Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.10.2007 09:17 | Správy | Domáce správy

Maďarič chce nové sídlo rozhlasu a televízie

Maďarič chce nové sídlo rozhlasu a televízie
BRATISLAVA - Vláda dnes bude rozhodovať o novom sídle Slovenskej televízie a Slovenského rozhlasu. Štúdia, ktorú vypracovalo ministerstvo kultúry s konzultačnou spoločnosťou Deloitte Advisory, uvádza tri varianty riešenia.

Prvým je zachovanie a modernizácia súčasných budov, produkčných a vysielacích technológií, druhým je využitie súčasných priestorov STV aj pre SRo a ich modernizácia a ako tretí variant uvádza vybudovanie nového spoločného mediálneho komplexu pre STV a SRo. Tretí variant - nový spoločný mediálny komplex, je podľa MK SR najvýhodnejší a v novej budove by mohla sídliť aj štátna tlačová agentúra TASR. Tento model predpokladá, že STV a SRo predajú svoje nehnuteľnosti. Na druhej strane im nezaručuje, že v novom sídle budú mať k dispozícii všetko to, čo majú teraz. Maďarič je presvedčený, že z ekonomického hľadiska by mali spoločnú budovu uvítať.

Na programe dnešného rokovania je aj novela antidiskriminačného zákona. Novela vracia do zákona pozitívnu diskrimináciu, charakterizovanú ako dočasné vyrovnávacie opatrenia pre znevýhodnené skupiny obyvateľstva. Takéto opatrenia obsahoval aj pôvodný zákon, Ústavný súd SR ich však v roku 2005 označil za protiústavné. Novela má tiež umožniť ochranu pred sexuálnym obťažovaním. Definuje ho ako "verbálne, neverbálne alebo fyzické správanie sexuálnej povahy, ktorého úmyslom alebo následkom je alebo môže byť narušenie dôstojnosti osoby, a ktoré vytvára zastrašujúce, ponižujúce, zneucťujúce, nepriateľské alebo urážlivé prostredie."

Vláda by mala rozhodnúť o verejnej minimálnej sieti poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Chce stanoviť minimálnu sieť nemocníc pre zabezpečenie neodkladnej zdravotnej starostlivosti. Pôvodne zahŕňala 42 zdravotníckych zariadení, ktoré by museli zabezpečovať neodkladnú zdravotnú starostlivosť najmä o pacienta, ktorého priviezla záchranná zdravotná služba. Návrh taktiež obsahoval zoznam 23 poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktorí poskytujú špecializovanú zdravotnú starostlivosť.

Nový návrh zaraďuje do minimálnej siete iba zdravotnícke zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti štátu. Ministerstvo zdravotníctva tak nakoniec navrhuje zaradiť do minimálnej siete poskytovateľov zdravotnej starostlivosti 34 zdravotníckych zariadení.

Minister financií predloží správu o preverovaní činnosti spoločnosti Veriteľ, založenej bývalou vládou na oddlženie nemocníc. Ministerstvo už podalo trestné oznámenia na likvidátorku spoločnosti Veriteľ, a.s. a správcu konkurznej podstaty Družstevnej zdravotnej poisťovne Perspektíva v konkurze. Kabinet by mal schváliť aj priamu dotáciu 1,153 mld. Sk pre automobilku Kia na rozšírenie závodu pri Žiline. Dotáciu schválila Európska komisia.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
V parlamente nastala minúta ticha: Uctili si tak obrovskú tragédiu spred 109 rokov
Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera.
Hrozná rana pre známeho rappera: Čaká ho smrť! Čo sa mu stalo osudným?
Ilustračné foto
Amfiteáter v Bratislave vyhlásili za národnú kultúrnu pamiatku! Prečo vybrali práve ten?
Slovenka Melda povedala nigérijskému futbalistovi
Foto
Láska nepozná hranice: Bývalý hráč Trnavy Taiwo sa oženil s nádhernou Slovenkou
Europoslanec Miroslav Radačovský.
VIDEO Slovenský europoslanec vypustil v rokovacej sále EP holubicu! Prečo to urobil?
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Moskva a Kyjev dospeli k dohode: Ide o veľmi citlivú záležitosť! K čomu pristúpili?
Ilustračné foto
Najvyšší súd potvrdil rozhodnutie v kauze expremiéra: Viezol sa v tom spolu s manželkou!