Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.10.2007 20:07 | Šport | Hokej

Kežmarok prehral so Zvolenom, Skalica naložila Mikulášu 5:1

Kežmarok prehral so Zvolenom, Skalica naložila Mikulášu 5:1
BRATISLAVA - Prehľad výsledkov dohrávky 21. kola hokejovej Slovnaft extraligy.

SkiPark MHK Kežmarok - HKm Zvolen 3:5 (0:2, 0:1, 3:2) Góly: 46. Pavol Segľa (Šechný, Gábriš), 46. Brincko, 56. Pavličko (Drotár) - 7. Paciga (Lipiansky, J. Čierny), 18. J. Kopecký (L. Čierny, J. Čierny), 35. J. Čierny (Frühauf, Lipiansky), 53. F. Turek (Babka), 60. L. Čierny.
Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: R. Lauff ml. - Kalina, Korba, 1500 divákov

Zostavy:
Kežmarok: Klempa (21. J. Kučera) - Strapko, Gábriš, Petrina, Brincko, Lemešani, Žemba, Kall, Brejčák - Martin Slovák, Šechný, Drotár - Pavol Segľa, Palovčík, Slaninák - Frank, Pavličko, Fedor - B. Fábry, P. Gajdoš, B. Ihnačák
Zvolen: V. Hudáček - Babka, Štork, L. Čierny, Juraško, Frühauf, Dlouhý, Cebák, Ondruška - Cibuľa, F. Turek, Krayzel - J. Kopecký, Klouda, Kubenko - Paciga, Lipiansky, J. Čierny - Dubec, Chovan, L. Jurík

Duel dvoch tabuľkových susedov začali síce lepšie domáci hráči nabudení víťazstvom v Poprade, no boli to Zvolenčania, ktorí otvorili skóre v 7. min. Po nevinnej akcii sa ocitol Paciga osamotený pred bránkou domáceho tímu a bolo 0:1. O necelé tri minúty sa opäť Paciga ocitol vo výbornej príležitosti, v rozhodujúcej chvíli mu však skĺzol puk z hokejky a zo šance nebolo nič. V 12. min mohol vyrovnať Drotár, ale pred Hudáčekom dlho otáľal a zvolenský gólman mu stihol puk 'ukradnúť'. Pred prvou prestávkou v 18. min sa tímu spod Pustého hradu podarilo zvýšiť na rozdiel dvoch gólov. Brankár Klempa najprv s námahou zlikvidoval pokus L. Čierneho, no na pohotovú dorážku Kopeckého už bol prikrátky.

Aj v druhom dejstve pokračovali Zvolenčania vo vynikajúcom výkone a nedovolili Kežmarku dlhšie sa usadiť pred Hudáčekom. Výnimkou bola iba strela Palovčíka v 25. min, puk doslova 'tancoval' na bránkovej čiare, obrana Zvolena ho však napokon stihla poslať do bezpečia. Následne sa na druhej strane nepresadili Chovan, Klouda ani Krayzel.

V 35. min sa však J. Čierny nemýlil, keď doklepol puk za už prekonaného J. Kučeru. Tretia tretina priniesla gólovú prestrelku s úspešným koncom pre Zvolen. Domácim sa v 46. min podarilo znížiť v priebehu 25 sekúnd na rozdiel jediného gólu, keď sa do streleckej listiny zapísali Pavol Segľa a Brincko. V 53. min poslal hostí do dvojgólového vedenia J. Čierny, no o necelých päť minút pred treťou sirénou znížil na 3:4 Pavličko.

O osude duelu rozhodol 11 sekúnd pred koncom gólom do prázdnej bránky pri power-play Kežmarku obranca L. Čierny. Zvolenčania tak po pohodlnom domácom víťazstve nad Košicami bodovali naplno aj v Kežmarku a v tabuľke predstihli práve Podtatrancov.



HK 36 Skalica - MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:1 (3:1, 1:0, 1:0)Góly: 2. D. Pašek (M. Ivičič, R. Školiak), 9. Pálffy (T. Višňovský), 10. Pálffy (T. Višňovský, V. Vlk), 22. Pálffy (V. Vlk, J. Mikúš), 59. T. Višňovský (Pálffy, R. Hartmann) - 18. Bulík
Vylúčení: 7:13 na 2 min, navyše: M. Droppa (Lipt. Mikuláš) na 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 5:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - Tvrdoň, Jankovič, 2800 divákov

Zostavy:
Skalica:
M. Kučera - V. Vlk, Gründling, M. Ivičič, Gula, Škadra, Šille, Klučár, Škápik - Pálffy, J. Mikúš, R. Hartmann - Kocák, R. Školiak, D. Pašek - T. Višňovský, Hollý, Šátek - Hrtús, F. Novák, Malík
L. Mikuláš: Falter (od 10. min J. Laco) - Petran, D. Rehák, M. Droppa, Hyben, M. Grman, Rúfus, M. Školiak, Kadlubiak - Kriška, Róbert Huna, Richard Huna - F. Zúbek, Holečko, Bulík - Pupák, Marek Hovorka, Pohanka - Blaščík, Ulehla, Kuric.

Skaličania začali proti Liptákom vo veľkom štýle, keď úspech slávili hneď štyri po sebe využité presilovky o jedného muža. Už v 2. min otvoril skóre duelu Pašek, ktorý doklepol odrazený puk do Falterovej bránky. Domáci gólman Kučera si na puk siahol prvýkrát až v 4. min, keď musel zasahovať po strele Krišku.

Tlak domácej Skalice zúročil v 9. min Pálffy, ktorý po prihrávke od Višňovského z medzikružia ponad pravý betón Faltera zvýšil na 2:0. Už o minútu skalický kanonier pridal svoj druhý gól v zápase, keď puk tentoraz poslal do bránky pomedzi Falterove betóny a do bránky Liptovského Mikuláša sa postavil Ján Laco. V 13. min mohli po peknej kombinácii zvýšiť vedenie Skalice Pálffy s Mikúšom a Vlkom, uspieť sa im však nepodarilo. V 18. min hostia skorigovali po samostanej akcii Bulíka, ktorý strelou pomedzi betóny prekonal Kučeru. Hneď v úvode druhého dejstva sa dočkal Pálffy hetriku. Skúsený útočník počas presilovky dorazil puk do prázdnej bránky. Hostia sa nevzdávali ani za nepriaznivého stavu a v 27. min najprv Pupák v rýchlosti trafil len do dobre stojaceho Kučeru a hokejka skalického gólmana si poradila aj o minútu so strelou M. Droppu. Následne svoje šance nevyužili Pašek, Pálffy a Šille, na druhej strane neuspeli Róbert Huna, Bulík, Petran ani Holečko.

Mikulášania predvádzali aj v záverečnej tretine sympatický hokej, snažili sa zo všetkých síl vyrovnať. Viackrát dokázali pohroziť pred spoľahlivým M. Kučerom, najmä príležitosti Róberta Hunu a Krišku zaváňali gólom. Na druhej strane nepremenili svoje šance Pálffy, Pašek a ani Gründling. Skalica nezostala svojej povesti nič dlžná a aj v poslednej časti premenili presilovku. V 59. min vystrelil z pozície obrancu Pálffy a teč T. Višňovského skončil v hosťujúcej bránke.



HK Ardo Nitra - MsHK Žilina 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)Góly: 34. Ľ. Kolník (M. Gálik, Berzinš), 46. Vozdecký (M. Gálik, Berzinš) - 26. L. Havel (Krajči)
Vylúčení: 6:11 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Pavlovič, M. Orolín a Müllner, 2800 divákov

Zostavy:
Nitra:
Mastič - R. Lukas, Halász, Špila, Burián, Šimka, Jass - M. Gálik, Berzinš, Ľ. Kolník - Dornič, T. Chrenko, M. Chrenko - G. Saliji, M. Štefanka, Vozdecký - Valach, J. Ručkay, H. Ručkay - Vojta (od 2. tretiny)
Žilina: M. Laco - D. Kusovský, Kučný, Pulpán, Priechodský, Kudrna, Juraj Liška - P. Sivák, R. Stantien, Paroulek - L. Havel, Fadrný, Krajči - Drábek, R. Tvrdoň, Lelkeš - Hajnik, Sikorčin, Slávik

Úvod stretnutia dvoch susedov tabuľky vyznel rozpačito, keď si ani jedno mužstvo počas prvej tretiny nedokázalo vypracovať čistú gólovú príležitosť. Napriek tomu, že domáci hrali päť presilových hier, Laca v bránke Žiliny neprekonali. V 26. min si sadol na trestnú lavicu v poradí šiesty hráč Žiliny, no do vedenia išli hostia, keď Havel využil brejkovú situáciu - 0:1.

Vyrovnanie prišlo v 34. min, keď sa Nitranom podarilo využiť v poradí ôsmu presilovú hru. Gól dal veterán Kolník, ktorý po strele Gálika iba doklepol puk do siete - 1:1. Až do konca strednej časti zápasu mali potom navrch domáci hráči. Rovnaká situácia ako pri prvom góle Nitry sa odohrala aj v 46. min, no tentokrát po strele Gálika zareagoval najrýchlejšie Vozdecký a dostal Nitru do vedenia - 2:1.

V 53. min mohli domáci opäť skórovať, keď sa pred Lacom objavili H. Ručkay a Jass, no ani jeden nedokázal už ležiaceho brankára Žiliny prekonať. Stodvadsaťpäť sekúnd pred koncom tretej tretiny si vzali hostia oddychový čas a vzápätí tréner Hiadlovský odvolal brankára Laca. Krátko nato pri početnej prevahe v poli trafil Žilinčan Sivák žŕdku Mastičovej bránky, no na výsledku to už nič nezmenilo.



HC Košice - MHC Martin 1:0 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0)Rozhodujúci nájazd: Rudolf Huna
Vylúčení: 7:9 na 2 min, navyše: 40. Klepáč (Martin) 10 min nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Gajan, Smrek, 4850 divákov

Zostavy:
Košice: Lipovský - I. Droppa, Jendek, M. Šterbák, Javín, Kledrowetz, P. Mocek - Šimurda, Kmiť, S. Gron - Špilár, Juraj Faith, P. Bartoš - Michel Miklík, Pleva, Rudolf Huna - Michal Lukáč, Ščurko, M. Bartánus
Martin: Lakosil - Vantroba, S. Hriňa, J. Polák, Klepáč, Kolba, I. Ďatelinka, B. Majeský, Dvořák - Podstavek, Koložváry, Važan - L. Říha, M. Beran, Török - Džerinš, J. Mihálik, Markovič - Trokan, Mahdalík, Macho

V Košiciach to bol skôr boj ako pohľadný hokej. V prvej tretine sa hráči dostávali do vyložených pozícií len sporadicky. Kledrowetzovu strelu bez prípravy Lakosil zneškodnil, poradil si aj s pokusom Grona, ktorý sa pred neho natlačil spoza bránky a kryl aj presilovkovú strelu aktívneho Kledrowetza v 9. min. Ten istý hráč to skúšal pri hre štyroch proti štyrom, ale martinský brankár si udržal čisté konto. Lipovský musel zasahovať pri presilovke po Važanovom zakončení a tesne pred prestávkou betónom pred Říhom.

V druhej tretine sa hostia viac osmelili. Hriňovu strelu od modrej Lipovský v presilovke vyrazil. V ideálnej pozícii sa potom opäť ocitol Kledrowetz, Lakosil jeho pokus vyrazil a ani Faithova dorážka nebola presná. Domácich mohol dostať do vedenia v presilovke Bartoš, ale zblízka trafil iba žŕdku. Potom mal dve sľubné príležitosti Važan, ale košický brankár pôsobil istým dojmom. V presilovke si poradil so strelou Berana, Vantrobova dorážka bola opäť nepresná. Hosťujúci Řiha v 35. min pri samostatnom nájazde bránku netrafil. Otvoriť účet mohol Huna, ale opäť bol v akcii Lakosil. Gól mal na hokejke aj Koložváry, ale košický brankár držal svoj tím nad vodou.

V úvode tretej tretiny trafil Šterbák pri presilovke piatich proti trom Lakosilove betóny a krátko na to Kmiť len hruď martinského brankára. Ten lapačkou vytlačil nad hornú žŕdku Šimurdovu strelu. V 45. min mal obrovskú šancu Podstavek pri presilovke, jeho sólo skončilo na Lipovskom. V predĺžení boli aktívnejší Košičania, ale víťazstvo si vybojovali až po samostatných nájazdoch, keď ten rozhodujúci premenil Róbert Huna.



Slovan Bratislava - HK Aquacity ŠKP Poprad 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)Góly: 16. Döme, 32. Uram, 42. Hujsa, 60. Kuľha - 57. Piatak. Rozhodovali: D. Konc - Junek, Šefčík, vylúčení: presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 3500 divákov.

Domáci fanúšikovia si v 5. minúte vydýchli, keď Konc po konzultácii s videorozhodcom neuznal gól dorážajúcemu popradskému kapitánovi Krotákovi. Veľa vzruchu na oboch stranách priniesla hra štyroch proti štyrom, no domáci Hreus nedokázal prehodiť ležiaceho brankára Melicherčíka a Jarolín spálil tutovku pred odkrytou svätyňou Hoviho.

Ofenzívny hokej pokračoval aj vďaka kopiacim sa chybám, v 15. minúte po ukážkovej kombinačnej akcii Uram - Kuľha - Hujsa zazvonila popradská tyčka. Brankár Melicherčík pri nasledujúcej príležitosti belasých už toľko šťastia nemal, gólovému strelcovi Dömemu ideálne naservíroval odrazený puk Hreus.

Aktívnym forčekingom hostia do konca tretiny Slovanistov už k vážnejšiemu ohrozeniu svojho brankára nepustili, ale sami takisto nič nevyprodukovali a do šatní odchádzali s jednogólovým mankom. V 24. minúte si išiel druhýkrát sadnúť na lavicu hanby dovtedy jediný potrestaný hráč Popradu Gurčík, a hoci domáci presilovku zahrali žalostne, kamzíci vypadli z rytmu a Slovan si začal vytvárať tlak. Baček v 31. minúte ešte nedokázal sklepnúť do bránky Kokovcovu strelu, no o minútu neskôr už Uram nemal problémy zasunúť do odkrytej bránky ďalší zblokovaný puk z hokejky Pavlasa - 2:0.

Kým v prvej tretine hostia sedeli na trestnej lavici len raz, v druhej časti si odpykali až štyri dvojminútové tresty. Práve vylúčenia ich v druhej polovici tretiny pripravili o možnosť urobiť niečo s výsledkom, Slovan naopak zahral prostredné dejstvo absolútne čisto.

Ďalší klinec do popradskej rakvy zatĺkli domáci v úvode tretieho dejstva, keď po Uramovej šikovnej prihrávke zvýšil na 3:0 do prázdnej bránky Hujsa. Šancu zdramatizovať zápas mali Popradčania v 48. minúte, ale 46-sekundovú dvojnásobnú početnú výhodu i nasledujúcu presilovku 5:4 trestuhodne premrhali. Presná strela do vinkla z hokejky Piataka prišla už neskoro, navyše v záverečnej minúte na ňu dokázal odpovedať Kuľha gólom na 4:1.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a starosta obce Zborov Ján Šurkala.
Čaputová na východe navštívila aj Starú Ľubovňu: Odovzdanie významného ocenenia a ... Čo všetko tam stihla?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
V parlamente nastala minúta ticha: Uctili si tak obrovskú tragédiu spred 109 rokov
Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera.
Hrozná rana pre známeho rappera: Čaká ho smrť! Čo sa mu stalo osudným?
Ilustračné foto
Amfiteáter v Bratislave vyhlásili za národnú kultúrnu pamiatku! Prečo vybrali práve ten?
Slovenka Melda povedala nigérijskému futbalistovi
Foto
Láska nepozná hranice: Bývalý hráč Trnavy Taiwo sa oženil s nádhernou Slovenkou