Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.11.2007 13:23 | Správy | Zaujímavosti

UFO nie je žart, bývalí piloti sa rozhodli konať

UFO nie je žart, bývalí piloti sa rozhodli konať
BRATISLAVA - Aj keď UFO patrí už od vzniku svojho mýtu medzi obľúbené témy komikov, skupina bývalých pilotov tento fenomén rozhodne za žart nepovažuje. Rozhodli sa o svojich svedectvách prehovoriť a vyzvali americkú vládu, aby znovu otvorila vyšetrovanie neidentifikovateľných lietajúcich objektov.

O UFO na tlačovej konferencii dramaticky rozprávalo niekoľko pilotov, ktorí spozorovali priesvitné lietajúce disky aj trojuholníkovú kozmickú loď so záhadnými symbolmi. Trvajú na tom, že ich otázky musia brať vážne a to aj napriek tomu, že americká vláda uzavrela prípad pred takmer tridsiatimi rokmi.

"Chceme aby vláda prestala vysvetľovať mýt všetkých UFO vysvetliteľnými, konvenčnými termínmi. Namiesto toho naša krajina potrebuje znovu otvoriť oficiálne vyšetrovanie, ktoré uzavreli v roku 1969," uviedol Fife Symington, bývalý guvernér Arizony a armádny pilot, ktorý lietajúci objekt videl v roku 1997.

"Myslíme si, že z dôvodu ako národnej bezpečnosti, tak aj leteckej bezpečnosti, by sa všetky krajiny mali snažiť identifikovať každý objekt vo svojom vzdušnom priestore," napísala v stanovisku skupina 19 bývalých pilotov a predstaviteľov vlád z celého sveta.

Téma UFO sa nevyhla ani nedávnej debate kandidátov na prezidenta, keď predstaviteľ Demokratov Dennis Kucinich priznal, že raz takýto objekt videl, čím zo seba urobil terč posmechov televíznych komikov.

Podľa skeptikov sú pozorovania UFO iba výmyslom a dajú sa rozumne vysvetliť. Ako tvrdia, môže ísť napríklad o lietadlo, satelity alebo meteority, ktoré vstúpili do zemskej atmosféry. Bývalí piloti si to však nemyslia. "Počas môjho výcviku ma na nič takéto nepripravili," priznal James Penniston, pilot americkej armády vo výslužbe, ktorý údajne UFO nielen videl, ale sa ho aj dotkol, keď slúžil na britskej leteckej základni vo Woodbridge.

Ako ďalej uviedol, v lesoch zbadal vesmírnu loď trojuholníkového tvaru s modrými a žltými svetlami víriacimi okolo nej. UFO bolo pritom na dotyk teplé a materiál, z ktorého bol vyrobený, pôsobil ako kov. Na jednej strane boli záhadné symboly. Najväčší z nich - trojuholník bol umiestnený v strede. Po asi 45 minútach, začali svietiť svetlá na objekte intenzívnejšie, načo "neuveriteľnou rýchlosťou" odletel pred očami asi 80 zamestnancov letiska preč.

Rodrigo Bravo z chilského letectva sa domnieva, že neidentifikovateľné lietajúce objekty by sa mali podrobnejšie študovať. Ako priznáva, médiá tento problém často bagatelizujú. "Nanešťastie je téma o UFO kontaminovaná falošnými informáciami, bez akejkoľvek spojitosti s realitou, ktoré médiám sprostredkujú nekvalifikovaní ľudia. Jedna z najmarkantnejších leteckých udalostí sa stala v roku 1988. Vtedy sa dokázalo, že neidentifikovateľné lietajúce objekty môžu pre letecké operácie predstavovať nebezpečenstvo. Pilot Boeingu 737 pristával na dráhe letiska v Puerto Montt, keď sa pred ním náhle objavilo veľké biele svetlo obkolesené modrou a zelenou," spomínal Bravo. Ako dodal, pilot sa svetlu snažil vyhnúť prudkou zmenou smeru, čím ohrozil cestujúcich.

V skupine je aj iránsky bojový pilot Parviz Jafari, ktorý sa údajne na UFO v roku 1976 nad Teheránom pokúsil zo svojej stíhačky strieľať. "Objekt blikal na červeno, zeleno, oranžovo a modro," spresnil. Keď sa však priblížil, zbrane i vysielačka zlyhali. Niekdajší kapitán Air France, Jean-Charles Duboc v roku 1994 so svojou posádkou videl neďaleko Paríža "obrovský lietajúci disk" s priemerom asi tristo metrov, ktorý nezachytil ani radar. "Odrazu začal miznúť a do 10 až 20 sekúnd bol už úplne neviditeľný," uviedol.

Bývalý predstaviteľ Federálnej leteckej správy (FAA) John Callahan vyhlásil, že vládne agentúry bránia všetkým snahám o pátranie po UFO. "Postoj FAA je asi takýto: 'Kto verí v UFO?' Ak sa však opýtate človeka zo CIA: 'Čo myslíte, čo to bolo?' Zaručene vám odpovie: 'UFO," uviedol Callahan. Keď sa svojho známeho zo CIA údajne opýtal, prečo vláda nehovorí Američanom nič o UFO, odpovedal mu: "V žiadnom prípade, ak by sme to Americkej verejnosti povedali, začali by panikáriť".

Neuveriteľné VIDEO z Mesiaca: NASA roky tajila pravdu! >>

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Medzi Stupavou a Lozornom došlo k zrážke neosvetleného chodca a auta.
Dráma pri Stupave! Turista tancoval na ceste, takmer zaplatil životom: Zrazilo ho auto
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Vodič jazdil po diaľnici rýchlo, opitý, bez dokladov a v čase zákazu
Foto
Absolútna nezodpovednosť: Jazdil po diaľnici ožratý a bez dokladov! Tam to však neskončilo
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?