Počas prípravy najväčšieho
mojita na Slovensku sa majiteľ
kaviarne Planéta Levoča
Milan Kašper (37) s asistentkou
Adrianou (22) poriadne
zapotili. Pri pokuse utvoriť
slovenský rekord museli totiž
starostlivo nakrájať 150 kusov
limetiek a rozdrviť dve kilá
čerstvej mäty piepornej. Nesmeli
chýbať ani ďalšie ingrediencie,
ako sú 10 kilogramov
trstinového cukru, 10 litrov limetového
sirupu, 30 litrov sódy,
40 kilogramov ľadu a najmä
20 litrov pravého kubánskeho
rumu.
„Stolitrový obsah sme z obrovského
pohára rozliali do
menších vedierok pre stovku
smädných hostí. Po chutnom
nápoji sa len tak zaprášilo, či
skôr začľapkalo,“ prezradil
Kašper. V levočskom bare tak
vytvorili nový slovenský rekord
v miešaní obrích koktailov.
Mamutie mojito bolo posledným
príspevkom do Knihy
slovenských rekordov, ktorá
sa pripravuje. Majiteľa baru
vyšiel drink na 40-tisíc
korún a 200-litrový pohár,
ktorý zhotovil sklenár zo Spiša,
stál ďalších 5-tisíc korún.
Sto litrov mojita za 40-tisíc!
LEVOČA - V meste Majstra Pavla sa zrodil slovenský
barmanský rekord! Barmani z kaviarne Planéta Levoča
namiešali do obrovského pohára sto litrov populárneho
koktailu mojito. Rundu, ktorou si uhasila smäd
stovka hostí, zaplatil majiteľ baru.