Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.03.2008 17:37 | Správy | Peniaze

Prokopovič kritizoval vládu za situáciu letiska v Bratislave

BRATISLAVA - Poslanec za opozičnú SDKÚ-DS Pavol Prokopovič v utorok kritizoval vládu a ministerstvo dopravy za nečinnosť a meškajúcu koncepciu rozvoja bratislavského letiska.

Jediné, čo vláda podľa neho dokázala na tomto letisku urobiť okrem absolútneho preferovania priamych zadaní pred verejnými súťažami, bola výmena jeho neschopného vedenia za krízového manažéra. Prokopovič ďalej informoval, že požiada predsedu Výboru NR SR pre hospodársku politiku Maroša Kondróta, aby na najbližšie zasadnutie 18. marca zabezpečil prítomnosť ministra dopravy Ľubomíra Vážneho. Minister by mal podľa neho predložiť koncepciu rozvoja bratislavského letiska nielen na plnohodnotné zabezpečenie letnej turistickej sezóny a charterových dovolenkových letov, ale aj na dlhodobejší rozvoj a investície v ďalších rokoch s cieľom jeho priblíženia k letiskám vo Viedni, Prahe či Budapešti. V opačnom prípade chce Prokopovič iniciovať poslanecký prieskum na ministerstve dopravy a na letisku.

"Bratislavské letisko spí, na letisku aj okolo neho je ticho. Okrem jedného parkoviska a technických opatrení, nevyhnutných na zabezpečenie vstupu do Schengenu, ktoré sa postavili za prehnané ceny a bez výberových konaní vlani na jeseň, sa zdá, akoby sa náš letiskový medveď práve otáčal na druhý bok a pokračoval v zimnom spánku," opísal Prokopovič situáciu na Letisku M. R. Štefánika - Airport Bratislava. Poslanec zároveň pripomenul, že po tom, čo vláda schválila 16. januára tohto roku plán rozvoja osobného terminálu na bratislavskom letisku z vlastných zdrojov, minister Vážny tvrdil, že do mesiaca bude hotový podnikateľský plán letiska a v jarných mesiacoch začne výber dodávateľa stavebných prác. Vtedy sa podľa Prokopoviča ešte zdalo, že vláda to konečne začala myslieť s rozvojom letiska vážne, podľa všetkého to však boli zasa len slová. Argumentoval tým, že minister Vážny v reakcii na kritiku nečinnosti vlády na letisku ešte začiatkom vlaňajšieho leta sľúbil, že koncepcia dlhodobého rozvoja letiska bude hotová do konca júna 2007. No aj vlani v decembri podľa Prokopoviča Vážny stále hovoril, že na koncepcii sa pracuje.

Prokopovič porovnal situáciu s nejasným rozvojom bratislavského letiska a aktívne investície zahraničného investora na letisku v Budapešti. Pražské letisko podľa neho takisto vidí jedinú možnosť svojho rozvoja v spojení so silným investorom a už ho aj hľadá. Modernizuje a rozširuje sa aj viedenské letisko. Dokonca aj košické letisko po vstupe strategického investora prežíva veľký rozvoj, uviedol Prokopovič. "Turistická sezóna sa blíži, a tak sa zdá, že letisko v Bratislave bude skôr ako dodávateľa stavebných prác na nový terminál vyberať dodávateľa stanu na odbavovanie pasažierov alebo rovno možno celého stanového mestečka. Neviem, či je to najlepší spôsob ako upútať pozornosť," dodal Prokopovič.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vodič jazdil po diaľnici rýchlo, opitý, bez dokladov a v čase zákazu
Foto
Absolútna nezodpovednosť: Jazdil po diaľnici ožratý a bez dokladov! Tam to však neskončilo
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa