Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.11.2007 11:55 | Správy | Domáce správy

Naháňačka ako z akčného filmu: Opitého mladíka nezastavila ani streľba

Naháňačka ako z akčného filmu: Opitého mladíka nezastavila ani streľba
KOŠICE - Ako pri nakrúcaní akčného filmu to vyzeralo v noci o 22:35 v Košiciach. Policajti totiž naháňali auto, ktoré nerešpektovalo svetelné znamenia STOP, výzvy na zastavenie a nepomohli ani výstrely na zadné kolesá auta.

Košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová informovala agentúru SITA, že za volantom auta sedel opitý 17-ročný Tomáš P. z Košíc. Mladík, ktorý jazdil bez vodičáku, najprv na sídlisku KVP na aute Fiat Ducato poškodil zaparkované motorové vozidlá a z miesta ušiel. Policajti ho prenasledovali na sídlisko Luník IX., Červený rak, most Nižné Kapustníky, sídlisko Nad Jazerom a Južné nábrežie. Na Južnom nábreží pred čerpacou stanicou prešiel do protismeru, kde bezohľadnou jazdou naďalej ohrozoval životy a zdravie účastníkov cestnej premávky.

Mladík, ktorému po nehode namerali 1,48 promile alkoholu v krvi, sa však stále nevedel spratať do kože a dvakrát úmyselne narazil do služobného motorového vozidla BMW 320. Fiat Ducato po zrážke odhodilo na obrubník a stredové zvodidlá, kde zostalo stáť. Vodič na výzvy policajtov, aby vystúpil, nereagoval. Za pomoci donucovacích prostriedkov mladíka predviedli na políciu. Tomášovi po tejto nočnej naháňačke zostane okrem iných nepríjemností aj zlomený nos. Od policajtov si vyslúžil obvinenie z útoku na verejného činiteľa, prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. Na služobnom vozidle spôsobil škodu za 150-tisíc korún, na vozidle Fiat je približne 100-tisícová škoda. Mladík je stíhaný je na slobode.

Vodič sa dal na útek aj v Petržalke
BRATISLAVA - Napriek zákazu viesť motorové vozidlá si za volant osobného automobilu vo štvrtok 1. novembra sadol 27-ročný Peter z Bratislavy. Policajnej hliadke, ktorá ho kontrolovala na Rusovskej ceste v bratislavskej Petržalke, sa pokúsil ujsť.

Po kontrole vodič vystúpil z auta a pred policajtmi sa dal na útek, informovala Alena Toševová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. "Keďže na výzvy nereagoval, policajt použil varovný výstrel do vzduchu, po ktorom muža zadržal," povedala.

Za trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia ho vyšetrovateľ obvinil a dal podnet na jeho vzatie do väzby. O svojom konaním môže premýšľať Peter v súčasnosti v policajnej cele.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose