Do hodiny ho máte na stole: Vyrobte si domáce Raffaello!
Ak ste si mysleli, že výroba domáceho Raffaella je veda, prekvapíme vás. Postup je jednoduchý, výsledok na nerozoznanie od originálu a čo je najlepšie, s naším receptom to zvládnete, aj keby ste nikdy predtým varechu v ruke nedržali.
Budete potrebovať:
½ plechovky salka
250 g strúhaného kokosu
+kokos na obaľovanie
50 g ovsených vločiek
1 lyžičku vanilkového extraktu
Mandle podľa potreby
Postup:
1. Kokos zmiešajte so salkom, s ovsenými vločkami a s vanilkovým extraktom. Vyformujte jednotnú hmotu, ktorú odložte približne na 15 minút do chladničky.
2. Zo stuhnutej hmoty následne vytvorte guličky, do ktorých zapracujte mandľu. Obaľte v kokose a hotové Raffaello vložte do papierových košíčkov.
3. Guličky odporúčame uskladňovať v chladničke, no pred maškrtením ich nechajte aspoň pol hodinku odstáť pri izbovej teplote. Oplatí sa. 😋