Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.11.2007 08:30 | Šport | Futbal

Najškandalóznejšie futbalové prestupy na Slovensku

Najškandalóznejšie futbalové prestupy na Slovensku
BRATISLAVA - Svetový futbal ich má rád! Odchody, nečakané úteky dlhoročných ikon, či príchody do konkurenčného prostredia vyvolávajú všade na svete obrovské vášne. Nový Čas našiel jedenásť najškandalóznejších futbalových prestupov na Slovensku. Tu sú:

KAROL DOBIÁŠ (obranca, Trnava - Bohemians, 1977) Keď z veľkej Trnavy zostali iba Kuna s Dobiášom, druhý sa zbalil a podpísal prestup do Bohemiansu. V Trnave ho označili za zradcu, fanúšikovia Andelov mu prestup nikdy neodpustili, jeho meno je tu odvtedy prijímané kontroverzne.

JAROSLAV POLLÁK (stredopoliar, VSS Košice - Sparta, 1979)
Opora košických strojárov prijala ponuku Sparty a po vojne v B. Bystrici podpísala prestupové lístky. Na východe sa takmer rozpútala revolúcia, vtedajšie najvyššie stranícke miesta v Košiciach protestovali aj v Prahe, ale Sparta bola Sparta a Pollák mohol odísť!
PETER ZELENSKÝ (stredopoliar, Trnava - Bohemians, 1982)
Spolu s Bielikom mal tvoriť jadro budúcej veľkej Trnavy. Bielika však trnavské vedenie vymenilo so Spartou za dva body v boji o záchranu a neudržalo ani Zelenského. Trnavskí fanúšikovia boli vtedy takí nasr..., že tréner Pospíchal nezobral Zelenského na prvý duel do Trnavy. Zelenský teda sedel v Prahe a Spartak doma vyhral 1:0...
PETER DUBOVSKÝ (útočník, Slovan - Real, 1993)
Dlho sa špekulovalo o Dubovského odchode do Ajaxu, ale jedného dňa sa všetko zvrtlo a Peter zamieril do Španielska. Kým on si hľadal miesto v základe Bieleho baletu, v Bratislave sa zatiaľ delili peniaze za jeho prestup. Okolo 100 miliónov korún sa roztratilo, ale všetci, čo boli vtedy v Slovane (Galis, Čaniga, Ondruš...) dávajú od toho ruky preč.
LADISLAV MOLNÁR (brankár, Slovan - Košice, 1996)
Populárny brankár bol najskôr fanúšikmi Slovana nenávidený - keď chytal za Inter - potom milovaný (v Slovane), alena záver kariéry znovu nenávidený. To keď neodolal rezešovskej ponuke a zamieril na východ. Na Tehelnom poli nebol nikdy milovanejší a súčasne nenávidenejší futbalista.
DUŠAN TITTEL (obranca, Slovan - Trnava, 1997)
Dlhoročná ikona belasých neodolala vábeniu a uprostred leta 1997 sa pobrala za trénerom Galisom do Trnavy. Fanúšikovia Slovana mu to nikdy nezabudli, zradu mu pripomínajú ešte aj dnes.
SZILÁRD NÉMETH (útočník, Slovan - Košice - Sparta, 1997)
S talentovaným útočníkom sa pred desiatimi rokmi šibrinkovalo podľa vtedajšej politickej vôle. Slovanisti ho najskôr predali do Rezešových Košíc, odtiaľ išiel šupom do Prahy, naspäť do Košíc, až ho zraneného a na dne kúpil Inter.
DUŠAN GALIS (tréner, Slovan - Trnava, 1997)
Tvorca úspechov Slovana sa na jar 1997 porúčal z lavičky, ale dlho nezostal bez práce. V Trnave vyhodili Peczeho a majiteľ Vladimír Poór sa rozhodol, že proti Košiciam potiahne s Galisom. Asistenta mu robil Adamec, na prvý spoločný tréning prišlo 4-tisíc fanúšikov. Galis ešte pritiahol Tittela, Krištofíka či Gomesa, ale na titul to nestačilo. Možno aj preto ho Trnavčania odmietli.
MAREK UJLAKY (stredopoliar, Trnava - Slovan, 2001)
Keď bol Spartak v druhej lige, Ujlaky mal pomôcť Slovanu. Odohral tu však len pol sezóny, pretože fanúšikovia belasých boli jednoznačne proti. Tribúny mu nadávali a Ujlaky sa radšej vrátil do Trnavy, odkiaľ teraz v lete odišiel do Senca.
JURAJ HALENÁR (útočník, Lokomotíva Trnava - Inter, 2001)
Talentovaný útočník trnavskej Lokomotívy sa chcel po skončení dorasteneckého veku dostať do Spartaka, no vtedajší funkcionári Spartaka oňho nemali záujem. Halenár preto odišiel do Interu, neskôr do Petržalky, a proti Spartaku sa mu mimoriadne darí. Paradoxne, fanúšikovia Spartaka nevinia za jeho odchod vlastných funkcionárov, ale samotného hráča, čo mu pri každom zápase dávajú hlasno najavo.
Kuriozita
PAVEL NEDVĚD (stredopoliar, Košice - Lazio, 1996)
Nedvěda vychovala Plzeň, a preto mala pri jeho prestupe do Lazia nárok na určitú sumu peňazí. Rezešovci, ktorým vtedy patrili Sparta aj Košice, preto Nedvěda formálne poslali do Košíc (odtiaľ mal prejsť do Talianska), aby tým vyšachovali Plzeň z hry. Pokus však bol neskôr odhalený a ani Nedvěd už na svojej stránke neuvádza Košice ako klub, kde kedysi hrával...
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať