Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.02.2008 20:06 | Šport | Hokej

V extraligovom štvrťfinále zvíťazili HC Košice a Slovan

V extraligovom štvrťfinále zvíťazili HC Košice a Slovan
SLOVENSKO - Vo štvrťfinále hokejovej Slovnaft Extraligy dnes večer zvíťazili hráči HC Košice a Slovana.

HC Košice - HK Aquacity ŠKP Poprad 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) - stav série 1:0
Góly: 19. M. Šterbák (Javín, Juraj Faith), 50. Kmiť (Rudolf Huna, Jendek), 58. Michel Miklík (Weissmann) - 16. Kroták (Marcel Haščák), 23. Dora (Halaj)
Vylúčení: 7:8 na 2 min, navyše: Kasík (Poprad) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, J. Konc - Gajan, M. Grečko, 6847 divákov

Zostavy:
Košice: Lipovský - M. Šterbák, Javín, Droppa, Jendek, Kledrowetz, Mocek - Špilár, Juraj Faith, P. Bartoš - Jenčík, Kmiť, Rudolf Huna - Michel Miklík, S. Gron, Šimurda - Weissmann, Ščurko, Bartánus
Poprad: Šimonovič - Kasík, Bambúch, Turoň, Dora, Michal Segľa, Fabian, Brejčák - Jarolín, A. Kroták, Marcel Haščák - Jabrocký, Halaj, Martin Slovák - Martin Segľa, Lapšanský, Jasovský

Prvý štvrťfinálový duel mal typické znaky začiatku série do play off. Bola to skôr šachová partia s patričnou dávkou nervozity na oboch stranách, výraznejšou na strane Košíc. Popradčania mali v prvej desaťminútovke troch vylúčených hráčov, ale domáci ani jednu z ponúknutých presiloviek nevyužili. Pri tej prvej Špilár minul bránku a Faithovi sa v rozhodujúcej chvíli zlomila hokejka. V 9. min pri vylúčení Turoňa neprekonal Šimonoviča Jendek a o tri minúty neskôr, keď na lavici hanby sedel Bambúch, popradského gólmana neprekonali Bartoš ani Šterbák. Hostia z prvej vážnejšej šance vyťažili vedúci gól po peknej sťahovačke Krotáka, ktorý obišiel Droppu. V dobrej príležitosti sa následne ocitol domáci Gron, ale v presilovke trafil len Šimonoviča. .

Vyrovnať sa podarilo až Šterbákovi, ktorý v 19. min usmernil do bránky vyrazenú strelu Javína. Na začiatku druhej tretiny hral presilovku Poprad, po príležitosti Haščáka ešte Lipovský svoj tím podržal, ale strela Doru od modrej skončila v 23. min za jeho chrbtom. Lipovského pozornosť vyskúšal i Kroták, ktorý pohrozil aj v polovici zápasu vo vlastnom oslabení. Košičania ťažko kombinovali, navyše im nevychádzali ani presilovky.

Pri ďalšej z nich, v 34. min osamotený Šterbák nedokázal Šimonoviča prekonať. Z dobrej pozície minul bránku Miklík a na druhej strane hosťujúci Jabrocký to skúšal z uhla, ale Lipovský reflexívnym zákrokom zachránil. Košičania boli v tretej tretine aktívnejším mužstvom, v 48. min sa Jenčík dostal až pred Šimonoviča, ale ten bol pozorný. O minútu neskôr zložil Kasík domáceho Šimurdu a za faul kolenom zinkasoval 5-minútový trest spolu s trestom do konca zápasu.

Domácim hráčom sa ponúknutú príležitosť podarilo v 50. min zužitkovať - Kmiť napálil presne k pravej žrdi. Nasledovali ďalšie príležitosti "oceliarov", tie však zostali nevyužité. Z hostí pohrozil iba osamotený Bambúch. Rozhodnutie prišlo v 58. min, keď presne namieril Miklík a zabezpečil svojmu tímu víťazný vstup do série. Definitívnu platnosť jeho gólu potvrdil aj videorozhodca. Na výsledku nič nezmenila ani power-play hosťujúcich "kamzíkov".
HC Slovan Bratislava - MsHK Žilina 6:2 (1:2, 3:0, 2:0) - stav série 1:0
Góly: 6. Döme (J. Kováčik, Kapuš), 25. Hreus (Sersen, Kropáč), 26. Döme (Uram), 35. J. Kováčik (Döme, Kapuš), 51. Lažo (Kropáč, Hreus), 54. J. Kováčik (Kapuš, ) - 1. Pokrivčák (M. Grman), 15. Kučný (Kontšek, Kusovský)
Vylúčení: 9:8 na 2 min, navyše: Kapuš (Slovan) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff ml., P. Grečko - Valach, Gašparík, 4922 divákov

Zostavy:
Slovan: Hovi - Pavlas, Hruška, J. Kováčik, Srdinko, Devečka, Sersen - Kuľha, Hujsa, Uram - Döme, Kapuš, Ľ. Pištek - Lažo, Hreus, Kropáč
Žilina: M. Laco - Kusovský, Kučný, Pulpán, M. Grman, Špila, Kudrna - P. Sivák, Ivan, Kontšek - Pokrivčák, Stantien, Važan - Hajnik, R. Tvrdoň, V. Baláž

Hráčov Slovana po technických problémoch domácich usporiadateľov s ozvučením zaskočili aj hostia aktívnym nástupom a vedením už v 43. sekunde, keď skóre otvoril zblízka Pokrivčák. V súboji dvoch posledných majstrov sa Bratislavčania pomalšie rozbiehali, šance Ivana a Siváka ostali nevyužité. Slovan sa do tempa dostal až po kapitánovom góle, akciu Kováčika zakončil pri ľavej žŕdke nepokrytý Döme. Domáci začali preberať aktivitu, v 13. min Hruškovu tvrdú strelu efektným semaforom zneškodnil Laco.

O necelé dve minúty nastrelil Kontšek pri presilovke puk pred bránku, kde si nakorčuľoval Kučný a poslal Žilinu druhýkrát do vedenia. Cez prestávku domáci tréneri prehodili v útokoch Pišteka a Urama, ktorý sa vrátil k Dömemu a pred hosťujúcou bránkou začalo byť horúco. V 25. min vyrazil neistý Laco puk iba pred seba a Hreus ho poslal do siete - 2:2. O 78 sekúnd už domáci viedli, Uram našiel prihrávkou naslepo ideálne Dömeho - 2:3.

V 34. min Döme bekhendom krížom cez pásmo prihral na pravom kruhu stojacemu Kováčikovi, ktorého strela vymietla pavučinu - 2:4. Kvalita bola jednoznačne na strane Slovana, ktorý s prehľadok kontroloval vývoj duelu. Prvé víťazstvo v sérii ešte poistili Lažo, ktorý si výborne nakorčuľoval pred bránku, a pri presilovke strelou od modrej Kováčik. Bodku za zápasom urobila pästná výmena Kapuša s Pulpánom, v ktorej mal navrch domáci hráč.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!
Na snímke pápež František.
Pápež František prijal vo Vatikáne hlavu štátu: Akej téme sa venovali?
Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu
Dmitrij Peskov.
Mrazivé slová Peskova: Ukrajine nepomôžu už ani USA! Ani TOTO nezmení výsledok konfliktu
Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón a zúfalí paraglajdisti si nevedia s nimi rady.
FotoVáš Tip
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón na Straníku, paraglajdisti aj turisti sú zúfalí: Bojíme sa o svoj život!
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér má obavy: Budúcnosť nevyzerá ružovo! Budeme platiť?
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo