Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.02.2008 20:06 | Šport | Hokej

V extraligovom štvrťfinále zvíťazili HC Košice a Slovan

V extraligovom štvrťfinále zvíťazili HC Košice a Slovan
SLOVENSKO - Vo štvrťfinále hokejovej Slovnaft Extraligy dnes večer zvíťazili hráči HC Košice a Slovana.

HC Košice - HK Aquacity ŠKP Poprad 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) - stav série 1:0
Góly: 19. M. Šterbák (Javín, Juraj Faith), 50. Kmiť (Rudolf Huna, Jendek), 58. Michel Miklík (Weissmann) - 16. Kroták (Marcel Haščák), 23. Dora (Halaj)
Vylúčení: 7:8 na 2 min, navyše: Kasík (Poprad) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, J. Konc - Gajan, M. Grečko, 6847 divákov

Zostavy:
Košice: Lipovský - M. Šterbák, Javín, Droppa, Jendek, Kledrowetz, Mocek - Špilár, Juraj Faith, P. Bartoš - Jenčík, Kmiť, Rudolf Huna - Michel Miklík, S. Gron, Šimurda - Weissmann, Ščurko, Bartánus
Poprad: Šimonovič - Kasík, Bambúch, Turoň, Dora, Michal Segľa, Fabian, Brejčák - Jarolín, A. Kroták, Marcel Haščák - Jabrocký, Halaj, Martin Slovák - Martin Segľa, Lapšanský, Jasovský

Prvý štvrťfinálový duel mal typické znaky začiatku série do play off. Bola to skôr šachová partia s patričnou dávkou nervozity na oboch stranách, výraznejšou na strane Košíc. Popradčania mali v prvej desaťminútovke troch vylúčených hráčov, ale domáci ani jednu z ponúknutých presiloviek nevyužili. Pri tej prvej Špilár minul bránku a Faithovi sa v rozhodujúcej chvíli zlomila hokejka. V 9. min pri vylúčení Turoňa neprekonal Šimonoviča Jendek a o tri minúty neskôr, keď na lavici hanby sedel Bambúch, popradského gólmana neprekonali Bartoš ani Šterbák. Hostia z prvej vážnejšej šance vyťažili vedúci gól po peknej sťahovačke Krotáka, ktorý obišiel Droppu. V dobrej príležitosti sa následne ocitol domáci Gron, ale v presilovke trafil len Šimonoviča. .

Vyrovnať sa podarilo až Šterbákovi, ktorý v 19. min usmernil do bránky vyrazenú strelu Javína. Na začiatku druhej tretiny hral presilovku Poprad, po príležitosti Haščáka ešte Lipovský svoj tím podržal, ale strela Doru od modrej skončila v 23. min za jeho chrbtom. Lipovského pozornosť vyskúšal i Kroták, ktorý pohrozil aj v polovici zápasu vo vlastnom oslabení. Košičania ťažko kombinovali, navyše im nevychádzali ani presilovky.

Pri ďalšej z nich, v 34. min osamotený Šterbák nedokázal Šimonoviča prekonať. Z dobrej pozície minul bránku Miklík a na druhej strane hosťujúci Jabrocký to skúšal z uhla, ale Lipovský reflexívnym zákrokom zachránil. Košičania boli v tretej tretine aktívnejším mužstvom, v 48. min sa Jenčík dostal až pred Šimonoviča, ale ten bol pozorný. O minútu neskôr zložil Kasík domáceho Šimurdu a za faul kolenom zinkasoval 5-minútový trest spolu s trestom do konca zápasu.

Domácim hráčom sa ponúknutú príležitosť podarilo v 50. min zužitkovať - Kmiť napálil presne k pravej žrdi. Nasledovali ďalšie príležitosti "oceliarov", tie však zostali nevyužité. Z hostí pohrozil iba osamotený Bambúch. Rozhodnutie prišlo v 58. min, keď presne namieril Miklík a zabezpečil svojmu tímu víťazný vstup do série. Definitívnu platnosť jeho gólu potvrdil aj videorozhodca. Na výsledku nič nezmenila ani power-play hosťujúcich "kamzíkov".
HC Slovan Bratislava - MsHK Žilina 6:2 (1:2, 3:0, 2:0) - stav série 1:0
Góly: 6. Döme (J. Kováčik, Kapuš), 25. Hreus (Sersen, Kropáč), 26. Döme (Uram), 35. J. Kováčik (Döme, Kapuš), 51. Lažo (Kropáč, Hreus), 54. J. Kováčik (Kapuš, ) - 1. Pokrivčák (M. Grman), 15. Kučný (Kontšek, Kusovský)
Vylúčení: 9:8 na 2 min, navyše: Kapuš (Slovan) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff ml., P. Grečko - Valach, Gašparík, 4922 divákov

Zostavy:
Slovan: Hovi - Pavlas, Hruška, J. Kováčik, Srdinko, Devečka, Sersen - Kuľha, Hujsa, Uram - Döme, Kapuš, Ľ. Pištek - Lažo, Hreus, Kropáč
Žilina: M. Laco - Kusovský, Kučný, Pulpán, M. Grman, Špila, Kudrna - P. Sivák, Ivan, Kontšek - Pokrivčák, Stantien, Važan - Hajnik, R. Tvrdoň, V. Baláž

Hráčov Slovana po technických problémoch domácich usporiadateľov s ozvučením zaskočili aj hostia aktívnym nástupom a vedením už v 43. sekunde, keď skóre otvoril zblízka Pokrivčák. V súboji dvoch posledných majstrov sa Bratislavčania pomalšie rozbiehali, šance Ivana a Siváka ostali nevyužité. Slovan sa do tempa dostal až po kapitánovom góle, akciu Kováčika zakončil pri ľavej žŕdke nepokrytý Döme. Domáci začali preberať aktivitu, v 13. min Hruškovu tvrdú strelu efektným semaforom zneškodnil Laco.

O necelé dve minúty nastrelil Kontšek pri presilovke puk pred bránku, kde si nakorčuľoval Kučný a poslal Žilinu druhýkrát do vedenia. Cez prestávku domáci tréneri prehodili v útokoch Pišteka a Urama, ktorý sa vrátil k Dömemu a pred hosťujúcou bránkou začalo byť horúco. V 25. min vyrazil neistý Laco puk iba pred seba a Hreus ho poslal do siete - 2:2. O 78 sekúnd už domáci viedli, Uram našiel prihrávkou naslepo ideálne Dömeho - 2:3.

V 34. min Döme bekhendom krížom cez pásmo prihral na pravom kruhu stojacemu Kováčikovi, ktorého strela vymietla pavučinu - 2:4. Kvalita bola jednoznačne na strane Slovana, ktorý s prehľadok kontroloval vývoj duelu. Prvé víťazstvo v sérii ešte poistili Lažo, ktorý si výborne nakorčuľoval pred bránku, a pri presilovke strelou od modrej Kováčik. Bodku za zápasom urobila pästná výmena Kapuša s Pulpánom, v ktorej mal navrch domáci hráč.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí