Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.11.2007 19:55 | Šport | Hokej

Žilina prehrala s Kežmarkom, Trenčín porazil Nitru

Žilina prehrala s Kežmarkom, Trenčín porazil Nitru
V 26. kole Slovnaft extraligy sa nedarilo Žilinčanom, ktorí podľahli hokejistom MHK Kežmarok 1:2.

MsHK Žilina - SkiPark MHK Kežmarok 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) Góly: 34. Kudrna (Jánoš) - 22. Škovira (S. Pavličko, Sadiki), 44. Šechný (Slaninák) Vylúčení: 4:7 na 2 min, navyše: L. Havel (Žilina) na 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Halecký - Grečko, Gašparík, 2600 divákov

Zostavy:
Žilina: Ottosson - D. Kusovský, Pulpán, Kučný, T. Volek, Kudrna, Juraj Liška, Krčula, Priechodský - Paroulek, R. Stantien, V. Baláž - L. Havel, R. Tvrdoň, Jánoš - Krajči, P. Sivák, Kontšek - Drábek, Sikorčin, Škvaridlo
Kežmarok: Klempa - Strapko, Gábriš, Petrina, Brincko, Sadiki, Hrubý - Gajdoš, Šechný, Drotár - Frank, M. Palovčík, Slaninák - Škovira, S. Pavličko, B. Ihnačák - Lemešáni, Fedor, Klein

Žilinčania pod tlakom toho, že musia v tomto zápase zvíťaziť, začali útočnejšie. Prvé príležitosti v úvodných desiatich minútach mali Sikorčin a Jánoš. Domáci mohli skórovať aj pri dvoch následných vylúčeniach, ale stav sa nemenil. Boli to hostia z Kežmarku, ktorí pri vylúčení domáceho kapitána Kontšeka po rýchlej akcii v úvode druhej tretiny vsietili Škovirom prvý gól - 0:1. Od 32. min hrali Žilinčania v početnej výhode piatich proti trom. Hra sa im dlho nedarila, ale 13 sekúnd pred koncom Kudrna od modrej prestrelil Klempu - 1:1. V 35. min pri vylúčení hosťujúceho Škoviru mohli domáci zaznamenať druhý gól, ale obidve žŕdky zachránili hosťujúceho gólmana.

V úvode poslednej tretiny sa hral priemerný hokej, čo hostia zásluhou Šechného využili na vsietenie druhého a ako sa neskôr ukázalo aj rozhodujúceho gólu. Domáci mali opäť niekoľkominútovú príležitosť početnej výhody piatich proti trom, ale ani to nevyužili. V 59. min sa Jánoš vrátil z trestnej lavice, po samostatnom nájazde vystrelil, ale Klempa bol pozorný. V nervóznom závere sa už stav nezmenil.

Hlasy:
Vladimír Hiadlovský (tréner Žiliny): "Diváci videli dobrý hokej. Naši hráči bojovali, ale nepremenili šance. Taký je však hokej, nedá sa nič robiť."
Ján Vodila (asistent trénera Kežmarku): "Do Žiliny sme išli s vedomím, že domáci musia bodovať. Tomu sme podriadili systém hry. Udržali sme nápor v prvých desiatich minútach a potom bolo stretnutie už vyrovnané. Po vyrovnaní na 1:1 sme kontrovali a dali víťazný gól. Za predvedený výkon hráčom ďakujem."

MHk 32 Liptovský Mikuláš - MHC Martin 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) Góly: 26. M. Droppa (Kriška, Richard Huna) - 13. L. Říha (Vantroba, Klepáč), 36. L. Říha (M. Beran)
Vylúčení: 5:8 na 2 min, navyše: Važan (Martin) 5+DKZ (hra vysokou hokejkou), presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Pavlovič - Tvrdoň, Orolin, 1075 divákov

Zostavy:
L. Mikuláš: J. Laco - M. Grman, Petran, Rúfus, Jelínek, M. Droppa, D. Rehák, Kadlubiak - Kriška, Kuric, Richard Huna - Lelkeš, Marek Hovorka Pohanka - Blaščík, Holečko, F. Zúbek - Pupák, Bulík, Oravec
Martin: Lakosil - Kolba, Klepáč, Vantroba, Hriňa, B. Majeský, I. Ďatelinka, Hemár - L. Říha, M. Beran, Trokan - Podstavek, Koložváry, Važan - Džerinš, Macho, Markovič - Pokrivčák, J. Mihálik, Mahdalík

V úvodnej 10-minútovke sa nestalo nič podstatné. Následne dostali hostia ideálnu možnosť na otvorenie skóre. Dvojnásobnú presilovku využil Říha, keď si jeho krížne nahodenie zrazil za chrbát domáci gólman Laco - 0:1. Martinskí hokejisti mali navrch, ich útočné akcie boli oveľa nebezpečnejšie. V 26. min však už bolo vyrovnané. Početnú prevahu zužitkoval tvrdou strelou spomedzi kruhov M. Droppa. Hostí dostal aj druhýkrát do vedenia vo vynikajúcej forme hrajúci český legionár Říha. V 36. min ho našiel nakorčuľovaného v oslabení Beran a Říha vyškolil domáceho obrancu Droppu aj brankára Laca - 1:2. Vzapätí sa naskytla výhodná príležitosť na opätovné vyrovnanie Liptákom, no v presilovke piatich proti trom prakticky nevyrušili Lakosila z pokoja. V polovici záverečného dejstva mohol Říha po nádhernej individuálnej akcii zavŕšiť hetrik, ale v rozhodujúcej chvíli nevystrelil. Liptáci mohli dohnať náskok súpera v dlhej päťminútovej presilovke, keď Važan atakoval vysokou hokejkou Pupáka. Martinský gólman Lakosil však už nemusel až do konca riešiť vážnejšiu situáciu, preto sa tri body zaslúžene sťahovali dolu Váhom do Turca.

Hlasy: Ján Majdek (tréner Liptovského Mikuláša): "Môžem iba úprimne pogratulovať hosťom k plnému bodovému zisku. Naši hráči nedokázali streliť viac ako jeden gól ani v dlhých presilovkách, Martinčania ich v pohode prežili. My sme sa prakticky na nič nezmohli."
Marián Brúsil (asistent trénera Martina): "Vedeli sme, že Liptáci doma dobre korčuľujú a bránia. Prvá tretina bola jasne v našej réžii, vytvorili sme si tlak a šance. Od druhej časti Mikuláš pridal, agresívnejšie napádal, z čoho rezultovali naše chyby a oslabenia. V týchto situáciách sme sa ubránili, preto je naše víťazstvo zaslúžené."
HK Aquacity ŠKP Poprad - HKm Zvolen 4:1 (0:1, 1:0, 3:0) Góly: 22. Halaj (Buc), 45. Dora (A. Kroták), 55. Bambúch (Marcel Haščák), 55. Martin Segľa (Marek Haščák, A. Kroták) - 4. J. Čierny (Klouda, J. Kopecký)
Vylúčení: 7:6 na 2 min, navyše: Dora (Poprad) 10 min za narazenie zozadu, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Mihajlo, Gajan, 1515 divákov

Zostavy:
Poprad: Šimonovič - Kasík, Michal Segľa, Dora, Fabian, Bambúch, Korenko, Turoň, P. Bakoš - A. Kroták, Jarolín, Jasovský - V. Král, Halaj, Buc - Marcel Haščák, E. Piatak, Martin Segľa - J. Marcinko, Jabrocký, Lapšanský
Zvolen: V. Hudáček - Štork, Babka, L. Čierny, Juraško, P. Frühauf, Dlouhý, Cebák - Cibuľa, F. Turek, Krayzel - J. Kopecký, Klouda, Kubenko - Paciga, Lipiansky, J. Čierny - Macejka, L. Jurík, Dubec

Už v úvode posadili domáci Zvolen na koňa, keď sa nechali vylúčiť a súper trestal gólom J. Čierneho. Poprad mal možnosť vyrovnať, ale Král mieril v 8. min z bezprostrednej blízkosti len do Hudáčka a gól nedal ani unikajúci Haščák. "Kamzíci" mali najväčšiu príležitosť na vyrovnanie v 14. min, keď Kroták nabil Jasovskému, ale ten ani po krásnej akcii jeden na jedného neprekonal výborného Hudáčka. Hostia mohli zvýšiť svoje vedenie, Macejka však v dobrej pozícii mieril len do pripraveného Šimonoviča.

Druhú tretinu otvorila šanca Kubenka, ten nepokrytý pred Šimonovičom neuspel. A tak platilo nedáš-dostaneš a hneď z následnej akcie skóroval Halaj. Zvolenčania mali ideálnu možnosť vyrovnať v 50-sekundovej presilovke o dvoch hráčov, no Poprad miestami až drvivému tlaku odolal. Hostia v týchto chvíľach dominovali a gól doslova visel vo vzduchu. Skvelý Šimonovič však pochytal aj nemožné.

Tretiu tretinu začali ofenzívnejšie domáci, ale šance Halaja a Krála ostali nevyužité. Aj Podtatranci mali v stretnutí výhodu presilovej hry o dvoch mužov, na rozdiel od hostí ju ale využili - obranca Dora v 45. min vymietol šibenicu Hudáčkovej bránky. Ďaľší priebeh dobrého zápasu bol už rozkúskovaný viacerými vylúčeniami. Mužstvo Zvolena sa snažilo s nepriaznivým výsledkom niečo urobiť, no hostia nevyužili ani tie najvyloženejšie príležitosti.

Popradčania trestali, v priebehu 17 sekúnd v 55. min sa radovali Bambúch aj Martin Segľa a bolo výsledkovo "vymaľované". Zvolen nevyhral s Popradom ani na tretí pokus.

Hlasy:
Ladislav Svozil (tréner Zvolena): "Výsledok je pre nás krutý, pretože obojstranne to bolo výborné stretnutie. Veľa sa korčulovalo, bolo veľa osobných súbojov. Vedeli sme, že práve takto Poprad hrá, že je dôrazný a nedá nám veľa priestoru. Zápas sa zlomil pri presilovkách 5 na 3, keď domáci dali gól, zatiaľ čo my nie. Neboli sme horším mužstvom, ale hokej sa hrá na góly."
František Hossa (tréner Popradu): "Môjmu mužstvu musím za víťazstvo poďakovať, keďže to bolo veľmi náročné stretnutie. Zvolen je kvalitný tím, ktorý ma fyzicky dobre pripravených hráčov. Sú neskutočne veľkí a dôrazní pri osobných súbojoch. Nás to stálo veľa síl, ale som rád, že sme to zvládli. V tretej tretine sa rozhodovalo v presilovkách a my sme v nich boli úspešnejší."
HK Ardo Nitra - Dukla Trenčín 3:4 po predĺž. (2:3, 0:0, 1:0 - 0:1) Góly: 4. M. Štefanka (Vozdecký, Gálik), 6. Kmeč (Ľ. Kolník), 57. R. Lukas (T. Chrenko) - 11. Kollár (Radulay), 19. Kollár (V. Kútny), 19. Marek Haščák (Pardavý), 65. V. Nemec (Malinský, Čacho)
Vylúčení: 3:7 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ország - J. Junek, Mullner, 2448 divákov

Zostavy:
Nitra: Konrád (21. Mastič) - T. Sedlák, R. Lukas, Jass, Šimka, Vojta, Halász - Ľ. Kolník, Gašpar (6. Valach), Dornič - Berzinš, T. Chrenko, Kmeč - Vozdecký, M. Štefanka, Gálik - H. Ručkay, J. Ručkay, G. Saliji
Trenčín: V. Kováč (6. Hála) - Homer, Křetinský, Fatyka, P. Mikuš, Malinský, Bobček, Osina - Čacho, Marek Haščák, Pardavý - S. Saliji, Kóňa, V. Nemec - Radulay, Trochta, V. Kútny - Kubrický, Kollár, Ružička

Uplynuli presne 3 minúty a 33 sekúnd od začiatku zápasu, keď sa po skvelej prihrávke Vozdeckého spoza bránky a presnej strele Štefanku prvýkrát rozvlnila sieť za trenčianskym brankárom Kováčom. O ďalšiu minútu a 36 sekúnd sa tešili domáci opäť, hoci navrátilec Kmeč zle trafil puk, no ten na prekvapenie všetkých prekĺzol Kováčovi pomedzi betóny do bránky - 2:0. Vzapätí sa do trenčianskej bránky postavil Hála. Hostia sa v ďalších minútach zmobilizovali a v 11. min strela exNitrana Kollára spoza ľavého kruhu skončila v sieti. Ten istý hráč predviedol svoje strelecké umenie aj v 19. min, keď zblízka vyrovnal a Trenčanom stačilo vzapätí iba 20 sekúnd na to aby sa Haščákom po prihrávke Pardavého spoza bránky dostali do vedenia - 2:3.

Od začiatku druhej časti hry sa postavil do nitrianskej bránky Mastič a hneď v prvej minúte sa po "bombe" Pardavého rozozvučala za jeho chrbtom horná žŕdka. V ďalšom priebehu domáci pridali na dôraze a Trenčania sa z ich tlaku dokázali vymaniť až v závere tretiny. V tretej časti hrali hostia iba to, čo potrebovali a udržiavali pre nich priaznivý stav. Tri minúty pred koncom však prišiel vyrovnávajúci gól, keď rakúsky legionár Lukas tvrdou strelou od modrej využil presilovku štyroch proti trom - 3:3. Rozhodnutie prišlo v predĺžení, ked v 65. min hosťujúci Nemec sklepol do Mastičovej bránky nahodený puk. Trenčín tak pretrhol sériu troch prehier.

Hlasy:
Rostislav Vlach (tréner Nitry): "Zápas bol vyrovnaný, začali sme veľmi dobre, ale desaťminútový výpadok znamenal stratu dvojgólového náskoku. Potom sa hra vyrovnala a v závere to už bolo o štastí, ktoré sme však dnes opäť nemali."
Antonín Stavjaňa (tréner Trenčína): "Hráčom sme pred zápasom vštepovali, že iba bojovnosťou a srdcom môžu Nitru zdolať. Neskôr sa k tomu pridalo aj hokejové umenie. V predĺžení už boli oba tímy unavené a šťastie sa priklonilo na našu stranu."
Slovan Bratislava - HC Košice 3:4 po predĺž. (2:2, 0:0, 1:1 - 0:1) Góly: 3. Sersen (Kapuš, Kropáč), 6. Lažo (Hreus, Uram), 53. J. Kováčik (Lažo) - 16. I. Droppa (Weissmann, S. Gron), 20. P. Bartoš (I. Droppa, Juraj Faith), 42. I. Droppa (Špilár, P. Bartoš), 63. Juraj Faith (P. Bartoš)
Vylúčení: 8:6 na 2 min, navyše: Kropáč na 10 min za nešportové správanie - M. Bartánus na 5 min + DKZ za podrazenie a zranenie protihráča, presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - M. Novák, Mašík, 7010 divákov

Zostavy:
Slovan: Hovi - Pavlas, Hruška, J. Kováčik, Srdínko, Devečka, Sersen, Huba - Kuľha, Hujsa, Uram - Lažo, Hreus, Döme - Kropáč, Kapuš, Ľ. Pištek - Gráčik, Baček, Kokavec
Košice: Lipovský - I. Droppa, Jendek, Mocek, Javín, Kledrowetz, Špelda, - Weissmann, Kmiť, S. Gron - Špilár, Juraj Faith, P. Bartoš - M. Šimurda, Pleva, Rudolf Huna - Miklík, Michal Lukáč, M. Bartánus

Slovan začal šláger 26. kola veľmi dobre, keď už v 3. min využil prvú presilovú hru sekundu pred návratom Faitha na ľad strelou od modrej obranca Sersen. V 6. min bolo už 2:0, keď opäť v početnej výhode Lažo po peknej spolupráci Urama s Hreusom nedal Lipovskému šancu. Košičania boli nebezpeční tiež najmä v presilových hrách, v 15. min poslal hlavný arbiter na trestnú lavicu naraz dvoch domácich, čo hostia využili. Droppa sa dostal k pukuosamotený medzi kruhmi a Hovi nemal na jeho strelu nárok. Dvadsaťštyri sekúnd pred koncom prvej časti vyrovnal po ustupovaní domácich bekov Bartoš.

Vstup do druhej tretiny vyšiel lepšie Košičanom, ale postupne sa prebudili aj "belasí". V 26. min mal Uram výhodu trestného strieľania, no zoči-voči Lipovskému zaváhal. O minútu neskôr si prvý útok Slovana vytvoril obrovský tlak i dve príležitosti, ale opäť bez úspechu. V 30. min trafil Hruška v presilovke iba žŕdku a o štyri minúty neskôr ho s prispením domácich obrancov napodobnil aj jeden z košických hráčov. V 36. min odišiel z ľadu v bolestiach Uram, no Slovan 5-minútovú presilovku nevyužil.

Naopak v úvode tretej 20-minútovky početnú výhodu zužitkoval Droppa - 2:3. Slovan sa síce snažil, no kombinácie mu veľmi nevychádzali. Vyrovnal až v 53. min, keď pri početnej výhode zužitkoval Kováčik krížnu prihrávku Laža cez celé pásmo - 3:3. Dve a pol minúty pred koncom trafil z ničoho-nič Baček spojnicu žŕdiek. Napokon sa rozhodlo až v predĺžení, v ktorom v 63. min Faith prestrelil Hoviho a ukončil tak jedenásťzápasovú sériu výhier domácich.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska