých presilovkách sme neskórovali, naopak dvakrát inkasovali v oslabení. Ani po treťom, skutočne krásnom góle Liptákov sme sa nezlomili, no napriek snahe sme už nedokázali kontrovať. Úprimne gratulujem domácim k víťazstvu."

MHC Martin - Dukla Trenčín 1:5 (0:3, 0:1, 1:1) Góly: 54. P. Tabaček (Polomský) - 2. Poljaček (Fatyka, A. Kollár), 17. Trochta (Baláž, Kútny), 20. Homer (Húževka, Pardavý), 40. S. Saliji (A. Kollár), 45. Húževka (Baláž, Kútny)
Vylúčení: 9:8 na 2 min, navyše: V. Nemec (Trenčín) na 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff ml. - Gajan, Gašparík, 2700 divákov

Zostavy:
Martin: Lakosil (21. Dzubina) - J. Polák, Klepáč, Kolba, S. Hriňa, Vantroba, I. Ďatelinka - L. Říha, M. Beran, Trokan - Podstavek, J. Mihálik, Koložváry - Markovič, Dzerinš, Važan - P. Tabaček, Mahdalík, Polomský
Trenčín: V. Kováč - Homer, Křetinský, Fatyka, Urban, Malinský, Bobček, Osina - Hanzal, Húževka, Pardavý - Poljaček, A. Kollár, V. Nemec - S. Saliji, Kóňa, Marek Haščák - Kútny, Trochta, Baláž

V prvej tretine sa hral v Martine rýchly, otvorený a celoplošný hokej. Domáci síce častejšie strieľali, ale v koncovke jasne kraľovali hostia. Skóre otvoril v 82. s Poljaček, ktorý doklepol puk pomedzi Lakosilove betóny. Naopak brankár Kováč, ktorý nastúpil namiesto Hálu, sa nenechal prekvapiť. Strely Poláka, Berana i Říhu skončili v jeho moci. Trenčín potom pohrozil v 16. min, ale Salijimu chýbala väčšia presnosť.

V 17. min však už akciu Baláža gólovo zakončil Trochta - 0:2. Pohroma pre domácich prišla v závere prvej časti, keď inkasovali gól do šatne po strele Homera - 0:3. Aj v druhej dvadsaťminútovke mal Martin platonickú prevahu, ale opäť tomu chýbalo korenie.

V 26. min sa Koložváry nepresadil cez Kováča, o minútu neskôr mieril Hriňa tesne vedľa a v 36. min v početnej výhode Martina o 2 hráčov trafil Kolba len žŕdku trenčianskej bránky. V závere 2. časti hry Martin zabudol na zadné dvierka a znovu dostal gól do kabíny, keď peknú kombináciu hostí zužitkoval Saliji - 0:4.

V tretej tretine Trenčania korunovali svoj kvalitný výkon ďalším gólom. Húževka v 45. min zakončil biliardovú akciu, čím upravil na 0:5 a vtedy už bol Martin zrelý na uterák. Domácim sa podarilo zaznamenať aspoň čestný úspech, v 54. min trafil do čierneho Tabaček Tento zásah ale prišiel pre domáce mužstvo veľmi neskoro a konečný výsledok 1:5 vystihuje, ktorý tím uštedril tomu druhému lekciu z efektivity a z hokejovej moderny.

Hlasy:
Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Opäť sme dnes vystrelili dosť striel na súperovho gólmana, ale jednoducho nám to nepadá. Momentálne sa veľmi trápime s koncovkou a chýba nám aj šťastie. Musíme sa teraz zmobilizovať. Postupne sa nám vracajú zranení hráči a v piatok by mal nastúpiť už aj Török. Verím, že sa čoskoro dostaneme do hernej pohody a začneme znovu víťaziť. Čo sa týka nedisciplinovanosti Říhu, určite dostane pokutu. Trenčín potvrdil dobrú formu, pred našou bránkou sa presadil fyzickou silou a naopak jemu tam skoro všetko padalo."

Antonín Stavjaňa (tréner Trenčína): "Mali sme výborný vstup do zápasu. Tri góly v prvej tretine prakticky rozhodli o víťazovi. Sme veľmi radi, že sme neprerušili našu víťaznú sériu a chceme ju ešte natiahnuť. Oceňujem však aj výkon Martina, lebo domáci mali nebezpečné akcie, ktoré však v záverečných momentoch nevedeli dotiahnuť do gólového efektu. Tento zápas potvrdil, že obe mužstvá sa nachádzajú na opačných póloch. My sme v hernej pohode, a náš súper sa trápi."

MsHK Žilina - HK 36 Skalica 3:1 (3:0, 0:0, 0:1) Góly: 7. Jánoš (P. Mikuš, Sivák), 8. Krajči (Paroulek), 12. P. Mikuš (Kontšek, Sivák) - 50. T. Višňovský (V. Vlk, Priechodský)
Vylúčení: 11:9 na 2 min, presilovnky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák - Tvrdoň, Brath, 1621 divákov

Zostavy:
Žilina: M. Laco - Kusovský, Kučný, Juraj Liška, P. Mikuš, Kudrna, Pulpán, Chromý, Halász - Krajči, R. Stantien, Paroulek - P. Sivák, Valach, Jánoš - Havel, Jelínek, Kontšek - Drábek, Lelkeš, Valášek
Skalica: Rybár (12. M. Kučera) - V. Vlk, Gründling, M. Ivičič, Gula, Škadra, Šille, Priechodský, Škápik - T. Višňovský, J. Mikúš, R. Hartmann - Kocák, R. Školiak, D. Pašek - Hollý, Mikušovič, Malík - Hrtús, Horský, Šátek

Žilinčania ako vo všetkých doterajších domácich zápasoch začali prevahou. Boli to však hostia, ktorí pri vylúčení Valacha v 4. minúte mohli vsietiť gól. To sa im ale nepodarilo. Ako premieňať presilovky ukázali súperovi domáci, ktorí pri vylúčení Gulu po 35 sekundách vsietili prvý gól. Vzápätí Krajči pridal druhý gól a domáci začali hrať s pokojom.

V 12. minúte pri vylúčení Horského Mikuš prestrelil brankára Rybára, ktorý sa nechal vystriedať za Kučeru. Žlto-zelení mali do konca tretiny ešte niekoľko príležitostí na skórovania, ale tie ostali nevyužité. Druhá tretina sa počas celých dvadsiatich minút hrala v priemernom tempe. Góly mohli padnúť pri vylúčeniach domácich i hosťujúcich hráčov, ale ani jedna zo šancí sa neujala. Aj keď strely Lelkeša a Parolka na jednej resp.

Gulu na druhej strane zaváňali gólmi. Tak ako v závere druhej tretiny aj na začiatku tretej hrali hostia presilovku piatich proti trom, tú sa im však nepodarilo využiť.

Pri ďalšom vylúčení domáceho hráča Kontšeka mal ideálnu príležitosť na vsietenie golu Jánoš, ale gól z toho nebol. Potom to bolo znova o presilových hrách na jednej aj druhej strane, ktoré ani jeden tím nevyžil.

V 50. min Vlkovu strelu ideálne tečoval Višňovský za chrbát domáceho brankára a zrazu hra nabrala na tempe. Šance mali obe mužstvá, najviac však gólom zaváňala Havlova z 55. min. V závere domáci čelil ďalšej "oslabovke" pri vylučení Lelkeša, ale stav sa už do konca zápasu nezmenil.

HK Ardo Nitra - Slovan Bratislava 1:4 (1:2, 0:1, 0:1) Góly: 1. Ľ. Kolník - 16. Hujsa (Hreus), 20. Kokavec, 28. J. Kováčik (Uram), 59. Baček (Ľ. Pištek)
Vylúčení: 8:11 na 2 min, navyše: Vozdecký na 10 min za nešportové správanie - Lažo na 10 min za napadnutie zo zadu + DKZ za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Ország - Kalina, Grečko, 3256 divákov, zmeny v zostavách: Nitra od II. tretiny s Pelikovským a Molnárom

Zostavy:
Nitra: Konrád - R. Lukas, Vojta, Suur, Galko, B. Majeský, Špila - M. Kováčik, T. Chrenko, Ľ. Kolník - I. Dornič ml., Lipiansky, Vozdecký - G. Saliji, M. Štefanka, M. Chrenko - J. Ručkay, Raček, H. Ručkay
Slovan: Hovi - Hruška, Hančák, J. Kováčik, Srdínko, Devečka, Sersen, Bohunický, Huba - Kuľha, Kapuš, Uram - Lažo, Hreus, Hujsa - Kropáč, Ľ. Pištek, Kmeč - Gráčik, Baček, M. Kokavec

Nitra mala výborný nástup do stretnutia, keď už v 54. sekunde odzbrojil Kolník Urama a puk po jeho strele skončil v sieti. V ďalšom priebehu prevej tretiny si vytvorili šance obe celky no skórovali už iba hostia, keď najskôr v 16. min zužitkoval presnú prihrávku Hreusa zblízka Hujsa a 24 sekúnd pred prestávkou využil chybu nitrianskej obrany Kokavec. V 28. min opäť skóroval Slovan, keď bývalý obranca domácich Jozef Kováčik vymietol bombou od modrej čiary šibenicu Konrádovej bránky. V zapätí Nitra nevyužila presilovku piatich proti trom a nazmar vyšli aj príležitosti Štefanku či Dorniča. V III. tretine Nitrania zrýchlili kombináciu, často miešali puk pred bránkou Slovana, no strely Dorniča, Kolníka či Štefanku sieť nerozvlnili. Tá sa naopak zatriasla na opačnej strane, keď v 59. min po prihrávke Pišteka uzavrel skóre na 4:1 v prospech hostí Baček.

HK Aquacity ŠKP Poprad - HC Košice 5:2 (2:1, 2:0, 1:1) Góly: 10. Jasovský (Dora, J. Halaj), 15. Lapšanský (Bambúch, Fabian), 36. Jabrocký (Fabian, Dora), 37. Michal Segľa (A. Kroták, D. Vrbata), 46. Jabrocký (Jasovský, Piatak) - 19. S. Gron (Kmiť, Javín), 59. Šimurda (P. Bartoš, Javín)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Mášik, Vojtek, 1408 divákov

Zostavy:
Poprad: Šimonovič - Turoň, Michal Segľa, Fabian, Dora, Korenko, Kasík, Lapšanský, Bambúch - A. Kroták, Jarolín, D. Vrbata - Jabrocký, J. Halaj, Jasovský - Král, Piatak, Martin Segľa - Marcel Haščák, P. Svitana, Buc
Košice: Lipovský (46. Petrík) - I. Droppa, Špelda, M. Šterbák, Javín, Kledrowetz, Mocek, Jenčík, Jendek - S. Gron, Kmiť, Rudolf Huna - Špilár, Juraj Faith, P. Bartoš - Šimurda, Pleva, Macho - Michel Miklík, Michal Lukáč, M. Bartánus

Po úvodnom oťukávaní a náznakoch šancí sa ako prví dopustili chyby Košičania a boli okamžite potrestaní. V 10. minúte si počas presilovky nakorčuľoval pred bránku Jasovský a rutinérsky zavesil do vinkla. Krátko nato mohlo byť vyrovnané, ale Kmiť sám pred Šimonovičom trestuhodne zaváhal. Hostia v ďalších minútach zvýšili obrátky a gól visel vo vzduchu, keď nastrelili žŕdku a Pleva nevyužil samostatný nájazd. Trest nenechal na seba dlho čakať, v 15. minúte napriahol od modrej len 17-ročný Lapšanský a puk skončil za chrbtom prekvapeného Lipovského. Na hostí sa však predsa len usmialo šťastie v závere tretiny, keď nedôsledne pokrytý Gron zblízka dorazil strelu Kmiťa a znížil na rozdiel gólu. V ďalšom priebehu sa obaja súperi "ťahali za prsty" až do 35. minúty, v ktorej dostali domáci výhodu presilovej hry o dvoch hráčov. Tú najskôr na tretí gól premenil zblízka Jabrocký a v následnej presilovke 5 na 4 zvýšil vedenie domácich na 4:1 Michal Segľa.

V úvode záverečného dejstva sa hostia snažili vrátiť ešte do zápasu, ale narážali na pozorného Šimonoviča. Zvyšky košického odporu definitívne zlomil v 46. min Jabrocký, ktorý sa zmocnil puku za bránkou a elegantne ho zasunul za Lipovského chrbát. Znechutený Lipovský sa nechal následne vystriedať Petríkom. V záverečných minútach sa odovzdaní hostia prizerali popradskej exhibícii a len vďaka Petríkovi neinkasovali ešte ďalšie góly.

Hlasy:
František Hossa (tréner Popradu): "Musím sa priznať, že pred zápasom som mal určitý rešpekt vzhľadom na naše zdravotné problémy. Som rád, že nám zápas vyšiel, že sme využili presilovky, a že sme pri hre päť na päť nerobili také chyby ako súper."

Ján Šterbák (tréner Košíc): "Dnešné stretnutie sme neodohrali podľa predstáv. Chceli sme hrať aktívnejšie a pozornejšie z pohľadu obrannej hry a to sa nenaplnilo. Z piatich stretnutí, ktoré sme odohrali vonku to bolo naše najslabšie stretnutie. Urobili sme veľa taktických chýb a navyše sme trikrát inkasovali počas presilových hier Popradu. Zápas bol z našej strany zlý a z tohto dôvodu sme nemohli zvíťaziť." Aktuálna tabuľka slovenskej hokejovej Slovnaft extraligy po 8. kole sezóny 2007/2008:

1. Trenčín 8 5 1 2 0 0 0 33:15 21
2. Poprad 7 4 0 1 0 0 2 24:13 14
3. Slovan 7 4 0 1 1 0 1 24:17 14
4. Žilina 84 0 1 0 1 2 23:23 14
5. Kežmarok 8 4 0 0 0 1 3 27:23 12
6. Zvolen 7 4 0 0 0 2 1 23:20 12
7. Martin 8 3 0 1 0 0 4 21:25 11
8. Skalica 8 3 0 0 0 0 5 21:21 9
9. Košice 8 3 0 0 0 1 4 22:23 9
11. Liptovský Mikuláš 8 2 0 0 0 0 6 17:24 6
10. Nitra 8 1 0 1 0 1 5 13:26 5


(počet zápasov, výhry - 3 body, výhry po predĺžení - 2 body, výhry po samostatných nájazdoch - 2 body, prehry po predĺžení - 0 bodov, prehry po samostatných nájazdoch - 0 bodov, prehry - 0 bodov, skóre, body)
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?