Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.10.2007 14:09 | Šport

Hantuchová uznala súperkine kvality, možno jej chýbala energia

Hantuchová uznala súperkine kvality, možno jej chýbala energia
LUXEMBURG - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová má za sebou zrejme najvydarenejšie tri týždne kariéry. Počas nich sa prebojovala dvakrát do finále a raz do semifinále na turnajoch hlavného okruhu WTA.

Na indonézskom ostrove Bali sa musela vo finále skloniť pred americkou veteránkou Lindsay Davenportovou, v indickej Kalkate ju ešte v semifinále zdolala ambiciózna Ruska Maria Kirilenková a najnovšie v Luxemburgu prehrala so Srbkou Anou Ivanovičovou. Práve tento zápas však vôbec nemusela prehrať. Za stavu 6:3 a 3:0 by sa to hráčke Top Ten nemalo stávať.

"Bolo to dosť náročné. Daniela začala zápas veľmi agresívne a aktívne. Chodila si pre údery. Za stavu 0:3 v druhom sete som si povedala, že musím hrať riskantnejšie, dávať do úderov väčšiu silu. Začalo to fungovať," citujú svetové médiá 19-ročnú Srbku, ktorá v tomto roku vyhrala tri turnaje a stála aj vo finále Roland Garros v Paríži.

Ivanovičová vyhrala druhý set 6:4 a tretí rovnakým pomerom, keď rozhodujúci brejk sa jej podaril v siedmom geme na 4:3. "Tretí set bol náročný po mentálnej stránke. Dôležité bolo udržať si podanie a využiť čo i len maličkú možnosť na brejk. A to sa mi aj podarilo," dodala svetová päťka Ivanovičová, ktorá už má istú účasť na koncoročnom výberovom turnaji MS WTA Tour v Madride. Na rozdiel od Srbky 24-ročná Hantuchová o miesto v osmičke "vyvolených" zatiaľ stále bojuje, pričom aktuálne zaostáva v hodnotení Race o jednu priečku a 249 bodov za ôsmou Američankou Venus Williamsovou.

Luxemburská finálová prehra Hantuchovú mrzela, ale zachovala si po nej športový nadhľad: "Na začiatku zápasu dom hrala veľmi dobre. Neskôr sa však Ana dostala do úderov a začala ma tlačiť. Nemala som zrazu čas niečo vymyslieť na dvorci. Súperka zahrala výborne a v závere tretieho setu jej vyšlo niekoľko úderov, ktoré rozhodli tento veľký zápas."

Dlhodobo najlepšia Slovenka sa do finále v Luxemburgu dostala po skvelom výkone proti Francúzke Marion Bartoliovej, ktorú zmietla 6:2, 6:2. Predtým však musela vo štvrťfinále bojovať 141 minút so Švajčiarkou Patty Schnyderovou, kým ju napokon zlomila v troch setoch 6:3, 5:7, 7:5. "Počas týždňa som v Luxemburgu absolvovala niekoľko náročných duelov. Možno mi vo finále chýbala energia, ale Ana zahrala naozaj veľmi dobre. S týždňom v Luxemburgu som celkovo spokojná, užívala som si to. Verím, že to takto dobre bude pokračovať aj naďalej," cituje Hantuchovú internetová stránka WTA Tour.

V tomto týždni by sa mala najlepšia slovenská tenistka predstaviť na turnaji Porsche Tennis Grand Prix v nemeckom Stuttgarte (dotácia 650 000 USD, tvrdý povrch - hala), ktorý svojím skvelým obsadením pripomína halový grandslam. V Porsche Arene by sa malo predstaviť osem z desiatky najlepších svetových hráčok vrátane svetovej jednotky Justine Heninovej, dvojky Svetlany Kuznecovovej a trojky Jeleny Jankovičovej. V pavúku dvojhry figuruje aj svetová desiatka a čerstvá neúspešná finalistka z Luxemburgu Daniela Hantuchová.

Popradská rodáčka si na úvod ako nasadená osmička zmeria sily s Češkou Luciou Šafářovou. Dvadsaťštyriročná Slovenka má s 20-ročnou Češkou bilanciu 0:1. V jedinom doterajšom súboji jej podľahla tohto roku v apríli na antuke NTC v Bratislave v rámci fedcupového súboja II. svetovej skupiny Slovensko - Česko.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí