Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.02.2008 10:56 | Správy | Domáce správy

Nezrovnalosti v územnom pláne mesta má aj Petržalka

Nezrovnalosti v územnom pláne mesta má aj Petržalka
BRATISLAVA - Nezrovnalosti medzi čistopisom územného plánu mesta (ÚPM) a dokumentom schváleným mestskými poslancami v máji minulého roka má aj bratislavská mestská časť Petržalka.

Konštatuje to petržalský starosta Milan Ftáčnik v liste, ktorý poslal bratislavskému primátorovi Andrejovi Ďurkovskému. Zároveň v ňom zdôrazňuje, že miestna samospráva o odlišnostiach medzi čistopisom a oficiálne schváleným dokumentom upozorňovala magistrát už v septembri. Nezrovnalosti sa pritom týkajú napríklad lokalít Dolnozemská, MIVA, Šrobárovo námestie a Kaufland. V prípade lokality Dolnozemská sa zmenilo funkčné využitie územia zo stabilizovaného obytného na rozvojové.

V lokalite MIVA, na konci mestskej časti, sa v súčasnosti navrhuje viacpodlažná zástavba obytného územia namiesto občianskej vybavenosti celomestského a nadmestského charakteru. Zmena je pritom v rozpore s pripomienkou miestnej samosprávy.

V lokalite Šrobárovho námestia zasa požadovala mestská časť zapracovanie existujúceho objektu Minolty do územného plánu mesta. Nakoniec sa však územie dočkalo komplexnej zmeny z funkcie parky, lesoparky a parkové úpravy na občiansku vybavenosť celomestského a nadmestského významu. Chybné uvedenie funkcie sa nevyhlo ani lokalite Kaufland. Tu sa objavila viacpodlažná zástavba obytného územia, pričom správne má byť funkcia občianskej vybavenosti celomestského a nadmestského významu a funkcia parky, lesoparky a parkové úpravy.

"Z hľadiska dodržiavania legislatívnych pravidiel považuje starosta za neštandardný krok zapracovanie pripomienok jednotlivých dotknutých subjektov až do čistopisu územného plánu bez toho, aby o nich jednoznačne rozhodli poslanci," uviedol pre agentúru SITA tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy. Podľa Ftáčnika sa mali technické chyby a oprávnené požiadavky vychádzajúce z reálneho právneho stavu, ktoré vzniesli miestne samosprávy v pripomienkovom konaní, zapracovať do záväznej časti plánu pred prerokovaním materiálu v zastupiteľstve, nie až pri vyhotovovaní jeho čistopisu. Starosta zároveň požiadal primátora Bratislavy, aby magistrát prijal také opatrenia, ktoré vyústia do zosúladenia čistopisu ÚPM so závermi, ktoré vychádzajú z presných citácií akceptovaných pripomienok dotknutých inštitúcií v pripomienkovom konaní a ktoré boli následne aj schválené bratislavskými poslancami.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Mierite na hokejové MS do Ostravy? Dobre čítajte! Organizátori majú dôležité informácie
Speváčka trpela v bolestiach dva týždne.
Foto
Desivé dni Veroniky Nízlovej: Slzy a neutíchajúca bolesť! Twiinske zistili nepríjemné ochorenie
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Toto Amerika nemala robiť! Čína zúri: Hrozí ďalší konflikt? Ich slová hovoria za všetko
 Nitrianski colníci zadržali falzifikáty riflí za 1,69 milióna eur
Foto
Nitriansky colníci zhabali fejky za 1,69 MILIÓNA! Odhalil ich tento DETAIL
Sydney Sweeney
Foto
Filmová producentka totálne NALOŽILA známej herečke: Nevie hrať a nie je ani PEKNÁ!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Boj proti medveďom: Z envirorezortu sa presunie 200.000 eur zásahovým tímom
Budova RTVS
Vláda rozhodla o zákone o Slovenskej televízii a rozhlase! Čo sa mení?
Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).
Zákony o strategických investíciách a VO sú podľa SaS nebezpečné: Sme zásadne proti
(ilustračné foto)
Zlé správy z Ukrajiny! Rusi tvrdo udreli: Zasiahli obytné oblasti
Úrad na ochranu osobných údajov uložil hnutiu pokutu, OĽaNO sa odvolalo.
Úradu na ochranu osobných údajov nemá šéfa už 4 roky: nového predsedu navrhnú bez hodnotiacej komisie
Europarlament. (ilustr. foto)
Voľby do europarlamentu sa blížia: Ako požiadať o hlasovací preukaz?
Foto
Krásna fyzioterapeutka Trnavy spôsobila boom: V Turecku by ju vyvážili zlatom!