Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.09.2007 20:06 | Šport | Hokej

Košice zdolali Zvolen, Skalica Nitru, L. Mikuláš dostal 10 gólov

Košice zdolali Zvolen, Skalica Nitru, L. Mikuláš dostal 10 gólov
BRATISLAVA - Súhrn výsledkov slovenskej hokejovej Slovnaft extraligy 9. kola sezóny 2007/2008:

HC Košice - HKm Zvolen 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) Góly: 8. S. Gron (Špelda, I. Droppa), 18. Šimurda (Pleva), 23. Rudolf Huna (I. Droppa, Pleva), 46. Šimurda (Šterbák, Pleva) - 3. Cibuľa (Babka, Krayzel), 57. M. Chovan (Macejko)
Vylúčení: 5:9 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Grečko, Smrek, 5975 divákov

Zostavy:
Košice: Lipovský - Kledrowetz, Špelda, I. Droppa, Valentín, M. Šterbák, Javín - Šimurda, Pleva, Rudolf Huna - Jenčík, Kmiť, S. Gron - Špilár, Juraj Faith, P. Bartoš - Michel Miklík, Michal Lukáč, M. Bartánus
Zvolen: Kostúr - Babka, Štork, L. Čierny, P. Frühauf, Cebák, Dlouhý - Cibuľa, F. Turek, Krayzel - J. Kopecký, Paciga, Klouda - J. Čierny, L. Jurík, Škvaridlo, od 29. min Ondruška, Juraško, Kubenko, Macejko, M. Chovan

Hneď prvá strela na košickú bránku znamenala gól. Zvolen poslal do vedenia v 3. min Cibuľa. Domáci tím, ktorý dostal od vedenia klubu bodové ultimátum, už v 8. min vyrovnal v presilovke. Puk odrazený spoza bránky šikovne zasunul Gron. Dobrú príležitosť mal potom Zvolenčan Krayzel, ale skončil na Lipovskom a rovnako krátko na to aj Kopecký.

V 12. min pomohla zvolenskému Kostúrovi po Hunovom bekhende žŕdka. Krátko na to zasahoval Kostúr po strele Bartoša. V 13. min pri presilovke Šterbák minul úplne prázdnu bránku hostí. Kostúr zasahoval v 15. min v poslednej chvíli, keď osamotenému Šimurdovi vložil do strely hokejku. Šimurda sa však dočkal. V 18. min pri vylúčení Škvaridla skóroval nenápadnou strelou po ľade.

Ešte pred odchodom mohli vedenie poistiť Bartoš a po ňom i Špilár. Podarilo sa to však až Hunovi v 23. min. Do nájazdu ho vysunul Droppa a bolo 3:1. Veľkú šancu v oslabení prepásol v 25. min Škvaridlo, ktorý sa ocitol pred Lipovským úplne sám. Na opačnej strane zblízka netrafili puk Kmiť ani Jenčík. Po Turekovom zakončení v 28. min pohotovo vyletela Lipovského lapačka. Z celkom nevinnej situácie padol štvrtý gól Košíc. Šimurda hľadal pred bránkou spoluhráča, našiel Šterbákovu korčuľu a zvolenský obranca dostal puk do vlastnej bránky.

V oslabení to potom tvrdou strelou vyskúšal Špelda a zblízka veľa nechýbalo Miklíkovi. Aj Droppova bomba dala Kostúrovi zabrať. V 56. min zasahoval Lipovský pred Kopeckým. V 57. min inkasoval z hokejky Chovana v čase, keď za bránkou ležal zranený Droppa. Napriek tomuto korigujúcemu gólu vyprevádzal domáci tím z ľadu aplauz.



HK VSR SR 20 - MHC Martin 0:2 (0:0, 0:2, 0:0) Góly: 22. Török (Klepáč, Vantroba), 36. Klepáč (Vantroba, Trokan)
Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Pavlovič -Tvrdoň, Orolin, 693 divákov
Zostavy:
HK VSR SR 20: Hudáček - M. Bališ, Beňa, M. Kozák, J. Mikuš, Ďaloga, Zukal, Krajčík - Čaládi, Marek Slovák, Smotrila - Mikula, Češík, Havlíček - M. Jurík, O. Ďuriš, Suja - J. Molnár, Mertel, Jančovič
Martin: Dzubina - J. Polák, Klepáč, Škuta, S. Hriňa, Kolba, Vantroba, Šimka, I. Ďatelinka - Török, M. Beran, Trokan - Podstavek, L. Říha, Koložváry - Markovič, J. Mihálik, Važan - P. Tabaček, Dzerinš, Polomský

Martinčania dostali domáci tím od úvodu pod tlak, no gólovo sa im presadiť nepodarilo. Naopak na druhej strane sa ocitol v stopercentnej príležitosti Češík, prázdnu Dzubinovu bránku však netrafil. Mladíci následne nevyužili presilovku, v ktorej si vypracovali niekoľko vyložených šancí. Následne sa hosťom nevydarila rozohrávka, ale domáci Havlíček trafil iba žŕdku.

V 22. min sa hlavný rozhodca Pavlovič po porade s videorozhodcom neuznal gól Martina, pretože puk vnikol do posunutej bránky. Hostia sa ujali vedenia v 23. min zásluhou Töröka, ktorý sa gólovo presadil v početnej výhode o dvoch hráčov. V 36. min bolo už 0:2, keď Klepáč pretavil ďalšiu presilovku 5 na 3 na gól. V treťom dejstve sa už nič zaujímavé neudialo, Martin si s prehľadom víťazstvom ustrážil a z Púchova si odváža zaslúžene víťazstvo v pomere 0:2.



HK 36 Skalica - HK Ardo Nitra 2:1 (2:1, 0:0, 0:0) Góly: 6. F. Novák (Malík, Horský), 17. Kocák (R. Hartmann) - 10. Lipiansky
Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Kulakov (Rus.) - Galamboš, Jankovič, 2900 divákov
Zostavy:
Skalica: Rybár - V. Vlk, Gründling, M. Ivičič, Gula, Priechodský, Šille - Pálffy, J. Mikúš, D. Pašek - Kocák, R. Školiak, R. Hartmann - T. Višňovský, Hollý, Šátek - F. Novák, Horský, Malík
Nitra: Mastič - R. Lukas, Vojta, Suur, Pelikovský, B. Majeský, Špila - Ľ. Kolník, T. Chrenko, J. Ručkay - I. Dornič ml., Lipiansky, Vozdecký - G. Saliji, M. Štefanka, Raček - M. Chrenko, H. Ručkay, Uhnák

Skalickí fanúšikovia vrúcne privítali bývalého kapitána "zeleno-bielych", teraz v pozícii hlavného trénera Nitry Rostislava Vlacha, no od začiatku hnali hlasivkami k víťazstvu svojich. Tí mali počas celého zápasu hernú aj streleckú prevahu.

Prvýkrát sa Skalici podarilo skórovať už v 6. min, keď sa strelou z prvej prezentoval Filip Novák, pre ktorého to bol premiérový zásah - 1:0. V 10. min počas oslabenia unikol Nitran Lipiansky a pomedzi Rybárove betóny poslal puk do bránky - 1:1.

V 17. min sa zaskvel hosťujúci gólman Mastič, ktorý zlikvidoval strelu Gründlinga. O chvíľu na to sa už domáci opäť ujali vedenia, keď podobne ako Novák po strele z prvej skóroval tentoraz Kocák - 2:1. V 18. min to skúšal iba sedemnásťročný Uhnák, no domáca obrana v spolupráci s Rybárom si poradili.

Do II. tretiny vstúpili Skaličania v početnej výhode, ale túto presilovku sa im nepodarilo využiť. V 25. min hosťujúci Majeský nastrelil žrď Rybárovej svätyne. Druhá polovica druhého dejstva sa niesla v znamení nevyužitých šancí domáceho tímu, keď postupne pohoreli Mikúš, Kocák, Pálffy, Školiak aj Gründling.

Nitra vrhla v tretej tretine všetky sily do útoku, pred skalickou bránkou bola aktívna, ale gólovo sa jej presadiť nepodarilo. Skalica však mala stále viac z hry. Žigmund Pálffy hral v dvoch útočných formáciach, ale gól nestrelil ani pri záverečnej power play hostí.



Hokej - Slovnaft extraliga - 9. kolo: Dukla Trenčín - MsHK Žilina 4:3 (2:0, 2:2, 0:1) Góly: 10. Trochta (Hanzal, Osina), 20. Húževka (Pardavý), 26. V. Nemec (A. Kollár), 33. V. Nemec (Poljaček, A. Kollár) - 32. Jánoš (Krajči, Stantien), 40. Krajči (Paroulek, Stantien), 50. Pulpán (Havel, Kontšek)
Vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0 , rozhodovali: T. Konc - M. Novák, Brath, 3920 divákov
Zostavy:
Trenčín: V. Kováč - Homer, Křetinský, Fatyka, Malinský, Bobček, Urban, Lintner, Osina - Čacho, Húževka, Pardavý - Poljaček, A. Kollár, V. Nemec - Marek Haščák, Kóňa, S. Saliji - Hanzal, Trochta, Kútny
Žilina: M. Laco (21. - 27. Ottosson) - Kusovský, Kučný, Juraj Liška, P. Mikuš, Kudrna, Pulpán, Halász, Chromý - Krajči, R. Stantien, Paroulek - P. Sivák, Fadrný, Jánoš - Kontšek, Lelkeš, L. Havel - Hájnik, Valach, Drábek.

V solídne zaplnenom zimnom štadióne v Trenčíne sa hral od prvých minút svižný hokej, v ktorom mala v prvej tretine miernu prevahu domáca Dukla. Prvý gól stretnutia padol v 10. min pri avizovanom vylúčení žilinského hráča. Tiesnenému Osinovi sa podarilo obkorčuľovať žilinskú bránku a s problémami aj nahrať osamotenému Trochtovi, ktorý strieľal do odkrytej ľavej časti Lacovej bránky - 1:0. V 14. min v samostatnom nájazde a vo vlastnom oslabení bol faulovaný Nemec, ktorý v nariadenom trestnom strieľaní následne neprekonal brankára hostí. Druhý gól Dukly padol na konci prvej tretiny po skrumáži pred žilinskou bránkou, keď sa najlepšie zorientoval Húževka a pohodlne zvyšoval skóre.

V druhej časti hry sa Žiline len ťažko darilo ubrániť nátlakovej hre domácich. Na 3:0 strieľal gól po dorážke Nemec. Pekne sa podarilo uvoľniť Kollárovi, ktorý nahodil puk pred Lacovu bránku. Na 4:1 korigoval Jánoš, ktorý sa ocitol sám pred Kováčovou bránkou a strelou zápästím prekonal brankára pomedzi betóny.

V 33. min po prihrávke medzi kruhmi Nemec strelil štvrtý gól domácich. V závere druhej tretiny potom ešte v presilovke trafil Krajči presne do vinkľa Kováčovej bránky. V poslednej časti hry sa Dukla dostala pod tlak. Na 4:3 znižoval v 50. min do prázdnej brány Žilinčan Pulpán. Domácim sa už potom podarilo tento stav udržať aj v power-play na konci zápasu.



Slovan Bratislava - MHk 32 Liptovský Mikuláš 10:2 (3:0, 5:2, 2:0) Góly: 3. Kuľha (Kropáč, Kapuš), 8. Hujsa (Hreus, Lažo), 12. Lažo (Hreus, Hujsa), 25. Uram (Kapuš, Kuľha, ), 27. M. Kokavec (Kropáč, Bohunický), 32. Kmeč (Kropáč), 36. Uram (Kuľha), 38. Gráčik (Baček), 43. Miroslav Lažo (Hreus, Hujsa), 50. Kropáč (Uram, Kuľha) - 30. Pohanka, 36. M. Hovorka (Pohanka, Pupák)
Vylúčení: 4:10 na 2 min, presilovky: 4:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: J. Konc - Mášik, Junek, 4787 divákov
Zostavy:
Slovan: Hovi - J. Kováčik, Srdínko, Devečka, Sersen, Hruška, Hančák, Huba, Bohunický - Lažo, Hreus, Hujsa - Kuľha, Kapuš, Uram - Kropáč, Ľ. Pištek, Kmeč - Gráčik, Baček, M. Kokavec
L. Mikuláš: J. Laco (12. - 38. Falter) - Petran, M. Grman, D. Rehák, Rúfus, M. Droppa, Hyben - F. Zúbek, Holečko, Bulík - Pohanka, Marek Hovorka, Pupák - Kriška, Róbert Huna, Richard Huna - Macík, Kuric, M. Oravec

Úradujúci majster ukázal v prvej tretine predposlednému tímu extraligovej tabuľky ako sa premieňajú presilové hry. Už v 3. min využil prvú po Kapušovom nastrelení od modrej čiary Kuľha. O päť minút ho napodobnil po Hreusovej prihrávke spoza bránky Hujsa. V 9. min mali početnú výhodu aj hostia, no nevyužili ani závar po dobrom nahodení Grmana od modrej.

V 12. min najprv netrafil odkrytú bránku hostí po peknej kombinačnej akcii Hreus, no o pár sekúnd Lažo nezaváhal - opäť v presilovke - 3:0. Tréner hostí si v tej chvíli vybral oddychový čas a Laca v bránke nahradil Falter. Slovanu vyšiel i nástup do druhej časti hry. V 5. min dorazil po Kapušovej príležitosti za dezorientovaného gólmana hostí puk Uram a o necelé dve minúty Kokavec spomedzi kruhov po prihrávke Kuľhu zvýšil už na 5:0. V 30. min využiil chybu Devečku na útočnej modrej čiare pri početnej výhode Pohanka, prekorčuľoval celé klzisko a bekhendom do vinkľa nedal Hovimu žiadnu nádej. Inkasovaný gól však tlak domácich nezastavil, v 32. min dotlačil puk za Faltera Kmeč.

V 36. min opäť znížil po chybe v obrane belasých Hovorka, no už o 30 sekúnd upravil na 7:2 Uram po presne načasovanej prihrávke Kuľhu. Dve minúty pred koncom druhej tretiny ešte prekvapil Faltera z bránkovej čiary Gráčik a do bránky hostí sa vrátil Laco. V 3. min poslednej dvadsaťminútovky dal v početnej výhode gól Lažo. Divákov žiadajúcich si "desiatku" slovanisti dlho naťahovali, spravili aj nemožné, ale v 50. min päť sekúnd po návrate Holečka z trestnej lavice ich uspokojil Kropáč po peknej prihrávke Urama spoza bránky.



SkiPark MHK Kežmarok - HK Aquacity ŠKP Poprad 3:2 (3:1, 0:0, 0:1) Góly: 4. Palovčík (Gajdoš), 4. S. Pavličko (Gajdoš, Slaninák), 19. Bartečko (Šechný) - 1. A. Kroták (Jarolín), 55. Jasovský (Jabrocký)
Vylúčení: 10:7 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Ország - Gajan, Kalina, 3500 divákov
Zostavy:
Kežmarok: Klempa - Strapko, Kall, Petrina, Brincko, Sadiki, Žemba, Miloš Bednár, Brejčák - Martin Slovák, Šechný, Bartečko - Pavol Segľa, Palovčík, Zlocha - Gajdoš, S. Pavličko, Slaninák - Frank, Fedor, Drotár
Poprad: Šimonovič - Turoň, Michal Segľa, Fabian, Dora, Korenko, Kasík, Lapšanský, Bambúch - A. Kroták, Jarolín, D. Vrbata - Jabrocký, J. Halaj, Jasovský - Král, Piatak, Martin Segľa - Marcel Haščák, P. Svitana, Buc Popradčania mali raketový nástup do stretnutia, keď už v dvanástej sekunde sa do streleckej listiny zapísal Kroták. Domácich to však nepoložilo a o necelé tri minúty odpovedali rovnakou mincou. Krásnu akciu presne zakončil Palovčík a o tridsať sekúnd na 2:1 upravil Pavličko. V 19. min zvýšil na 3:1 delovkou Bartečko, ktorý využil presnú prihrávku Šechného. V druhom dejstve domáce mužstvo nepoľavilo a aj naďalej predvádzalo pekný hokej. Obaja súperi však v tejto časti hry mali vychýlenú mušku a strelecky sa nepresadili. Aj III. tretina priniesla množstvo útočných akcii. Jediným úspešným strelcov však bol iba Jasovský, ktorý v 55. min využil presilovku. Kulisu podtatranského derby dotvorili aj skvelí fanúšikovia, ktorí svojimi hlasivkami hnali oboch aktérov dopredu.



Aktuálna tabuľka slovenskej hokejovej Slovnaft extraligy po 9. kole sezóny 2007/2008

1. Trenčín 9 6 1 2 0 0 0 37:18 24
2. Slovan 8 5 0 1 1 0 1 34:19 17
3. Kežmarok 9 5 0 00 1 3 30:25 15
4. Poprad 8 4 0 1 0 0 3 26:16 14
5. Žilina 9 4 0 1 0 1 3 26:27 14
6. Martin 9 4 0 1 0 0 4 23:25 14
7. Košice 9 4 0 0 0 1 4 26:25 12
8. Zvolen 8 4 0 0 0 2 2 25:24 12
9. Skalica 9 4 0 0 0 0 5 23:22 12
10. Liptovský Mikuláš 9 2 0 0 0 0 7 19:34 6
11. Nitra 8 1 0 1 0 1 6 14:28 5

(počet zápasov, výhry - 3 body, výhry po predĺžení - 2 body, výhry po samostatných nájazdoch - 2 body, prehry po predĺžení - 0 bodov, prehry po samostatných nájazdoch - 0 bodov, prehry - 0 bodov, skóre, body)
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
Amfiteáter v Bratislave vyhlásili za národnú kultúrnu pamiatku! Prečo vybrali práve ten?
Slovenka Melda povedala nigérijskému futbalistovi
Foto
Láska nepozná hranice: Bývalý hráč Trnavy Taiwo sa oženil s nádhernou Slovenkou
Europoslanec Miroslav Radačovský.
VIDEO Slovenský europoslanec vypustil v rokovacej sále EP holubicu! Prečo to urobil?
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Moskva a Kyjev dospeli k dohode: Ide o veľmi citlivú záležitosť! K čomu pristúpili?
Ilustračné foto
Najvyšší súd potvrdil rozhodnutie v kauze expremiéra: Viezol sa v tom spolu s manželkou!
Alergikom sa začína ťažké obdobie.
Peľová sezóna brezy sa blíži ku koncu: Nahradí ju tento SILNÝ alergén!
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
Bidenov podpis SPEČATIL nielen osud Ukrajiny: O niekoľko hodín sa to začne!
The poor old man's hands hold an empty bowl. The concept of hunger or poverty. Selective focus. Poverty in retirement.Homeless. Alms
Pochmúrne vyhliadky pre celý svet: Hrozivé konflikty zvyšujú prípady akútneho hladu
Rowan poklad našiel pri prechádzke so psom.
Foto
Školák pri venčení psa natrafil na zvláštnosť: Zistili, čo to je, mama lapala po dychu!
Foto
Spečatí Hancko životný prestup? Záujem majú tieto dva veľkokluby
Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
Nelegálna migrácia s tragickým koncom: Medzi obeťami je aj dieťa! Úrady zadržali podozrivých
Paľo Habera
Foto
FOTOhádanka: Je vám štrbavý chlapček povedomý? Vďaka nemu sa stal tento kúsok oblečenia legendárnym!