Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.11.2007 08:20 | Prominenti

Porote sa prvýkrát páčil Konrádov spev

Porote sa prvýkrát páčil Konrádov spev
BRATISLAVA - Slávnostný a zároveň vzdelávací charakter malo nedeľňajšie orchestrálne kolo. K zážitku z finálovej atmosféry pribudol navyše i kultúrny rozmer, keď šesticu „superstáristov“ sprevádzali členovia orchestra Slovenského národného divadla.

Tí vytlačili výskajúcich fanúšikov z priestorov pod pódiom a umocnili celkový dojem z piateho finálového večera. V ňom okrem podarených speváckych výkonov excelovali aj moderátori Adela s Pycom, keď pri svojich spoločných vstupoch pravidelne poskytli lekcie slušného správania. Fakt, že tohtoroční finalisti vstúpili zároveň do vôd šoubiznisu, podtrhujú aj vyjadrenia známych slovenských osobností na ich doterajšie účinkovanie v súťaži.

Večerný program, ktorý bol slávnostnejší ako obvykle, odštartovalo dueto v podaní Róberta Šimka a Marcela Berkyho s pesničkou Loď do neznáma. Netradičné spojenie spevákov s úplne odlišným hudobným zameraním dopadlo podľa poroty dobre, podobne, ako to bolo u Ivany Kováčovej. So skladbou Hero od Mariah Carey podľa Paľa Haberu nastúpila ako diva, ale potom z nej bolo opäť plaché dievčatko.

Svoju reputáciu si chcel zlepšiť Martin Konrád a to hneď s hitom od Aerosmith I don’t want to miss a thing, ktorým príjemne prekvapil nielen porotu, ale určite aj sám seba. Hoci Paľo Habera sa chvíľu bál, že sa v tom orchestri stratí, „ako poľský turista v Tatrách.“ Viac ako inokedy si porotcovia podali Vieru Berkyovú, ktorá sa určite chcela blysnúť aj svojou češtinou, keď zaspievala Lásko má, já stůňu od Heleny Vondráčkovej. Laco Lučenič jej vytkol občasný výraz tváre, ktorý prirovnal k tomu, „akoby sedela na kombajne“ a pre Paľa Haberu bola príliš strnulá.

V ďalšom duete sa predviedli dvaja 15-roční – Dominika Mirgová a Martin Konrád. Na túto dvojicu si porotcovia neodpustili pár poznámok a tak kým ich Laco Lučenič prirovnal „k princeznej a záhradníkovi“, Haberovi pripadali „ako Bonnie a Clyde“. Rozdielne pohľady mali však na ich výkony. Dare Rolins sa prekvapujúco pozdával viac Martin, pričom Paľo Habera zažil pri Dominike po prvý raz zimomriavky.

Celkovo si finalisti od Haberu veľa kritiky neodniesli, čo si porotca vysvetľuje tým, že mal asi dobrý deň. Podobne to bolo aj pri individuálnych vystúpeniach Marcela Berkyho a Dominiky Mirgovej. Povesti tvrdého rockera neostal nič dlžný Róbert Šimko a Unforgiven od Metallicy odpálil perfektne. Sentimentálnu atmosféru tohto galavečera vytvorenú pomalými skladbami a skvelo hrajúcim orchestrom nerozdýchala najmä Viera Berkyová, ktorej po duete s Ivanou Kováčovou vyhŕkli slzy dojatia. Pokrstila tak kolo, po ktorom z pôvodných desiatich finalistov ostane už len polovica.

V SuperStar ostali zhodne traja speváci a speváčky a či hlasovanie divákov vyradí zo súťaže jedného z chlapcov alebo rozloží zostavu Haberovych „troch malých pív“, sa dozvieme v pondelok. var div = document.getElementById('div_2'); var a = div.getElementsByTagName('A'); a[1].onclick = function() { return false }; var imgs = div.getElementsByTagName('IMG'); for (i = 0; i < imgs.length; i++) { imgs[i].oncontextmenu = function() { return false }; imgs[i].galleryimg = 'no'; }

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz