Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.10.2007 00:01 | Šport

Hantuchová: Bola som pritvrdá na seba!

Hantuchová: Bola som pritvrdá na seba!
BRATISLAVA - Slovenská tenisová jednotka Daniela Hantuchová nedávno otvorila dušu nemeckému časopisu Der Spiegel.

V rozhovore otvorene hovorila o vzťahoch, ktoré vládnu v ženskom tenise, ale aj o tom, ako prekonala krízu. Priznala, že jej pomohlo okolie i psychológ, s ktorým spolupracuje. Základom jej krízy bolo, že príliš veľa chcela, že bola na seba príliš tvrdá. Z rozhovoru sme vybrali najzaujímavejšie časti.

V januári 2003 ste boli vo veku 19 rokov na piatej priečke rebríčka. Svet vás vtedy považoval za novú hviezdu, úspešnú a peknú. Ale zrazu sa vám prestalo dariť. - Môj štart bol raketový, príliš rýchly. Prišla som z tréningového tábora Nicka Bollettieriho na Floride, nebola som na takzvaný tenisový priemysel pripravená. V detstve sa o mňa rodičia veľmi starali, boli ku mne milí, preto bol pre mňa skok do profesionálneho tenisu šokom. Vyznačuje sa ženský tenis niečím pozoruhodným? - Vládne v ňom chlad, ženy si závidia. Nikto ti nič nedožičí, žiadna sa s tebou neteší z úspechu. Vzájomné rozhovory tam veru nepočuť. A beda, ak natiahneš tréning o minútku, hneď na teba začnú čakajúce ženy štekať. Počas vašej výkonnostnej krízy ste veľmi schudli. Pri výške 181 centimetrov ste nevážili ani 50 kíl. Nazývali vás „slovenskou kostrou“. Kedy ste zistili, že trpíte na anorexiu? - Ja som nemala anorexiu. Trénovala som ako blázon a zostalo mi málo času na jedenie. Ale veď to je istá forma anorexie. - Priznávam sa, že som to prehnala. Keď stačila hodina tréningu, bila som do loptičiek tri alebo štyri hodiny. Mojím problémom je, že vytváram priveľký tlak na samu seba. Váš tréner povedal, že ste hladovali len preto, aby ste sa zmestili do moderných šiat. - Veľmi som trpela, že som hrala dobre tenis, ale ľudí zaujímalo len to, že mám 112 centimetrov dlhé nohy. Moji rodičia sa pokúšali ma varovať, chceli mi vysvetliť, že na výzore vôbec nezáleží. Ale ja som bola mladá, vypočula som ich a robila som opak, než žiadali. Vaše problémy s hmotnosťou máte už znovu pod kontrolou. Ako sa vám to podarilo? - Tri roky spolupracujem so športovým psychológom Jimom Loehrom. Predtým pracoval aj s Martinou Navrátilovou, Monikou Selešovou a Arantxou Sanchezovou. Pochádzate z akademickej rodiny, vynikajúco hráte na klavír, mohli ste navštevovať elitnú školu, ovládate štyri jazyky, práve sa učíte piaty. Nie ste príliš múdra na šport? - Keď som mala 12 alebo 13 rokov, môj prvý tréner mi povedal: „Daniela, ty si na tenis príliš inteligentná. Všetko chceš vedieť, všetko analyzuješ.“ Hráte teraz tenis lepšie než pred štyrmi rokmi? - Určite. Navyše cítim, že je vo mne ešte nevyužitý potenciál.

V LINZI DVOJKOU Daniela Hantuchová je na turnaji v Linzi nasadená ako dvojka. V prvom kole má voľno, no potom jej pôjde o veľa. Presnejšie o účasť na záverečnom podujatí tenisového roka žien - na Turnaji majsteriek. Víťazka si z Linzu okrem šeku na 2,1 mil. Sk odnesie aj 275 bodov. Toľko bodov Slovenke chýba na posledné postupové miesto do Madridu.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký prezident Joe Biden.
Joe Biden dvíha varovný prst: Hrozí, že ľudia nebudú poznať pravdu, tvrdí
(ilustračné foto).
Nemci chcú mať obranu krajiny vo vlastných rukách: V hre je obnova povinnej vojenskej služby
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka dala zelenú novým zákonom a novelám: Zmeny pri DPH aj hypotekách! A nielen to
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Aktualizované
Veto od prezidentky Zuzany Čaputovej: Táto novela zákona len tak neprejde!
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Polícia mala dnes plné ruky práce po celom Slovensku: Bombové hrozby na školách presiahli počet tisíc
Inaugurácia Vladimíra Putina
Expertka na reč tela si posvietila na Putina: TAJNÉ signály! Svojím telom povedal viac ako chcel
Ruský prezident Vladimir Putin.
Chystajú sa Rusi zaútočiť na Európu? Poľský minister varuje: Na toto si máme dať pozor
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
(ilustračné foto)
Strach z novej MUTÁCIE koronavírusu: Slová expertov neveštia nič dobré! Zopakuje sa história?
(ilustračná foto)
Mesto Košice mení organizáciu dopravy: V ktorých častiach treba zvýšiť opatrnosť?