Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.11.2007 20:04 | Šport | Hokej

Zvolen vyhral nad Žilinou, v Martine začali neskôr pre haváriu rozhodcov

Zvolen vyhral nad Žilinou, v Martine začali neskôr pre haváriu rozhodcov
BRATISLAVA - Stretnutie 27. kola hokejovej Slovnaft extraligy v Martine, kde v piatok privítali Poprad, sa začalo s polhodinovým oneskorením. Dôvod meškania vysvetlil novinárom inštruktor zápasu Vladimír Kontšek.

"Auto Škoda Octavia hlavného rozhodcu Petra Országa, ktorý viezol na zápas svojich kolegov Korbu a Smreka, uviazlo v reťazovej automobilovej nehode pri obci Rojkov, približne 25 km od Martina. Našťastie nikomu z účastníkov havárie sa nič nestalo, Országovo auto je však totálne rozbité. Nedalo sa prísť skôr, lebo kým policajti všetko spísali a preverili, bolo nutné počkať," povedal Kontšek.

SkiPark MHK Kežmarok - Slovan Bratislava 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)Góly: 33. Škovira (S. Pavličko) - 20. Kuľha (Kapuš, Pavlas), 55. Döme (Hreus, Lažo)
Vylúčení: 6:9 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Minář (ČR) - Gajan, Valach, 2200 divákov

Zostavy:
Kežmarok:
Klempa - Strapko, Gábriš, Petrina, Brincko, Sadiki, Hrubý, Kall, Bednár - Gajdoš, Šechný, Drotár - Frank, M. Palovčík, Slaninák - Škovira, S. Pavličko, B. Ihnačák - Lemešáni, Fedor, Klein
Slovan: Hovi - Pavlas, Hruška, J. Kováčik, Srdínko, Devečka, Sersen, Bohunický, Huba - Kuľha, Kapuš, Hujsa - Lažo, Hreus, Döme - Kropáč, Baček, Ľ. Pištek - Gráčik, Kokavec

Vo vyrovnanom úvode stretnutia mali prvú príležitosť hostia, nebezpečnú strelu Kapuša však Klempa vyrazil. Domáci gólman bol úspešný aj v 11. min, keď si poradil s nájazdom Hujsu. Na druhej strane Hovi zlikvidoval Drotárov pokus. V 13. min spálil obrovskú príležitosť Döme, ktorý obišiel Klempu, no svojmu brankárovi pomohol Sadiki. Hostia sa dočkali až v záverečnej minúte prvej tretiny, Kapušovu strelu dorazil Kuľha. V 28. min mohol v presilovke vyrovnať Drotár, no nedokázal do bránky usmerniť Šechného prihrávku.

Domáci sa odmeny za zvýšenú aktivitu dočkali v 33. min, keď Škovira obišiel dvoch protihráčov, položil si Hoviho a zasunul do prázdnej bránky - 1:1. V úvode záverečnej časti hry hrali Bratislavčania presilovku, no bez úspechu. Na druhej strane nevyužil ani svoju štvrtú veľkú príležitosť Drotár a Hovi čaroval pri Slaninákovej dorážke, keď rybičkou zabránil istému gólu.

Streleckú nemohúcnosť Kežmarčanov potrestal Döme, keď zachytil zlé vyhodenie - 1:2. A pretože v záverečnej minúte Drotár podčiarkol svoj nešťastný deň piatykrát, body si spod Tatier odváža Slovan.



HKm Zvolen - MsHK Žilina 4:2 (1:1, 3:1, 0:0) Góly: 17. Lipiansky (J. Čierny), 23. Lipiansky (P. Frühauf), 37. J. Čierny (Dlouhý, Lipiansky), 40. J. Čierny (L. Čierny, Klouda) - 12. P. Sivák (Jánoš), 32. Kusovský (Jánoš)
Vylúčení: 8:9 na 2 min, presilovky: 2:2 , oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - R. Vojtek, Mášik, 1962 divákov

Zostavy:
Zvolen: V. Hudáček - Štork, Babka, L. Čierny, Juraško, Dlouhý, P. Frühauf, Cebák - Cibuľa, F. Turek, Krayzel - J. Kopecký, Klouda, Kubenko - J. Čierny, Lipiansky, Paciga - Dubec, L. Jurík, Macejka
Žilina: M. Laco - Kučný, D. Kusovský, Krčula, Pulpán, Juraj Liška, Kudrna, Priechodský, T. Volek - V. Baláž, R. Stantien, Paroulek - L. Havel, P. Sivák, Jánoš - Krajči, R. Tvrdoň, Kontšek - Drábek, Fadrný, Škvaridlo

Zvolen začal od úvodu tlakom, no pred Lacom si výrazné gólové šance nevypracoval. Už tradične na domácom ľade prehrával, keďže v 12. min hostia využili presilovku. Sivák prešiel po pravej strane cez Cibuľu a strelou po ľade pomedzi Hudáčkové betóny otvoril skóre. Domáci odpovedali až v 17. min taktiež z presilovky. Dostali sa do rozhodenej obrany a J. Čierny mieril na Laca, ktorý puk nezachytil a pri žrdi sa presadil Lipiansky.

V druhej tretine Zvolenčania dominovali. Do vedenia sa dostali v 23. min - v presilovke Frühauf strieľal od modrej, Laco opäť puk iba vyrazil a pri žrdi sa na dvakrát presadil zasa Lipiansky. Domáci tlačili a hlavne štvrtý útok Zvolena poriadne zamestnával brankára Žiliny. V 27. min sa však pred ním nepresadili v dobrých príležitostiach Macejka a Cebák. V 32. min hostia ťažili z presilovky, L. Čierny zle vyhodil puk od mantinelu a Kusovský z medzikružia tvrdou strelou prekonal Hudáčka. Domáci odpovedali v 37. min, znovu sa presadil tretí útok. Dlouhého prihrávku zužitkoval zblízka úplne voľný J. Čierny. Gól do kabíny dali domáci štyri sekundy pred klaksónom - od modrej strieľal J. Čierny, Laco puk opäť iba vyrazil a tentoraz sa presadil druhýkrát J. Čierny.

V tretej tretine takmer 2000 divákov gól nevidelo, Zvolenčania mali viac z hry a hlavne Lipiansky sa mohol tešiť z hetriku, no v 46. min sa nepresadil v dvoch vyložených gólových príležitostiach. Hostia, ktorý nastúpili s novým realizačným tímom, dokázali Hudáčka vystrašiť iba v 53. min, keď Kudrna namieril do žrde. V závere ho napodobnil Kopecký, ktorý taktiež opečiatkoval konštrukciu bránky.



MHC Martin - HK Aquacity ŠKP Poprad 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)Gól: 50. Dzerins. Rozhodovali: Ország - Smrek, M. Korba, vylúčení: 8:6, navyše: Buc (Poprad) 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, striedania: od 21. min za Poprad navyše Marcinko a Ficko, 3200 divákov.

Stretnutie sa začalo s 28-minútovým oneskorením. Rozhodca Ország vyšiel síce z havárie viacerých áut pri Rojkove síce s poriadne nabúraným vozidlom, ale trojici rozhodcov sa našťastie nič nestalo. Na martinský zimný štadión ich doviezol po vyšetrení havárie políciou inštruktor zápasu Vladimír Kontšek. V zápase štvrtého a s tretím to bol potom neľútosný boj o každý puk. Raz mali navrch domáci hokejisti, raz hostia.

Obe mužstvá mali skvelých brankárov Lakosila a Šimonoviča, ktorí boli najväčšími hráčmi na ľade. Dlho to vyzeralo na bezgólovú remízu v riadnom hracom čase.

V 50. min však Macho perfektne prihral Dzerinsovi, ten si nakorčuľoval do útočnej tretiny, vytiahol z bránky Šimonoviča a rozhodol o tesnom víťazstve domácich, ktorí tak odplatili hosťom predchádzajúcu prehru spod Tatier rovnakým výsledkom. Martinský brankár Lakosil si piatykrát v sezóne udržal čisté konto.



HC Košice - HK 36 Skalica 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)Góly: 29. Michel Miklík (Ščurko, Michal Lukáč), 44. P. Bartoš (Špilár, Juraj Faith), 60. Rudolf Huna (Michel Miklík) - 32. Liščák (M. Ivičič, Kocák)
Vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - Brath, M. Novák, 7226 divákov

Zostavy:
Košice: Lipovský - I. Droppa, Jendek, Mocek, Javín, Kledrowetz, Špelda - Weissmann, S. Gron, M. Bartánus - Špilár, Juraj Faith, P. Bartoš - M. Šimurda, Pleva, Rudolf Huna - Michel Miklík, Michal Lukáč, Ščurko
Skalica: Rybár - V. Vlk, Gründling, M. Ivičič, Gula, Škadra, Šille, Klučár, Škápik - Pálffy, J. Mikúš, R. Hartmann - Kocák, R. Školiak, Liščák - T. Višňovský, D. Pašek, Šátek - F. Novák, Hollý, Malík

Vyše 7000 divákov v Steel Aréne privítalo Skalicu piskotom, ale jej hviezdu Žigmunda Pálffyho potleskom. Už v 3. min sa pred Rybárom ocitol úplne osamotený Šimurda, ktorý však trafil len betón skalického brankára. Obrovskú šancu potom spálil Faith a hneď nato aj Špilár, ktorý si o pár sekúnd vylámal zuby na Rybárovi zasa. Lipovský musel zasahovať po Mikúšovej tvrdej strele spoza hráča. Skalica mala možnosť ujať sa vedenia počas viac ako minútovej presilovky piatich proti trom, ale až na Pálffyho pokus, ktorý domáci brankár vyrazil, nevymyslela nič. Košičan Ščurko v 11. min zblízka nepretlačil puk za Rybárov chrbát a Školiak to na opačnej strane namieril do Lipovského betónov.

Stopercentnú šancu mal v 17. min v oslabení Pálffy, ale jeho sólo skončilo na Lipovskom. Pri vylúčení Pašeka to dvakrát skúšal bombou Droppa, no zakaždým len zaduneli Rybárove betóny. Tento obranca sa nepresadil ani strelou švihom, keď pohotovo zasahoval dobre postavený brankár hostí. Prvý gól padol v polovici zápasu, v 29. min nabil Ščurko Miklíkovi a ten z prvej rozvlnil sieť. Domáci sa z vedenia dlho netešili, lebo už v 32. min pri vylúčení Bartoša nepokrytý Liščák zblízka vyrovnal.

Droppov a Plevov pokus pri presilovke potom Rybára neprekvapili. To, čo nevyšlo Kledrowtzovi ani na dvakrát pri presilovke, sa podarilo Bartošovi. Kapitán HC bol na konci biliardovej akcie druhého košického útoku. Poistku mohol pridať Jendek, jeho ranu Rybár reflexívne vyrazil. V polovici tretej tretiny sa pred Lipovského natlačil Pálffy, ale jeho zakončenie letelo tesne vedľa.

V nájazde pri oslabení v 50. min sa ocitol Huna, ale na razantnejšie zakončenie mu chýbala rýchlosť. Akcii na jeden dotyk so zakončením Bartoša v 54. min chýbala len gólová koncovka. V 59. min z dvoch metrov nepretlačil puk za Lipovského Kocák. Domáce víťazstvo pečatil 16 sekúnd pred koncom pri powerplay Skalice do prázdnej bránky Huna.



MHC Martin - HK Aquacity ŠKP Poprad 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)Gól: 50. Džerinš (Macho)
Vylúčení: 8:6 na 2 min, navyše: 2. Buc (Poprad) 5+DKZ za napadnutie protihráča, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ország - M. Korba, Smrek, 3200 divákov

Zostavy:
Martin:
Lakosil - Klepáč, Kolba, Vantroba, Hriňa, B. Majeský, I. Ďatelinka, Thémar - Török, M. Beran, L. Říha - Podstavek, Koložváry, Važan - Džerinš, Macho, Markovič - Trokan, J. Mihálik, Mahdalík
Poprad: Šimonovič - Michal Segľa, Kasík, Dora, Fabian, Bambúch, Korenko, od 21. Turoň, P. Bakoš - Jasovský, A. Kroták, Jarolín - Jabrocký, Halaj, Buc - Marcel Haščák, E. Piatak, Martin Segľa - od 10. min Lapšanský, od 21. J. Marcinko, Ficko

Polhodinové meškanie rozhodcov asi psychicky nezvládol Buc, ktorý už v 75. sekunde zápasu hrubo fauloval Hriňu a dostal trest na 5 minút plus do konca zápasu, pričom zranený Hriňa sa už na ľade neobjavil. Martin však päťminútovú výhodu o jedného hráča trestuhodne premrhal. Ani v ďalšom priebehu prvej tretiny domáci nevyzreli na hostí, ktorí aktívnou hrou držali súpera na dištanc. Obaja brankári boli ozdobami stretnutia a tak útočníci mali opäť horšiu pozíciu. V 15. min mal Jarolín na hokejke vedúci gól, no Lakosil bol na mieste. V 28. min sa Trokan rútil sám na Šimonoviča, ktorý jeho úmysel zneškodnil. O minútu neskôr vystrelil Török a hosťujúceho brankára zachránila žŕdka. V 32. min ušiel Džerinš, ale Šimonovič mal zašité betóny. Keďže v 39. min nevyšla Říhovi ani individuálna akcia, stále sa čakalo na vedúci gól.

Ten nepadol ani na začiatku tretej tretiny, keď veľké šance Marcinka a Halaja zneškodnil výborný Lakosil. To Popradčanov mrzelo o to viac, že strelecké začarovanie odkliali domáci. Skóre otvoril v 50. min Džerinš, čím svoj tím posadil na koňa. Poprad v záverečných minútach stavil všetko na jednu kartu s úmyslom vyrovnať, martinská obrana na čele s Lakosilom však odolala. Hostia s výsledkom už nič neurobili ani počas 20-sekundovej powerplay a tak si Lakosil pripísal piate čisté konto v tejto sezóne.



HK Ardo Nitra - SR 20 5:1 (3:0, 0:1, 2:0) Góly: 2. H. Ručkay, 12. Lukas, 20. Berzinš, 41. Štefanka, 50. T. Chrenko - 29. Čaládi. Rozhodovali: Kubuš - Galamboš, Horínek, vylúčení: 9:6, navyše Jass (Nitra) 5+DKZ za narazenie na mantinel, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, striedania: od 41. Špila (Nitra), 2550 divákov.

Zostavy:
Nitra:
Mastič - R. Lukas, T. Sedlák, Šimka, Jass, Halász, Vojta - Dornič, Berzinš, Ľ. Kolník - Kmeč, T. Chrenko, H. Ručkay - Gálik, M. Štefanka, Valach - G. Saliji, M. Chrenko, J. Ručkay
HK VSR SR 20: Hiadlovský - M. Bališ, Beňa, Kozák, J. Mikuš, Krajčík, Ďaloga - Čaládi, Marek Slovák, Suja - Konečný, Češík, Havlíček - M. Jurík, O. Ďuriš, R. Smotrila - Molnár, O. Rusnák, Mertel

Nitra sa dostala prvýkrát do útočného pásma v druhej minúte a hneď bol z toho gól. Henricha Ručkaya našiel pred odkrytou bránou ukážkovo Tomáš Chrenko - 1:0. V prvej tretine sa však hral nezáživný hokej a vzruch priniesla až 12. minúta, kedy Lukas cez húštinu tiel v presilovke nahodil puk na bránu a ten sa prešmykol Hiadlovskému medzi betóny.

Gól do šatne pridal v 20. minúte Berzinš po peknej samostatnej akcii. Preštrikoval sa cez modrú čiaru, ocitol sa sám pred gólmanom dvadsiatky, ktorého si vychutnal efektným blafákom.

Priemerný hokej sa hral aj v druhej dvadsaťminútovke. Jediný gól v tejto časti hry strelil v 29. minúte v početnej výhode medzi Mastičove betóny nitriansky odchovanec Čaládi. Tretia časť zápasu patrila jednoznačne domácim. Už v 41. minúte Štefanka zvýšil na 4:1 v presilovej hre a desať minút pred koncom zakončil peknú Kmečovu akciu do opustenej brány Tomáš Chrenko. Góly: 2. H. Ručkay, 12. Lukas, 20. Berzinš, 41. Štefanka, 50. T. Chrenko - 29. Čaládi. Rozhodovali: Kubuš - Galamboš, Horínek, vylúčení: 9:6, navyše Jass (Nitra) 5+DKZ za narazenie na mantinel, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, striedania: od 41. Špila (Nitra), 2550 divákov. Nitra sa dostala prvýkrát do útočného pásma v druhej minúte a hneď bol z toho gól. Henricha Ručkaya našiel pred odkrytou bránou ukážkovo Tomáš Chrenko - 1:0. V prvej tretine sa však hral nezáživný hokej a vzruch priniesla až 12. minúta, kedy Lukas cez húštinu tiel v presilovke nahodil puk na bránu a ten sa prešmykol Hiadlovskému medzi betóny. Gól do šatne pridal v 20. minúte Berzinš po peknej samostatnej akcii. Preštrikoval sa cez modrú čiaru, ocitol sa sám pred gólmanom dvadsiatky, ktorého si vychutnal efektným blafákom. Priemerný hokej sa hral aj v druhej dvadsaťminútovke. Jediný gól v tejto časti hry strelil v 29. minúte v početnej výhode medzi Mastičove betóny nitriansky odchovanec Čaládi. Tretia časť zápasu patrila jednoznačne domácim. Už v 41. minúte Štefanka zvýšil na 4:1 v presilovej hre a desať minút pred koncom zakončil peknú Kmečovu akciu do opustenej brány Tomáš Chrenko.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Z výsledkov výskumu vyplýva, že nám pravdepodobne hrozí vymretie.
Ľudstvo čaká KATASTROFA nevídaných rozmerov: Z toho, čo má prísť, behá mráz po chrbte
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Leteckí záchranári v pohotovosti: Lyžiara musel po škaredom páde ratovať vrtuľník
(ilustračná foto)
Medvedica zaútočila na hubára! Zahnala sa po ňom a... Našli ho v takomto stave
Štyria hráči spod Tatier majú podpísané jednocestné zmluvy: Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Adam Ružička (Calgary Flames) a Tomáš Tatar (Colorado Avalanche).
Adam Ružička má nového agenta: Pridá sa k Slovákom v Rusku? TIETO kluby sú v hre!
Pri prevrátení vlečky ťahanej traktorom sa  zranilo 30 ľudí.
Vlečka ťahaná traktorom sa prevrátila: Zranilo sa viacero mladíkov, niektorí vážne
Police in hi-visibility jackets policing crowd control
Hrôza na škole! Násťročný mladík chcel vraždiť: Sila, čo malo byť útočnou zbraňou
(ilustračné foto)
Polícia má na stole poburujúci prípad: Zlodeji okradli seniorov o desaťtisíce eur! Bezočivé, ako k tomu došlo
Mislav Rosandič.
Foto
Agent prezradil novinky o Rosandičovi: Je spokojný so životom v Rusku a bude pokračovať v KHL!
Princ Harry a William
William nedovolí, aby sa Harry k chorej Kate priblížil: To, čo jej urobil, bratovi NEODPUSTÍ!
dangerous infectious insect mite crawls on the skin of the fingers of the human hand to suck the blood
Kliešťová sezóna je v plnom prúde: Čo robiť, ak si jedného nájdete na pokožke? Zlý postup môže mať fatálne následky
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka Čaputová na rovinu: TOTO bolo jedno z najlepších rozhodnutí Slovenska!
Zničená infraštruktúra v Pásme Gaza.
Strašné, čo sa deje v Pásme Gazy: Je to ešte horšie ako na Ukrajine!