Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.11.2007 11:54 | Správy | Kultúra

Začala sa Bibliotéka 2007

Začala sa Bibliotéka 2007
V dňoch od 8. do 11. novembra 2007 sa v areáli Incheba Expo Bratislava uskutoční jubilejný 15. ročník medzinárodného knižného veľtrhu BIBLIOTÉKA 2007, 12. ročník výstavy vzdelávania a didaktickej techniky PEDAGOGIKA 2007 a 6. ročník medzinárodnej výstavy výtvarného umenia ART 2007.

Na celkovej výstavnej ploche 5400 m2 sa spolu predstaví 116 vystavovateľov z Českej republiky, Poľska, Švajčiarska, Ruska, Španielska, Nemecka a Slovenska. Počas každého veľtržného dňa sa v čase od 10.00 hod do 18.00 hod predstavia vydavateľstvá, autori kníh, ilustrátori, glosátori, kritici, knižné novinky, ale tiež publikácie z oblasti vzdelávania a didaktickej techniky. Bibliotéka 2007 sa koná pod záštitou Ministerstva kultúry SR, Ministerstva školstva SR, v spolupráci so Združením vydavateľov a kníhkupcov Slovenska, ktoré je hlavným garantom veľtrhu. Knihy a vzdelanie a umenie spolu úzko súvisia, preto už po dvanásty krát súbežne s veľtrhom Bibliotéka bude prebiehať výstava vzdelávania a didaktickej techniky PEDAGOGIKA a výstava výtvarného umenia ART.

Bibliotéka a Pedagogika sa svojou produkciou dopĺňajú, preto tu návštevník nájde nielen beletriu, poéziu a knihy pre deti, ale tiež populárno náučné knihy, slovníky, učebnice jazykov, atlasy, encyklopédie a odbornú literatúru. V časti venovanej Pedagogike predstavia firmy, školy, vydavateľstvá, vzdelávacie a sociálne inštitúcie širokú ponuku učebných pomôcok, vzdelávacích programov a služieb pre učiteľov, rodičov, študentov a žiakov. Spestrením oboch podujatí je bohatý sprievodný program. Návštevníci sa počas jeho trvania môžu stretnúť so známymi osobnosťami z prostredia knižného priemyslu a to hneď na dvoch pódiách.

Novinkou je pódium s názvom DIALOG FORUM. Taktiež bude otvorená Literárna kaviareň v spolupráci s kníhkupectvom ARTFORUM, ktorej cieľom je vytvoriť príjemné prostredie na posedenie a diskusie so známymi a zaujímavými ľuďmi. V spolupráci so Súkromnou priemyselnou školou animovanej tvorby bude otvorené aj literárne veľtržné kino, kde sa počas prvých dvoch veľtržných dní v rámci ANIMOFESTu premietnu ukážky prác študentov.

Počas víkendových dní sa budú v spolupráci s festivalom Comics Salon vysielať produkcie japonskej animovanej tvorby. Veľká časť programu je tradične určená deťom, pre ktoré sú pripravené stretnutia s ich obľúbenými autormi. V spolupráci s Vydavateľstvom BUVIK je pre najmenších čitateľov pripravený literárny detský kútik, v ktorom budú mať možnosť naučiť sa napísať básničku, nakresliť obrázok, či zahrať sa s Osmijankom. Celková dĺžka sprievodných programov je viac ako 150 hodín, na piatich miestach zároveň, spolu s viac ako 120 účinkujúcimi. Knižný veľtrh Bibliotéka 2007 a výstava Pedagogika 2007 je tiež kultúrnym podujatím, preto budú vystavené aj všetky knihy, ktoré získali rôzne ocenenia za minulý rok.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Manželia vedia, že príde koniec.
Foto
Martina sa stará o smrteľne chorého manžela: Pred eutanáziou zistili, že čakajú bábätko
V Kolároviciach sa prevrátil muž s traktorom
Foto
Mrazivé FOTO nešťastia pri Bytči: Muž sa prevrátil s traktorom a UVIAZOL pod ním! Zasahovať musel vrtuľník
Danko je zamilovaný do blondínky, ktorá je o 23 rokov mladšia.
Danko o zákone o neziskových organizáciách: Verím, že nás Smer aj Hlas v tomto podporia
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč
Takáč o vyplácaní priamych platieb farmárom: Dostanú ich aj po 30. júni
Európsky parlament v Štrasburgu
V Európskom parlamente sa toto stalo historicky prvýkrát: Týka sa to žien
Enviropolícia vedie trestné konanie pre nedovolenú výrobu jadrových materiálov
Enviropolicajti v strehu: Nedovolená výroba jadrových materiálov!
Šéf SNS Andrej Danko.
Andrej Danko: Nech sa v RTVS nehnevajú, ale s tým socializmom sa niečo urobiť musí
Na snímke Ústavný súd SR v Košiciach.
Ústavný súd posúdi ústavnosť zákona o štátnom rozpočte: V čom opozícia vidí rozpor?
View of the City of Nitra, Slovakia as Seen from Nitra Castle
Nitriansky kraj poskytne športovcom dotácie: Dostanú viac ako pol milióna eur
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.
Maďarsko spravilo kontroverzný krok: Týka sa to sexuálnych menšín
Ulicami Londýna sa preháňali splašené armádne kone.
Foto
FOTO Strach, krv a zmätok! Splašené kone spôsobili v Londýne horor: Ľudí museli odviezť do nemocnice
Princezná bojuje s rakovinou.
Kate sa počas boja s rakovinou dozvedela niečo nečakané: O TOMTO ani len nesnívala!